Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Výhody sietí proti hmyzu od FOA

Leto sa blíži, a tak nastáva najvyšší čas začať pomaly premýšľať o obstaraní praktických sietí proti hmyzu. Prečo by ste si mali siete proti hmyzu domov obstarať aj Vy a v čom tkvia hlavné výhody Sietí proti hmyzu FOA? 

Či už ste do svojho domova zvolili ako tieniacu techniku rolety, žalúzie či napríklad závesy, pred preniknutím otravného hmyzu do interiéru Vám to bohužiaľ nepomôže. Na to budete potrebovať kvalitné siete proti hmyzu

Siete do okien proti hmyzu na mieru sú nadmieru praktickou ochranou pred lietajúcim aj lezúcim hmyzom. A aj keď sú vynikajúcim pomocníkom najmä v lete, ani v priebehu roku ich nie je nutné dávať dole.

Siete proti hmyzu nijako nebránia vo výhľade von, spríjemnia nočný spánok a vytvoria bezpečnejšie prostredie pre Vaše deti

Veľkou prednosťou sietí FOA je navyše ich veľký výber, ľahká montáž a funkčnosť. Siete proti hmyzu Vám vyrobíme na mieru Vášmu požiadavku, pretože jedine tak presne padnú do Vaších okien.

clanek_001

Siete proti hmyzu FOA

Siete proti hmyzu sú predovšetkým praktickým doplnkom Vaších okien. Hodia sa ako pre domácnosti, tak pre firmy alebo výrobné prevádzky. Vyriešte teda aj Vy problémy s otravným hmyzom raz a navždy, stačí si len vybrať, ktorý typ siete Vám bude najviac vyhovovať

  • Nasadzovacie Siete proti hmyzu ponúkame v dvoch variantoch: Classic a Exclusive. Variant Classic ponúka klasické prevedenie siete v jednoduchom ráme. Variant Exclusive je pevnejší, a navyše Vám z pohľadovej strany prekryje tesnenie okien. Používa sa u okien, ktoré sú zaoblené. Nasadzovacie siete sa na zimu schovávajú, čím sa predĺži ich životnosť.
  • Rolovacie siete proti hmyzu je možné vŕtať do rámu okna, vŕtať do steny špalety alebo na stenu pred špaletu. Záleží, ktorý z variantov je pre Vás ten pravý. Doporučujeme zvážiť, ako budete okná otvárať, aby sieť nebránila samotnému otvoreniu okna.

Okenné siete ponúkame v čiernej a šedej farbe. Profil si môžete vybrať vo farbách: biela, hnedá RAL 8022, čokoládová RAL 8017, antracit, zlatý dub, orech, mahagón alebo winchester

Veľmi obľúbené sú taktiež Siete proti hmyzu do dverí. U dverného systému ponúkame celkom 5 farieb profilov – biela, hnedá, antracit, zlatý dub a orech.

Profily sú vyrobené z hliníku, pretože je veľmi pevný a ľahký. Sieť je vyrobená zo sklolaminátu a je potiahnutá ochrannou vrstvou z PVC.

Siete proti hmyzu vŕtané na dvere

Siete proti hmyzu do dverí ocenia najmä majitelia domov. Tí totiž na rozdiel od panelákových bytov otvárajú dvere rovno do priestoru bytu. To však neznamená, že by trebárs panelákový balkón nemohol byť vybavený sieťkou proti hmyzu privŕtanou k balkónovým dverám. V oboch prípadoch veľmi účinne bránia priechodu hmyzu do bytu touto cestou.

Dávať dole z dverí sieť zakaždým, keď chceme prejsť, prípadne vysúvať sieť do kazety, by bolo veľmi nepraktické a nepohodlné. Nasadzovacie siete alebo rolovacie siete sa teda na dvere skutočne nepoužívajú. V prípade dverí je k nim sieť priskrutkovaná na otočných pántoch. Môžete tak dvere pootvoriť, pričom sieť stále hmyzu brání v prieniku, dokaľ ju taktiež neotvoríte. Po prechode doporučujeme sieť hneď zavrieť.

clanek_002

3 hlavné výhody sietí proti hmyzu FOA

A prečo by ste teda mali o kúpe nových sietí proti hmyzu taktiež premýšľať? 

Praktičnosť a funkčnosť Sietí proti hmyzu

Siete proti hmyzu sú veľmi účinnou ochranou proti dotieravému hmyzu. Svoju funkciu plnia predovšetkým v letných mesiacoch, kedy je aktivita hmyzu najväčšia. Pokiaľ radi relaxujete pri otvorenom okne alebo len vetráte, sú pre Vás siete proti hmyzu neodmysliteľným doplnkom Vašej domácnosti. 

Siete proti hmyzu sú ideálne taktiež do domácnosti s deťmi, ktoré rovnako chránia pred otravným hmyzom, ktorý môže byť zároveň aj nebezpečný.

Montáž Sietí proti hmyzu

Montáž siete proti hmyzu je možné realizovať niekoľkými spôsobmi, a to s vŕtáním do okenného rámu či do steny alebo bez vŕtania nasadením za rám okna. Nainštalovať ich teda zaručene zvládnete aj Vy, a navyše Vám to zaberie len pár minút. Behom chvíľky tak môžete u seba doma vytvoriť ideálne prostredie pre nerušený spánok aj kľudné dni bez dotieravého hmyzu.

clanek_003

Údržba a čistenie Sietí proti hmyzu

Siete proti hmyzu bývajú často vystavované znečisteniu, a preto je ich údržba veľmi dôležitá. Z čištenia sietí však nemusíte mať strach, nejedná sa o nič zložitého. 

Spôsob čistenia sa trochu líši u rolovacích sietí a sietí, ktoré sa iba nasadzujú za rám. U Sietí proti hmyzu na dvere môžete použiť kombináciu oboch metód. Záleží na priestore, ktorý pre čistenie máte.

  • Údržba a čistenie Sietí proti hmyzu Nasadených za rám okna

Tieto siete doporučujeme čistiť dvakrát ročne a na zimu dávať dole z okien. Na prvý krát je dobré siete čistiť pred zimou a po druhýkrát v priebehu sezóny. Pokiaľ bývate v oblasti so zvýšeným výskytom hmyzu, prachu alebo iných nečistôt, siete doporučujeme čistiť aj častejšie. Predĺžite tak ich životnosť.

V priebehu sezóny môžete siete šetrne povysávať vysávačom na ľahký výkon. Nastavte si vysávač na najmenší výkon a opatrne vysajte celú plochu siete. Na vysávač netlačte, mohlo by dôjsť k vypadnutiu a deformácii siete.

V priebehu čistenia Siete proti hmyzu odinštalujte z okien. U nasadzovacieho systému je to veľmi jednoduché. Stačí otočit kotviace háčiky do polohy, ktorá nedrží sieť na okne. Dajte si pozor, nech Vám nevypadne von z okna.

Sieť môžete očistiť štandardnou kefou, ktorá sa používa napríklad na oblečenie. Celú sieť s rámom potom vyčistíte vlhkou handrou napríklad s mydlovou vodou. Nepoužívajte agresivnu chémiu, ako je napríklad riedidlo.

Kompletne celé siete môžete nakoniec opláchnuť vodou. Ideálne je použiť vaňu či sprchový kút. Pokiaľ máte k dispozícii záhradu, bude pre Vás čistenie ešte jednoduchšie. Siete nechajte vždy dobre vyschnúť na slnku.

Čo sa týka zimného skladovania, tak siete odporúčame skladovať naležato a v suchom priestore. Je možné ich napríklad obaliť do streč fólie. Takto budú opäť na jar pripravené k použitiu.

  • Údržba a čistenie rolovacích Sietí proti hmyzu

Pri čistení nie je nutné siete z okna dávať dole. Ušetríte si tak prácu s demontážou a montážou. Pokiaľ však vyžadujú hĺbkové čistenie, môžete siete bez obáv dať dole, ale najlepšie sa Vám budú čistiť vo zvislej polohe na okne.

Siete po stiahnutí najprv povysávajte vysávačom. Ten nastavte na najnižší výkon a pri vysávaní na sieť netlačte.

Sieť môžete taktiež očistiť štandardnou kefou, ktora sa používa napríklad na oblečenie. Celú sieť s rámom vyčistíte vlhkou handrou napríklad s mydlovou vodou. Nepoužívajte agresivnu chámiu, ako je napríklad riedidlo.

Po dokončení čistenia nechajte sieť roztiahnutú, pokiaľ úplne neuschne. Pomôcť si môžete aj suchou handričkou. Akonáhle sú siete suché, môžete ich ďalej používať podľa ľubovôle. Cez zimu doporučujeme mať siete vytiahnuté a narolované v hornej kazete.

Poraďte sa s nami

Pokiaľ si náhodou nebudete v priebehu výberu nových sietí proti hmyzu s čímkoľvek vedieť rady, neváhajte sa na nás kedykoľvek obrátiť. Sme tu pre Vás každý všedný deň od 8:00 do 16:00 na čísle +421 2 2220 51 42.