Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Siete proti hmyzu – kedy je ten správny čas si ich zaobstarať?

Už máte dosť štípancov od komárov? Neznášate, keď Vás v lete budia muchy? Alebo Vám do izby stále lieta iný dotieravý hmyz? Máme pre Vás riešenie – vsaďte na siete proti hmyzu. Sú účinné, spoľahlivé a zdraviu nezávadné, na rozdiel od niektorých odpudzovačov hmyzu. Poradíme, kedy je najlepší čas siete zaobstarať a v čom sú lepšie než iné ochrany proti nepozvaným hosťom.

clanek_001

Hľadáte naozaj účinnú a spoľahlivú ochranu proti hmyzu? Zabudnite na prípravky z reklám plné chémie, ktoré Vás aj tak na 100 % neochránia. Nehovoriac o tom, že ich po celú dobu užívania vdychujete. Ani rôzne elektronické vymoženosti nie sú dokonalé. 

Radšej vyskúšajte „mechanickú“ ochranu, ktorá zabráni dotieravému hmyzu, aby sa vôbec do Vašej domácnosti dostal. Siete proti hmyzu nepotrebujú žiadne náplne, ani pripojenie k elektrine. Fungujú jednoducho tak, ako sú. Neprejde nimi vôbec nič! 

V nasledujúcom článku sa pozrieme na to, kedy je vhodná doba siete proti hmyzu zaobstarať a v čom sú lepšie oproti ostatným variantom ochrany proti hmyzu.

Kedy zaobstarať siete proti hmyzu?

Siete proti hmyzu je najlepšie zaobstarať už z jari. Akonáhle sa vonku oteplí, hmyz sa prebudí k aktivite a čoskoro si zase nájde cestu aj k Vám domov. Úplne nevyhnutné sú najmä v lete. Pokiaľ radi sedíte pri otvorenom okne alebo vetráte behom noci, spoľahlivo Vás ochránia nielen pred komármi, ale aj morami. 

Cez deň navyše siete proti hmyzu slúžia ako spoľahlivá stena proti muchám, osiam, ovadom a dalším nepozvaným hosťom. Vďaka drobným očkám máte istotu, že dovnútra nič nevletí, ani nevlezie. Môžete sa venovať obľúbeným aktivitám – či už je to čítanie knihy u rozsvietenej lampy, sledovanie televízie alebo hranie na počítači, a nič Vás nebude obťažovať. 

Takže kedy zaobstarať siete proti hmyzu? Okamžite! Pretože vonku už sa to začína hemžiť. A pokiaľ nechcete domácnosť zdieľať s nikým ďalším, teraz je ten najlepší čas na to si siete proti hmyzu nainštalovať aj u Vás doma.

clanek_002

Prečo sú siete proti hmyzu skvelou voľbou

Prečo by ste sa mali rozhodnúť pre siete proti hmyzu, a nie pre nejaké iné riešenie? Na trhu je toho naozaj veľa, od rôznych kapslí po pomôcky do zásuvky. Poďme si to porovnať a zhrnúť si, v čom ich jednoduchá ochrana do dverí a okien predbehne. 

  • Dajú sa na okno a hmyz sa vôbec nedostane dovnútra. To je ich najväčšie plus, ktoré žiadne iné opatrenie netrumfne. 
  • Vyrábajú sa aj vo variante na dvere. To ocenia zákazníci, ktorí hľadajú ochranu pre rodinný dom. Ale aj tí z Vás, ktorí bývate v bytoch a máte vlastný balkón. Vďaka sieti proti hmyzu do dverí budete môcť mať otvorené okná podľa ľubovôle, a aj napriek tomu budete chránení.
  • K odpudzovaniu hmyzu nepotrebujú elektrinu. Existujú odpudzovače hmyzu do elektriky. Tie vysielajú signály a mätú tým hmyz, pretože zasahujú jeho nervový systém. Tieto ultrazvukové odpudzovače hmyzu ale nie sú stopercentné. Navyše nezabránia tomu, aby zmätená mora vletela k Vám do bytu a ušpinila Vám trebárs záclony alebo obrus. Nehovoriac  o komároch.
  • Nevyužívajú chémiu. Ďalšou kategóriou odpudzovačov hmyzu sú zariadenia, ktoré fungujú na princípe repelentu. Dávajú sa do nich špeciálne náplne, či už v podobe vankúšikov alebo tekuté náplne. Do okolia uvoľňujú látky, ktoré hmyz neznesie a ktoré mu ubližujú. Buď ho to odradí, aby do miestnosti vletel. Alebo ho to úplne zahubí. Lenže vdychovať taký repelent celú noc nie je veľmi zdravé. Musíte poctivo vetrať a rozhodne by ste nemali tento prístroj umiestňovať blízko hlavy.
  • Vydrží Vám celý život. Zatiaľčo sa elektrické odpudzovače po čase rozbijú a hubiče s náplňami vyprázdnia, poctivá sieť Vám vydrží kľudne celý život. Stačí s ňou dobre zachádzať a čas od času jej venovať trochu starostlivosti. Akonáhle skončí sezóna, môžete ju z rámu dať dole. Ochránite ju tak pred mrazom, ktorý by ju mohol poškodiť.
  • Sú ekologické a vyjdu lacnejšie. To ide ruka v ruke s predchádzajúcim bodom. Keďže si kúpite jednu sieť, ktorá vydrží, šetríte svoju peňaženku i planétu. Len si to porovnajte – pri pravidelnom nákupe náplní vyplýtvate hromadu plastu. A kupovať každé dva roky nové elektrické zariadenie taktiež nie je nič šetrného. Prečo si komplikovať život, keď to ide jednoducho?

 

 

 

clanek_003

Aké siete proti hmyzu zaobstaráte na FOA?

Na našom e-shope máte na výber z rôznych druhov sietí proti hmyzu. Ponúkame ich v troch základných typoch:

  1. siete nasadené za rám,
  2. rolovacie siete proti hmyzu,
  3. siete proti hmyzu do dverí.

Siete nasadené na rám

Siete nasadené za rám majú tú výhodu, že sa jednoducho nacvaknú. Nemusíte teda do okna nič vŕtať. Toto riešenie vyhovuje najmä ľuďom v podnájme. Ale taktiež každému, kto sa necíti ako domáci majster a chce mať montáž čo najjednoduchšiu. 

Počítajte s tým, že keď budete chcieť z okna niečo vybrať či napríklad zaliať kvety, budete musieť sieť vycvaknúť. Pokiaľ hľadáte flexibilnejšie riešenie, odporúčame rolovací variant, ktorý vyrolujete hore rovnako ako žalúzie a jednoducho si za oknom urobíte, čo potrebujete. Tento typ nie je vhodný pre strešné okná.

Tesnenie u nasadzovacieho typu nie je prekryté, a preto je vidieť. Profil pre Vás vyrobíme hneď v niekoľkých farebných variantoch – v klasickej bielej a v rôznych odtieňoch hnedej. To preto aby bol prechod z rámu na sieť čo najviac plynulý a sieť nevyzerala ako cudzorodý prvok, ale naopak splynula s interiérom.

Aj farbu sieťky si môžete vybrať, a to buď šedú alebo čiernu. Siete nasadené na rám ponúkame v šírke od 20 cm do 180 cm a vo výške 20 cm až 250 cm. Vďaka držiaku, ktorým moskytiéru zadržíte, bude inštalácia ešte jednoduchšia.

Rolovacie siete proti hmyzu

Rolovacie siete proti hmyzu sa inštalujú vŕtaním, a to buď do rámu okna, steny alebo do špalety. Nebojte sa vŕtania, zásah nie je nijak drastický a nebudete o ňom ani vedieť. Výhodou rolovacích sietí proti hmyzu je, že ich v prípade potreby vyhrniete hore a môžete napríklad očistiť okno zvonku, zaliať kvety apod. Sieť teda nemusíte vyberať. 

Je vybavená brzdou. Keď ju pustíte, nezvezie sa dole. Ale bude sa pomaly a bezpečne navíjať smerom hore, úplne rovnako ako to robia látkové rolety. 

Rolovacie siete proti hmyzu majú hliníkový profil. Pri meraní nezabudnite pripočítať 3,2 cm pre vodiacu lištu. Sieť upevníte podľa toho, na akú stranu sa otvárajú Vaše okná. Keď sa otvárajú von, sieť musí byť vo vnútri miestnosti. A naopak, keď sa okná otvárajú dovnútra, musia byť zvonku alebo v miestnosti pred výklenkom na stene. 

Tento typ ochrany je ideálny pre strešné okná. Neprevesuje sa a perfektne drží na mieste. Rozhodne sa nemusíte báť, že by vypadla a zranila Vás. V prípade rolovacích sietí proti hmyzu do strešných okien počítajte s privŕtaním do steny pred výklenok.

Profily ponúkame v bielej farbe a odtieňoch hnedej. Taktiež sieťka má viac farieb, buď šedú, alebo čiernu. Šírku profilu pre Vás vyrobíme od 20 cm do 160 cm. A výšku od 20 cm do 250 cm.

Siete proti hmyzu do dverí

Skvelé riešenie na balkóny, do dverí od verandy alebo do predsiene na chate. Variant do dverí je potrebné navŕtať do rámu, ktorý je nepohyblivý. Teda pokiaľ otvárate dvere von, sieť musíte navŕtať dovnútra, a naopak. Pri zameriavaní nezabudnite vziať do úvahy aj pánty.

Sieť sa pripevní buď pomocou magnetov alebo magnetickej pásky. Na dverný systém navyše môžete umiestniť okopovú lištu. Systém potom budete môcť otvárať nohou. A pokiaľ máte domáceho maznáčika, nainštalujeme pre Vás do siete na dvere dvierka pre zviera. Šírku profilu dodávame do šírky 110 cm, výšku do 240 cm. 

Opäť si môžete vybrať z niekoľkých odtieňov profilu, rovnako ako samotné sieťky. Uvidíte, že perfektne splynie s rámom dverí a návšteva ani nespozná, že ste ich kúpili oddelene u dvoch rôznych firiem. 

Ako sa o nich starať?

Zaujíma vás, ako sa o moskytiéry starať? Nie je to nič ťažkého. Ako sme už spomenuli, na zimu je lepšie sieť dať dole z okna, pokiaľ teda máte variant nasadzovací. Navŕtané siete samozrejme dole nedávame. Avšak pokiaľ máte v pláne stavebné práce alebo maľovanie, dajte dole aj tie navŕtané. Nečistoty a farba by sa mohli v sieťke uchytiť. Potom by ste sa ich veľmi ťažko zbavovali.

Siete vyčistite aspoň dvakrát do roka. K čisteniu si vezmite obyčajný saponát alebo mydlovú vodu, handričku alebo jemnú kefku. Na záver opláchnite čistou vodou a je to, siete sú opäť pripravené k použitiu. Alebo k uloženiu na zimu. 

Pár tipov k nákupu 

  • Pred nákupom si premyslite, aký spôsob montáže je pre Vás ten pravý.
  • Pri meraní buďte dôslední, produkty pre Vás vyrábame na mieru. 
  • Všetky detaily nám napíšte do poznámok k objednávke. Napríklad to, kam budete rolovacie siete vŕtať, kde majú byť navŕtané skrutky atd.

Radi Vám so všetkým poradíme

Pokiaľ máte akékoľvek otázky, neváhajte nás pred nákupom sietí proti hmyzu kontaktovať. Radi Vám všetko vysvetlíme a pomôžeme s rozhodovaním. Sme Vám k dispozícii na telefónnom čísle 2 2220 51 42 každý všedný deň od 8:00 do 16:00. Alebo nám napíšte e-mail na adresu info@foa-rolety.sk.

K prečítaniu Vám odporúčame taktiež článok Všetko o sieťach proti hmyzu. Nájdete v ňom bližšie informácie ohľadom správneho výberu, montáže a čistenia, vrátane videonávodov a inštruktážnych obrázkov.

K dispozícii je Vám ďalej kategória Poradňa, kde nájdete mnoho praktických návodov. Chcete inšpiráciu pri zariaďovaní interiéru, nielen ohľadom sietí, ale aj tieniacej techniky? Tak práve od toho tu je sekcia Inšpirácie. Na tieniacu techniku sme totiž odborníci. A pokiaľ u nás nakúpite vo veľkom, môžete sa tešiť na množstevné zľavy.