Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Zvedaví susedia? FOA pozná riešenie

Hľadáte vhodné zatienenie Vášho domu, ktoré by mu zároveň poskytovalo dostatok súkromia, pokiaľ okná Vášho domu či bytu smerujú do rušnej ulice a Vy sa chcete vyhnúť nechceným pohľadom zvedavých susedov? Vsaďte na rolety či žalúzie FOA.

Aké sú hlavné výhody roliet a žalúzií FOA, do akých miestností sa hodia a prečo by ste si ich mali obstarať, pokiaľ chcete dopriať svojmu domovu dostatok súkromia? 

clanek_001

Dostatok súkromia v interiéri s roletami a žalúziami FOA

Postavili ste si rodinný dom, presťahovali ste sa do nového bytu či bývate v radovom dome a okná tu smerujú do rušnej ulice, kde denne prúdia desiatky ľudí, pred ich pohľadmi chcete svoj domov ochrániť, a dopriať mu tak dostatok súkromia? Aj keď žiť v rušnejšej štvrti so sebou nesie nespočet výhod, jednu nevýhodu to predsa len môže mať. A to práve nedostatok súkromia. Vďaka roletám či žalúziám FOA však môžete tento problém ľahko a jednoducho vyriešiť. 

Aké konkrétne rolety či žalúzie Vášmu domovu poskytnú dostatok súkromia? 

 

Rolety Deň a noc FOA

Prvým variantom, ktorá Vášmu domovu môže poskytnúť dostatok súkromia, sú rolety Deň a noc FOA. Rolety Deň a noc FOA predstavujú to najlepšie, čo poskytuje spojenie žalúzií a bežných látkových roliet. Sú veľmi obľúbeným a praktickým tienením domácností aj kancelárií. Jednoduchý princíp striedania priehľadných a nepriehľadných pásov látky dovoľuje plynule regulovať tienenie cez deň a zaistenia súkromia v noci. 

Rolety Deň a noc, rovnako ako aj ďalšie nami ponúkané rolety a žalúzie, si u nás navyše môžete zaobstarať v najrôznejších farbách. To je taktiež záruka, že si u nás tie pravé rolety či žalúzie pre svoj domov vyberie skutočne každý. Rolety sú navyše už zložené a majú niekoľko variant prevedenia montáže. Môžete ich pripevniť zavesením na okno (bez vŕtania) alebo privŕtať do okenného rámu, do steny, či do stropu.

clanek_002

Rímske rolety FOA

Ďalším variantom zatienenia interiéru, ktorá zároveň zaisťuje súkromie, sú rímske rolety FOA

Rímske alebo riasiace sa rolety sú niečo medzi závesom a klasickou roletou. Môžu byť prosté, ale aj rôzne ozdobné a dajú sa  zaviazať alebo upevniť v akejkoľvek výške okna.

Zatiaľ čo klasické rolety sú väčšinou zhotovené z jednoduchého pruhu jednofarebnej látky a sťahujú sa pomocou tenkej retiazky alebo šnúrky, rímske rolety majú napríklad všité rôzne ozdobné pásky či stuhy, pomocou ktorých sa dá roleta nariasiť a v požadovanej výške pripevniť. Rímske rolety preto vyzerajú veľmi ozdobne a sú obzvlášť vhodné do interiérov, ktoré potrebujú oživiť a spestriť.

clanek_003

Látkové rolety FOA

Zabudnúť nesmieme ani na  látkové rolety FOA, ktoré sa v poslednej dobe vracajú opäť do módy. Sú to totiž práve látkové rolety, ktoré chránia domov pred slnečným svetlom, teplom a nežiaducimi pohľadmi zvonku. Vďaka veľkému množstvu ponúkaných farebných variácií tvoria látkové rolety zároveň taktiež výrazný designový prvok Vášho domova.

Látkové rolety sú navyše tak obľúbené aj preto, že kryjú sklenenú plochu okna zo 100 %. V porovnaní so žalúziami alebo roletami Deň a noc je pomocou látkových roliet jednoduchšie docieliť úplného zatienenia.

clanek_004

Rolety plisé FOA

Plisé rolety predstavujú dokonalý a estetický spôsob tienenia a ochrany pred slnečným žiarením a prenikaním tepla z neho do interiéru. Vďaka svojej variabilite sú vhodné k zatieneniu všetkých typov okien a presklených plôch, vrátane šikmých strešných okien.

clanek_005

Termo rolety FOA

Ako už napovedá názov, Termo rolety pracujú okrem svetla hlavne s teplom. Pripomínajú bežné rolety do okien, ale sú vybavené termo látkou pre úplné zatemnenie a ochranu pred horúcimi letnými dňami. Veľkou výhodou Termo roliet teda je, že v lete chránia interiér pred prehriatím a v zime zabraňujú úniku tepla z miestnosti.

Termo rolety patria medzi bežné látkové rolety. Rozdiel je najmä v použitej látke, ktorá svojími vlastnosťami umožňuje blokovanie ako svetla, tak hlavne tepla. Vždy si teda môžete nastaviť presne tú teplotu, ktorá Vám vyhovuje, nezávisle na počasí či ročnom období.

clanek_006

Vertikálne žalúzie FOA

Zmieniť samozrejme musíme aj vertikálne žalúzie FOA, ktoré sú vhodné najmä k zatieneniu veľkých presklených plôch. Okrem bežných izieb sú tak vhodné napríklad taktiež do kancelárií. 

clanek_007

 

Aké rolety a žalúzie sa hodia do konkrétnych miestností?

Rolety a žalúzie avšak neposkytujú Vášmu domovu iba požadované súkromie, ale zároveň v ňom taktiež skvelo regulujú svetelné podmienky. Podľa toho, ako daná látka prepúšťa svetlo, sa hodí do určitých miestností. Aké rolety sa hodia do kuchyne, a ktoré sú naopak vhodné do spálne, kúpeľne či detskej izby? 

clanek_008

Svetlejšie rolety a žalúzie

Čím svetlejšia látka je, tým viac svetla prepustí. Vďaka týmto vlastnostiam sa svetlejšie rolety hodia predovšetkým do tých miestností, ktoré nechceme úplne zatemniť, ale iba v nich chceme príjemne regulovať mieru prichádzajúceho svetla. Svetlejšie látky sú preto ideálne napríklad do kuchýň či obývacích izieb, kde nie je úplné zatemnenie žiadané. 

Tmavšie rolety a žalúzie

Naopak tmavšie látky sa hodia predovśetkým do tých miestností, ktoré chceme čo najviac zatemniť. A práve vďaka svojim nadmieru uspokojivým zatemňovacím schopnostiam sú tmavšie rolety a žalúzie vhodné predovšetkým do izieb, kde spíme – teda do spální, detských izieb a izieb pre hostí. Takéto rolety môžu behom dňa slúžiť k príjemnému zatieneniu a regulácii ostrých slnečných paprskov aj zaisteniu súkromia a večer, kedy sa chystáme uľahnúť k spánku, ich môžeme ľahko zatemniť. 

Okenné fólie pre ešte väčšie súkromie

Pokiaľ máte pocit, že rolety či žalúzie nevytvoria u Vás doma dostatok súkromia, môžete navyše skúsiť vsadiť na okenné fólie.

Pokiaľ sa pre tento variant rozhodnete, určite si nechajte poradiť od profesionála, ktorý Vám doporučí vhodný typ práve pre Váš dom a povie Vám všetko potrebné k aplikácii fólie na okno.

Ani okenná fólia však nie je zárukou 100% zatemnenia. Aj cez fóliu sa dajú behom noci zvonku v osvetlenej miestnosti vidieť všetky kontúry alebo siluety. V takomto prípade môžete okrem roliet, žalúzií alebo fólií skúsiť vsadiť ešte na tmavé závesy, ktoré rovnako zaisťujú dostatok súkromia. 

8 vzoriek zadarmo pre lepšiu predstavivosť 

A pokiaľ si náhodou nebudete istí, aké rolety či žalúzie FOA si máte zaobstarať, nechajte si zadarmo zaslať 8 vzoriek, a vyberte si tak ten pravý odtieň priamo z pohodlia svojho domova. 

Správne odhadnúť, ako budú rolety a žalúzie po inštalácii v danej izbe pôsobiť, nemusí byť totiž vôbec jednoduché. Aj keď na našom e-shopu uvádzame obrázky, ktoré nie sú len ilustratívne, ale maximálne ukazujú, ako rolety skutočne vyzerajú, každý monitor môže byť nastavený inak, preto môže dochádzať k rozdielom v jednotlivých odtieňoch. Práve preto Vám ponúkame vzorky látok, s ktorými si predstavu urobíte ďaleko lepšie, a vyberiete tak tie pravé rolety skutočne na mieru interiéru svojho domova