Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Elegancia v interiéri

Túžite po elegantnom, útulnom a nadčasovom interiéri, ale nie ste si istí, ako na to? Pripravili sme si pre Vás niekoľko praktických rád a tipov, ako toho môžete jednoducho docieliť aj bez väčších finančných investícií. Zároveň Vám taktiež prezradíme, ako Vám v tom môžu pomôcť rolety FOA.

clanek_001

Elegancia v interiéri

Elegancia nie je len označenie pre čistý a vkusný interiér. Jedná se o dychberúci priestor, z ktorého sála jedinečná energia a v ktorom sa budete cítiť skutočne dobre. 

Elegantný interiér sa nedá kúpiť. Elegancia nepredstavuje luxusnú značku či drahý nábytok. Eleganciu musíte vedieť vytvoriť. Eleganciu musíte vedieť vidieť. Nedá sa obstarať si luxusnú drahú keramickú vázu a čakať, že vytvorí Váš domov viac elegantným. Takto elegancia skutočne nefunguje. Je to rovnaké, ako napríklad s oblečením. Luxusné a drahé šaty nezaručia, že z Vás bude elegantná dáma. Tou sa musíte stať. A rovnako tak je to taktiež s elegantným interiérom.

Podstatou elegancie nie je len povrchný štýl. Podstatou elegancie je predovšetkým stav mysli, ktorý sa neustále mení. 

clanek_002

Minimalizmus versus elegancia

Mnohí si myslia, že elegancia je synonymom pre minimalizmus. Tak tomu ale vôbec nie je. Minimalisticky zariadený interiér nemusí byť vždy elegantný. Naopak. I sprvu chaoticky pôsobiaci interiér môže vyžarovať maximálnu eleganciu

Cieľom minimalizmu je minimum vecí. Elegancia v sebe naopak skrýva omnoho väčšiu bohatosť. Zároveň sa však nevylučuje, že by snáď minimalistický interiér nemohol byť elegantný

Elegancia je nadčasová

Elegancia je oproti všetkým trendom nadčasová. Trendy sú totiž väčšinou vnímané ako čosi, čo aktuálne hýbe svetom designu, čo spôsobuje, že ľudia si zamilujú aj to, čím by inak pohŕdali, len preto, že je to trendy. Aktuálne moderné veci skrátka budú skôr alebo neskôr out. Ale elegancia z módy nikdy nevyjde, tá je skutočne nadčasová. To je taktiež dôvod, prečo je potrebné pri vytváraní elegantného interiéru nedávať prednosť iba moderným prvkom, ale naopak predovšetkým veciam, ktoré sú Vám blízke a ktoré si naozaj zamilujete. Len tak totiž môžete vykúzliť skutočne elegantný a osobitý interiér.

Elegancia nie je o peniazoch

Dôležité je spomenúť taktiež to, že elegancia nie je drahá. Vniesť do daného interiéru eleganciu rozhodne neznamená disponovať veľkými finančnými prostriedkami. Elegantné interiéry majú tendenciu vytvárať sebavedomí a empatický ľudia, ktorí majú cit pre krásu. A určite pritom nemusia utrácať životné úspory.

clanek_003

Ako na elegantný interiér?

Ako teda elegancie dosiahnuť aj u seba doma? 

Jedným zo spôsobov, ako môžete docieliť elegancie, je povýšiť každodenné rituály na niečo mimoriadne a výnimočné. Uvarte si napríklad šálku čaju trochu inak, než že iba zalejete vodou obyčajný čajový sáčok v obyčajnom hrnčeku. Doprajte si blahodárny rituál a pripravte si čaj v krásnej konvici sparením čajových lístkov. Práve to je totiž elegancia. Stav mysli a Vaše počiny. Nie vyššia obstarávacia cena za čaj. 

Ďalším dôležitým krokom na ceste za elegantným interiérom je naladenie vlastného a osobitého štýlu. Je to predovšetkým o tom, ako Vy sami chcete, aby Váš domov vyzeral. Nie o tom, ako si prečítate, že by mal elegantný interiér vyzerať. 

Pokiaľ ale sa dá niečo za neoddeliteľnú súčasť elegantného interiéru považovať, potom je to svetlo. Lebo jedine svetlo dokáže vykúzliť v interiéri presne takú atmosféru, po ktorej túžite. A práve s tým Vám môžu pomôcť rolety FOA

clanek_004

Rolety FOA pre elegantný interiér

Rolety FOA nielen, že u Vás doma vykúzlia jedinečnú svetelnú kompozíciu, navyše taktiež svojim designem skvele zapadnú do každého interiéru. Vyberať si napríklad môžete z roliet Deň a noc, látkových roliet či Termo rolet. 

Rolety Deň a noc FOA

Prvý variant sú rolety Deň a noc FOA. Rolety Deň a noc FOA predstavujú to najlepšie, čo poskytuje spojenie žalúzií a běžných látkových roliet. Sú veľmi obľúbeným a praktickým tienením domácností aj kancelárií. Jednoduchý princíp striedania priehľadných a nepriehľadných pásov látky dovoľuje plynule regulovať tienenie cez deň a zaistenie súkromia v noci. 

Rolety Deň a noc, rovnako ako aj ďalšie nami ponúkané rolety a žalúzie, si u nás navyše môžete zaobstarať v najrôznejšom farebnom prevedení. To je taktiež záruka, že si u nás tie pravé rolety či žalúzie pre svoj domov vyberie skutočne každý.

Rolety Deň a noc FOA si môžete zakúpiť v otvorenej, POLO aj MAXI kazete. V šírke 30 až 240 cm a dĺžke 150, 220 a 240 cm vo viacerých než 130 látkách.

Rolety dodávame vrátane mechanizmu pre ovládanie retiazky o dĺžke 1 m alebo 1,5 m (v prípade potreby iného rozmeru nám navyše môžete napísať a my Vám radi vyhovieme) a kompletné sady pre upevnenie. Rolety sú už zložené a majú niekoľko variantov prevedenia montáže. Môžete ich pripevniť zavesením na okno (bez vŕtania) alebo privŕtať do okenného rámu, do steny, či do stropu.

clanek_005

Látkové rolety FOA

Zabudnúť nesmieme ani na  látkové rolety FOA, ktoré sú v poslednej dobe taktiež veľmi žiadané. Sú to totiž práve látkové rolety, ktoré chránia domov pred slnečným svetlom, teplom a nežiaducimi pohľadmi zvonku. Vďaka veľkému množstvu ponúkaných farebných  variácií tvoria látkové rolety zároveň taktiež výrazný designový prvok Vášho domova.

Látkové rolety sú navyše tak obľúbené aj preto, že kryjú sklenenú plochu okna zo 100 %. V porovnaní so žalúziami alebo roletami Deň a noc je pomocou látkových roliet jednoduchšie docieliť úplného zatienenia.

Látkové rolety Vám rovnako ako rolety Deň a noc ponúkame v 3 variantoch kaziet  – otvorená, POLO a MAXI vrátane mechanizmu pre ovládanie retiazky o dĺžke 1 m alebo 1,5 m a kompletnej sady pre upevnenie. Zároveň aj tieto rolety majú niekoľko variantov prevedenia montáže, kedy ich môžete pripevniť zavesením na okno – bez vŕtania alebo privŕtať do okenného rámu, do steny, či do stropu. Čo sa týka ďalších parametrov, tak si ich môžete vyberať v dĺžke 150 cm a 240 cm a v šírke 30 cm až 240 cm vo viac než 180 najrôznejších látkach.

clanek_006

Termo rolety FOA

A v neposlednom rade nesmieme vynechať rolety, ktoré oceníte predovšetkým behom sparneho leta. Ako už samotný názov napovedá, Termo rolety pracujú okrem svetla hlavne s teplom. Pripomínajú bežné rolety do okien, ale sú vybavené termo látkou pre úplné zatemnenie a ochranu pred horúcimi letnými dňami. Veľkou výhodou Termo roliet teda je, že v lete chránia interiér pred prehriatím a v zime zabraňujú úniku tepla z miestnosti.

Termo rolety patria medzi bežné látkové rolety. Rozdiel je najmä v použitej látke, ktorá svojimi vlastnosťami umožňuje blokovanie ako svetla, tak hlavne tepla. Vždy si teda môžete nastaviť presne tú teplotu, ktorá Vám vyhovuje, nezávisle na počasí či ročnom období.

Ponúkame Vám ich vo variantoch kaziet otvorená, POLO a MAXI a vyrábame ich v dĺžke 150 cm, 220 cm a v šírke 30 cm až 210 cm. Rovnako ich môžete pripevniť zavesením bez vŕtania alebo privŕtať do okenného rámu, do steny či do stropu.

clanek_007

8 vzoriek zadarmo až k Vám domov

A pokiaľ si náhodou nebudete behom výberu nových roliet či žalúzií FOA s čímkoľvek istí, nechajte si zaslať až 8 vzoriek úplne zadarmo, a vyberte si tak ten pravý odtieň priamo z pohodlia svojho domova. 

Správne odhadnúť, ako budú rolety a žalúzie po inštalácii v danej izbe pôsobiť, nemusí byť totiž vôbec jednoduché. Aj keď na našom e-shope uvádzame obrázky, ktoré nie sú len ilustratívne, ale maximálne ukazujú, ako rolety skutočne vyzerajú, každý monitor môže byť nastavený inak. Preto môže dochádzať k rozdielom v jednotlivých odtieňoch. Práve preto Vám ponúkame vzorky látok, s ktorými si predstavu urobíte ďaleko lepšie, a vyberiete tak tie pravé rolety skutočne na mieru interiéru svojho domova

A pokiaľ by ste náhodou potrebovali s niečím ohľadom roliet a žalúzií FOA poradiť, neváhajte sa na nás kedykoľvek obrátiť. Náš profesionálne vyškolený personál Vám so všetkým ochotne poradí tak, aby ste s našimi roletami boli maximálne spokojní. Sme tu pre Vás každý všedný deň od 8 do 16 hodin. K spojení s nami môžete využiť našu infolinku na čísle +421 2 2220 51 42 alebo e-mail info@foa-rolety.sk.