Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Vytvorenie útulného čítateľského kútiku

Milujete čítanie a radi by ste u seba doma vytvorili útulný čitateľský kútik, ale neviete si rady, ako na to? Pripravili sme si pre Vás niekoľko praktických tipov a rád, s ktorými to bude hračka. Navyše Vám taktiež ukážeme, prečo práve rolety FOA sú do čitateľského kútiku úplne ideálne. 

clanek_001

Aj keď je momentálně leto v plnom prúde, onedlho nás opäť čakajú chladnejšie mesiace, a tak teda pomaly nastáva najvyšší čas, aby ste si u seba vytvorili pohodlný a útulný čitateľský kútik, v ktorém budete môcť stráviť dlhé zimné večery. 

clanek_002

Jak vytvoriť útulný čitateľský kútik?

Ako je teda možné u seba doma vytvoriť útulný, praktický, a pritom cenovo dostupný čitateľský kútik?

 

clanek_003

Správne miesto je základ

Prvým krokom na ceste za dokonalým čitateľským kútikom je výber vhodného miesta. Ideálne by sa malo jednať o kľudnú, tichú a príjemnú časť Vášho bytu, kde budete mať na čítanie a relaxáciu dostatok súkromia, ale zároveň sa tu budete cítiť skutočne dobre. 

Využiť k tomu napríklad môžete inak nevyužité rohy spálne či obývacej izby, alebo si čitateľský kútik vytvorte priamo pri svojej domácej knižnici.

Základom je pohodlie

Pokiaľ máte vybrané miesto, môžete sa bez obáv pustiť do jeho zariaďovania. Ďalším kľúčovým krokom je teda obstaranie doslova nadpriemerne pohodlného kresla. Ušiak, hojdacie kreslo alebo menšie kreslo s podnožkou? Záleží iba  na Vás. 

Zvoliť okrem klasického kresla navyše môžete taktiež najrôznejšie sedacie vaky či si dokonca na zemi môžete z diek a vankúšov vytvoriť svoj malý čítací raj. 

clanek_004

Nezabúdajte na úložný priestor

Či už si zaobstaráte kreslo či vak, nezabúdajte na dostatočný odkládací priestor, na ktorý si budete môcť odložit šálku kávy, hrnček s čajom, niečo na zub či samotnú knihu. 

Tradičný odkládací stolík môžete navyše skúsiť vymeniť za poleno dreva či starú drevenú debničku. V prípade, že je Váš čitateľský kútik v blízkosti okna, miesto stolíku môžete využiť taktiež parapet. 

Sviečky a kvety pre zútulnenie

Aby Váš čitateľský kútik pôsobil skutočne útulne, obstarajte si do neho sviečky, živé kvety a iné dekoratívne prvky. Vsadiť môžete taktiež na fotky či osobné predmety. Avšak pozor, čitateľský kútik má sice pôsobiť útulne, ale snažte sa, aby ste z neho neurobili zberné miesto všetkého, čo doma nájdete. 

Svetlo Váš kútik perfektne dotvorí

Ďalším veľmi dôležitým prvkom je osvetlenie. Pokiaľ teda nemáte možnosť mať čitateľský kútik priamo pri okne, alebo plánujete pri knihách sedieť aj vo večerných hodinách, obstarajte si do svojej novej relaxačnej zóny lampičku či iné umelé osvetlenie. Pokiaľ navyše túžite po skutečnej romantike, dajte šancu malým svetielkam či svetelným reťazom.  

Naopak v prípade, že sa Váš kútik nachádza pri okne, je potrebné nezabudnúť na vhodné zatienenie, aby Vás behom slnečných dní zbytočne nerušili ostré slnečné paprsky. A práve s tým Vám môžu skvelo pomôcť rolety FOA

clanek_005

Rolety FOA do čitateľského kútiku

Aké rolety sú do čitateľského kútiku najvhodnejšie? Všetky naše rolety skvelo zapadnú do každého priestoru, ľahko sa ovládajú, sú jednoduché na údržbu, a zároveň sú aj cenovo prijateľné. Medzi tie vôbec najobľúbenejšie sa potom radia rolety Deň a noc, rímske rolety a rolety na strešné okná

 

 

Rolety Deň a noc FOA

Rolety Deň a noc FOA predstavujú to najlepšie, čo poskytuje spojenie žalúzií a bežných látkových roliet. Sú veľmi obľúbeným a praktickým tienením domácností aj kancelárií. Jednoduchý princíp striedania priehľadných a nepriehľadných pásov látky dovoľuje plynule regulovať tienenie cez deň a zaistenie súkromia v noci. 

Rolety Deň a noc, rovnako ako aj ďalšie nami ponúkané rolety a žalúzie, si u nás navyše môžete zaobstarať v najrôznejšom farebnom prevedení. To je taktiež záruka, že si u nás tie pravé rolety či žalúzie pre svoj domov vyberie skutočne každý.

Rolety Deň a noc FOA si môžete zakúpiť v otvorenej, POLO i MAXI kazete. V šírke 30 až 240 cm a dĺžke 150, 220 a 240 cm vo viac než 130 látkách.

Rolety dodáváme vrátane mechanizmu pre ovládanie retiazky o dĺžke 1 m alebo 1,5 m (v prípade potreby iného rozmeru nám navyše môžete napísať a my Vám radi vyhovieme) a kompletné sady pre upevnenie. Rolety sú už zložené a majú niekoľko variantov prevedenia montáže. Môžete ich pripevniť zavesením na okno (bez vŕtania) alebo privŕtať do okenného rámu, do steny, či do stropu.

clanek_006

Rímske rolety FOA

Ďalší variant zatienenia interiéru, ktorý zároveň taktiež príjemne spestrí celý Váš čitateľský kútik, sú rímske rolety FOA

Rímske alebo riasiace sa rolety sú niečo medzi závesom a klasickou roletou. Môžu byť prosté, ale aj rôzne ozdobné a dajú sa zaviazať alebo upevniť v akejkoľvek výške okna.

Zatiaľ čo klasické rolety sú väčšinou zhotovené z jednoduchého pruhu jednofarebnej látky a sťahujú sa pomocou tenkej retiazky alebo šnúrky, rímske rolety majú napríklad všité rôzne ozdobné pásky či stuhy, pomocou ktorých sa dá roleta nariasiť a v požadovanej výške pripevniť. Rímske rolety preto vyzerajú veľmi ozdobne a sú obzvlášť vhodné do interiérov, ktoré potrebujú oživiť a spestriť.

Rímske rolety FOA Vám ponúkame v šírke 50 až 250 cm a dĺžke rovnako 50 až 250 cm v troch typoch látky – priesvitná, nepriesvitná a tieniaca.

Ďalej potom majú rímske rolety niekoľko variantov prevedenia montáže. Upevniť ich teda môžete zavesením na rám okna, privŕtaním na rám okna či privŕtaním do steny alebo stropu

Výhodou rímskych roliet je taktiež montáž s vŕtaním pred žalúzie. Tie na okne zostanú, ale vďaka rímskym roletám FOA môžete miestnosť krásne designovo vyladiť. 

clanek_007

Rolety na strešné okná FOA

A pokiaľ sa Váš čitateľský kútik nachádza v podkroví, iste oceníte rolety pre strešné okná.

Rolety na strešné okná musia okrem svojej tieniacej funkcie spĺňať ešte jeden náročný požiadavok – neprevesovat sa i pri extrémnom uhle naklonenia okna. Strešné rolety preto nemôžete len tak nahradiť žalúziami alebo bežnými roletami. Práve preto Vám ponúkame aj rolety špeciálne navrhnuté pre potreby strešných okien

Konkrétne Vám rolety na strešné okná ponúkame v dĺžke 54 cm až 116 cm a v šírke 39 cm až 118 cm vo viac než 250 farbách. Avšak vieme vyrobiť aj akýkoľvek iný rozmer, ktorý zákazník potrebuje. Stačí sa s nami spojiť a všetko dohodnúť. 

clanek_008

8 vzoriek úplne zadarmo 

Pokiaľ si náhodou nebudete behom výberu nových roliet FOA do útulného čitateľského kútiku s čímkoľvek isti, nechajte si zaslať až 8 vzoriek úplne zadarmo, a vyberte si tak ten pravý odtieň priamo z pohodlia svojho domova. 

A pokiaľ by ste potrebovali s čímkoľvek poradiť, neváhajte sa na nás kedykoľvek obrátiť. Náš profesionálne vyškolený personál Vám so všetkým ochotne poradí tak, aby ste s našimi produktami boli maximálne spokojní. Sme tu pre Vás každý všedný deň od 8 do 16 hodin. K spojeniu s nami môžete využiť našu infolinku na čísle +421 2 2220 51 42  alebo e-mail info@foa-rolety.sk.