Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Siete proti hmyzu: Aké vybrať? Nasadené za rám okna alebo rolovacie?

Leto sa už pomaly blíži, a tak mnohí z Vás možno začínajú riešiť, ako ochrániť interiér svojho domova pred otravným hmyzom, ktorý nám dokáže horúce letné dni značne znepríjemniť. Aké siete proti hmyzu teda ideálne zvoliť? Budú pre Váš domov lepšie siete nasadené na okno alebo rolovacie? 

clanek_001 

Siete proti hmyzu od FOA

Či už ste do svojho domova zvolili ako tieniacu techniku rolety, žalúzie či napríklad závesy, pred preniknutím otravného hmyzu do interiéru Vám to bohužiaľ nepomôže. Na to budete potrebovať kvalitné siete proti hmyzu

Siete do okien proti hmyzu na mieru sú nadmieru praktickou ochranou pred lietajúcim aj lezúcim hmyzom. A aj keď sú vynikajúcim pomocníkom obzvlášť v lete, ani v priebehu roku ich nie je nutné dávať dole.

Siete proti hmyzu nijako nebránia vo výhľade von, spríjemnia nočný spánok a vytvoria bezpečnejšie prostredie pre Vaše deti

Veľkou prednosťou sietí FOA je navyše ich veľký výber, ľahká montáž a funkčnosť. Siete proti hmyzu Vám vyrobíme na mieru Vášmu požiadavku, lebo jedine tak presne padnú do Vaších okien.

Siete proti hmyzu je navyše možné nasadzovať na okná, vŕtať do okien alebo ich navŕtať do steny

Varianty sietí proti hmyzu

Siete proti hmyzu sú predovšetkým praktickým doplnkom Vaších okien. Hodia sa ako pre domácnosti, tak pre firmy alebo výrobné prevádzky

Vyriešte aj Vy problémy s otravným hmyzom raz a navždy, stačí si len vybrať, ktorý typ siete Vám bude najviac vyhovovať

  • Nasadzovacie Siete proti hmyzu ponúkame v dvoch variantoch: Classic a Exclusive. Variant Classic ponúka klasické prevedenie siete v jednoduchom ráme. Variant Exclusive je pevnejší, a navyše Vám z pohľadovej strany prekryje tesnenie okien. Používa sa u okien, ktoré sú zaoblené. Nasadzovacie siete sa na zimu schovávajú, čím sa predĺži ich životnosť.
  • Rolovacie siete proti hmyzu je možné vŕtať do rámu okna, vŕtať do steny špalety alebo na stenu pred špaletu. Záleží, ktorý z variantov je pre Vás ten pravý. Doporučujeme zvážiť, ako budete okná otvárať, aby sieť nebránila samotnému otvoreniu okna.

Okenné siete ponúkame v čiernej a šedej farbe. Profil si môžete vybrať vo farbách: Biela, Hnedá RAL 8022, Čokoládová RAL 8017, Antracit, Zlatý dub, Orech, Mahagon alebo Winchester

Veľmi obľúbené sú taktiež Siete proti hmyzu do dverí. U dverného systému ponúkame celkom 5 farieb profilov – biela, hnedá, antracit, zlatý dub a orech.

Profily sú vyrobené z hliníku, pretože je veľmi pevný a ľahký. Sieť je vyrobená zo sklolaminátu a je potiahnutá ochrannou vrstvou z PVC.

clanek_002

Siete proti hmyzu Nasadené na rám okna

Siete proti hmyzu Nasadené na rám okna, ktoré len jednoducho nasadíte na okno, nájdu zaručene uplatnenie v každom byte, dome či kancelárii. Nevyžadujú žiadnu montáž, takže rám okna nijak nepoškodíte a ani sa u toho zbytočne nenadriete. Sieť len zavesíte pomocou háčikov za rám okna, a potom už si len užívate kľudné leto bez otravného hmyzu. 

Navyše siete v okne ani nepostrehnete – sú priehľadné, takže nijako nebránia vo výhľade. A pokiaľ by ste potrebovali plný prístup z okna, behom 10 sekúnd sieť z okna jednoducho dáte dole. 

clanek_003

Siete proti hmyzu Rolovacie

Rolovacie siete do okien proti otravnému hmyzu sú v dnešnej dobe už štandardným sortimentom všetkých typov sietí proti hmyzu. Pre tento typ sietí sa rozhodnite predovšetkým tam, kde požadujete častú voľnosť a priechodnosť. Napríklad, pokiaľ máte zvonku pred oknom pevný sušiak prádla, nebude klasická sieť proti hmyzu, ktorá sa nasadzuje na rám okna, veľmi praktická. Opakovane by ste ju totiž museli dávať dole a potom zase dávať späť. 

Rolovaciu sieť proti hmyzu len zviniete do kazety podobne, ako je tomu trebárs u látkových roliet, zavesíte prádlo na sušiak pred oknom, a sieť zase stiahnete. 

clanek_004

Siete proti hmyzu vŕtané na dvere

Siete proti hmyzu do dverí ocenia najmä majitelia domov. Tí totiž na rozdiel od panelákových bytov otvárajú dvere rovno do priestoru bytu. To však neznamená, že by napríklad panelákový balkón nemohol byť vybavený sieťou proti hmyzu, privŕtanou k balkonovým dverám. V oboch prípadoch veľmi účinne bráni prechodu hmyzu do bytu touto cestou.

Dávať dole z dverí sieť zakaždým, keď chceme prejsť, prípadne vysúvať sieť do kazety by bolo veľmi nepraktické a nepohodlné. Nasadzovacie siete alebo rolovacie siete sa teda na dvere skutočne nepoužívajú. V prípade dverí je k nim sieť priskrutkovaná na otočných pántoch. Môžete tak dvere pootvoriť, pričom  sieť stále hmyzu bráni v prieniku, pokiaľ ju taktiež neotvoríte. Po prechode odporúčame sieť hneď zavrieť.

Čistenie a údržba sietí FOA

Siete proti hmyzu bývajú často vystavované znečisteniu, a preto je ich údržba veľmi dôležitá. Z čistenia však nemusíte mať strach, nejedná sa o nič zložitého. 

Spôsob čistenia sa trošku líši u rolovacích sietí a sietí, ktoré sa iba nasadzujú na rám. U Sietí proti hmyzu na dvere môžete použiť kombináciu oboch metód. Záleží na priestore, ktorý pre čistenie máte.

Údržba a čistenie Sietí proti hmyzu Nasadených na ráme okna

Tieto siete odporúčame čistiť dvakrát ročne a na zimu dávať z oken dole. Prvý krát je dobré siete čistiť pred zimou a podruhé v priebehu sezóny. Pokiaľ bývate v oblasti so zvýšeným výskytom hmyzu, prachu alebo iných nečistôt, siete odporúčame čistiť aj častejšie. Predĺžite tak ich životnosť.

V priebehu sezóny môžete siete šetrne vysávať vysávačom na ľahký výkon. Nastavte si vysávač na najmenší výkon a opatrne povysávajte celú plochu siete. Na vysávač netlačte, mohlo by dôjsť k vypadnutiu a deformácii siete.

Behom čistenia Siete proti hmyzu odinštalujte z okien. U nasadzovacieho systému je to veľmi jednoduché. Stačí otočit kotviace háčiky do polohy, ktorá nedrží sieť na okne. Dajte si pozor, nech Vám nevypadne von z okna.

Sieť môžete očistiť štandardnou kefou, ktorá sa používa napríklad na oblečenie. Celú sieť s rámom potom vyčistíte vlhkou handrou napríklad s mydlovou vodou. Nepoužívajte agresivnu chémiu, ako je napríklad riedidlo.

Kompletne celé siete môžete nakoniec opláchnuť vodou. Ideálne je použiť vaňu či sprchový kút. Pokiaľ máte k dispozícii záhradu, bude pre Vás čistenie ešte jednoduchšie. Siete nechajte vždy dobre preschnúť na slnku.

Čo sa týka zimného skladovania, tak siete odporúčame uskladniť naležato a v suchom priestore. Je možné ich napríklad obaliť do streč fólie. Takto budú opäť na jar pripravené k použitiu.

Údržba a čistenie rolovacích Sietí proti hmyzu

Pri čistení nie je nutné siete z okna dávať dole. Ušetríte si tak prácu s demontážou a montážou. Pokiaľ však vyžaduje hĺbkové čistenie, môžete siete bez obáv dať dole, ale najlepšie sa Vám bude čistiť vo zvislej polohe na okne.

Siete po stiahnutí najprv povysávajte vysávačom. Ten nastavte na najnižší výkon a pri vysávaní na sieť netlačte.

Sieť môžete rovnako očistiť štandardnou kefou, ktorá sa používa například na oblečenie. Celú sieť s rámom vyčistíte vlhkou handrou napríklad s mydlovou vodou. Nepoužívajte agresívnu chemiu, ako je napríklad riedidlo.

Po dokončení čistenia nechajte sieť roztiahnutú, pokiaľ úplně neuschne. Pomôcť si môžete aj suchou handričkou. Akonáhle sú siete suché, môžete ich ďalej používať podľa ľubovôle. Cez zimu odporúčame mať siete vytiahnuté a zrolované v hornej kazete.

Nebojte sa na nás obrátiť

Pokiaľ si náhodou nebudete behom výberu nových sietí proti hmyzu s čímkoľvek vedieť rady, neváhajte sa na nás kedykoľvek obrátiť. Sme tu pre Vás každý všedný deň od 8:00 do 16:00 na čísle +421 2 2220 51 42.