Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Rímske rolety sa hodia do všetkých miestností

Praktické, štýlové, funkčné, jednoducho ovládateľné, cenovo prijateľné a jedinečné. Také sú Rímske rolety FOA, ktoré Vás iste zaujmú predovšetkým svojím originálnym designom. Čo teda Rímske alebo riasiace sa rolety vlastne predstavujú, aké sú ich hlavné benefity a prečo by ste ich obstaranie mali taktiež zvážiť? 

clanek_001

Rímske rolety FOA

Závesy alebo záclony sa Vám do bytu nehodia a Vy stále váhate, aký typ tienenia si vybrať? Skúste vsadiť na Rímske rolety FOA. Rímske alebo riasiace sa rolety predstavujú niečo medzi závesom a klasickou roletou, môžu byť prosté či rôzne ozdobné a dajú sa  zaviazať alebo upevniť v akejkoľvek výške okna

Zatiaľ čo klasické rolety sú väčšinou zhotovené z jednoduchého pruhu jednofarebnej látky a sťahujú sa pomocou tenkej retiazky alebo šnúrky, Rímske rolety majú napríklad všité najrôznejšie ozdobné pásky či stuhy, pomocou ktorých sa dá roleta nariasiť a v požadovanej výške pripevniť. 

Rímske rolety sa vďaka svojmu designu hodia do tradičného aj moderného interiéru. Ako tieniaci estetický prvok ich môžete použiť do spálne, kuchyne aj obývacej izby.

Dekoračný a tieniaci prvok v jednom 

Rímske rolety sú charakteristické svojou látkou, ktorá je pomocou výztuží horizontálne rozdelená do rovnakých pruhov. Ovládajú sa veľmi komfortne pomocou retiazky a sú populárne vďaka svojej ľahkosti a vzdušnosti

Rímske rolety sa nenavíjajú, ale skladajú smerom hore alebo dole. Majú niekoľko variant prevedenia montáže. Môžete ich pripevniť bez vŕtania na rám okna alebo privŕtať do steny či do stropu výklenku aj mimo nej. Výhodou Rímskych roliet je montáž s vŕtaním pred žalúzie. Tie na okne zostanú, ale vďaka Rímskym roletám môžete miestnosť krásne designovo vyladiť.

Každá Rímska roleta FOA je vyrobená zvlášť na základe Vašich individuálnych požiadaviek na výšku, šírku a typ zavesenia. 

Navyše Vám taktiež Rímske rolety ponúkame v zhruba 30 rôznych farebných odtieňoch, z ktorých si ten pravý pre interiér svojho domova určite vyberie každý.

clanek_002

Technické informácie o Rímskych roletách 

Rímske rolety Vám ponúkame v jedinej kazete, ktorú môžete namontovať rôznymi spôsobmi. Roletu dodáváme vrátane mechanizmu pre ovládanie retiazky o dĺžke 1 m alebo 1,5 m a kompletné sady pre upevnenie. Rolety sú už zložené a majú niekoľko variantov prevedenia montáže. Môžete ich pripevniť zavesením (bez vŕtania) alebo privŕtať do okenného rámu, do steny, či do stropu. Farba kazety aj montážnych úchytov je biela

Ďalej Vám potom Rímske rolety ponúkame v 3 rôznych látkach. Pri ich výbere sa riaďte tým, akú veľkú intenzitu svetla v miestnosti potrebujete. Do spálne sú vhodné látky Tieniace a Nepriesvitné, do kuchyne naopak také, ktoré prepustia viac svetla. Najviac svetla prepustia látky Priesvitné. Zlatou strednou cestou sú potom látky Nepriesvitné.

Údržba Rímskych roliet

Rolety sú neustále vystavované prachu a znečisteniu. U Rímskych roliet ale nemusíte mať z čistenia vôbec strach. Ich údržba je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná

Údržba Rímskych roliet by sa dala porovnať s údržbou záclon. Textília je k profilu uchytená pomocou suchého zipsu, a preto sa dá veľmi jednoducho dať dole. Rolety môžete prať ručne alebo v práčke pri teplote 30 °C, ale nežmýkajte ich. Zvoľte program pre pranie jemného prádla alebo pre pranie záclon. Priesvitné Rímske rolety nežehlite vôbec, ostatné látky perte iba na stupeň s nízkou teplotou.

clanek_003

Rímske rolety FOA do konkrétnych miestností

Podľa toho, ako daná látka a materiál prepúšťa svetlo, sa hodí do určitých miestností. Aby teda mohli Rímske rolety dotvoriť atmosféru daných izieb čo možno najlepšie, je potrebné sa na výber konkrétnych látok zamerať naozaj dôkladne. Aká látka sa preto hodí do kuchyne, a ktorá je naopak vhodná do spálne či detskej izby? 

Kam sa hodia svetlejšie Rímske rolety?

Čím svetlejšia látka je, tým viac svetla prepúšťa. Vďaka týmto vlastnostiam sa svetlejšie rolety hodia predovšetkým do tých miestností, ktoré nechceme úplne zatemniť, ale iba v nich chceme príjemne regulovať mieru prichádzajúceho svetla

Svetlejšie látky sú preto ideálne napríklad do kuchýň či obývacích izieb, kde nie je úplné zatemnenie žiadané. 

Kam sa hodia tmavšie Rímske rolety? 

Naopak tmavšie látky sa hodia predovšetkým do miestností, ktoré chceme čo najviac zatemniť. A práve vďaka tomu sú tmavé rolety vhodné do izieb, kde spíme – teda do spální, detských izieb a izieb pre hostí. Takéto rolety môžu v priebehu dňa slúžiť k príjemnému zatieneniu a večer, kedy sa chystáme spať, ich môžeme ľahko zatemniť. 

Pokiaľ chcete miestnosť zatemniť naozaj dokonale, zvoľte možnosť uchytenia roliet vŕtaním pred žalúzie. Žalúzie miestnosť zatemnia a Rímske rolety prekryjú nedokonalosti žalúzií. Miestnosť bude vyzerať krásne.

clanek_004 

Ako zladiť Rímske rolety FOA s farbou interiéru?

Pri výbere nových roliet FOA vždy myslite taktiež na to, že by mali s interiérom Vášho domu perfektne ladiť.

 

Neutrálne rolety pre pestrý interiér

Pokiaľ vo svojom dome čas od času obmieňate dekorácie alebo prispôsobujete výzdobu jednotlivým udalostiam v roku, dá sa za ten najjednoduchší variant považovať obstaranie neutrálneho zatienenia

V tom prípade si potom nebudete musieť lámať hlavu s tým, že by Vaše zelené rolety neladili s červenou vianočnou výzdobou. Pokiaľ si obstaráte napríklad biele, béžové či šedé Rímske rolety, je následne úplne jedno, akú farbu nábytku či dekorácií zvolíte. Rolety už vždy budú s Vaším interiérom perfektne ladiť.

Pestré rolety pre neutrálny interiér

Vsadiť však môžete taktiež na opačnú možnosť. Pokiaľ naopak viete, že vo Vašom dome nikdy nebudú dominovať pestrejšie farby nábytku ani dekorácií a že vždy budete svoj domov ladiť skôr do neutrálnych farieb, môžete zvoliť nápadnejšie a pestrejšie zatienenie, ktoré interiér príjemne osvieži.

Jednoduchá a čistá línia 

Rozhodne sa však nevylučuje ani variant, že budete do neutrálnych tónov ladiť celý interiér vrátane roliet

Pokiaľ túžite zachovať vo svojom dome čistú, elegantnú a jednoduchú liniu, môžete vsadiť na nevýrazné doplnky aj rolety. Taký interiér nikdy nevyjde z módy, nikdy sa Vám neopozerá, a pokiaľ v budúcnosti zatúžite po zmene, nie je nič jednoduchšie, než si farebné dekorácie či rolety kúpiť. 

Zhrnutie na záver

  • Najväčšia výhoda Rímskych roliet FOA je, že sú už zložené. Vďaka tomu ušetríte čas a navyše sú rolety pevnejšie.
  • Rolety na zavesenie sa hodia do 99,9 % eurookien.
  • Pokiaľ si nie ste istí výberom látky, nechajte si poslať vzorky zadarmo.
  • Farba mechanizmu je vždy biela.
  • Roletu na fixné okno je možné vŕtať podobne ako štandardné žalúzie.
  • U látok s nižšou gramážou môžu presvítať vodiace lanka.
  • Roletový systém je vybavený hliníkovou lištou a samosvorným mechanizmom.
  • Tkanina je vybavená tunelmi, ktoré vytvárajú vlny. Vzhľadom k typu použitej tkaniny sa vlny vždy netvoria pravidelne. Tunely sú radené každých 20 cm.
  • Po úplnom zvinutí pokryje žalúzia asi 15 % svojej výšky.
  • Textílie sa dajú prať pri 30 °C.