Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Termo rolety – skrytý diamant vo Vašej domácnosti

Horúce letné dni sú tu a mnohí z Vás možno riešia, ako ideálne ochrániť interiér svojho domova pred ostrými slnečnými paprskami. Pokiaľ si obstaráte Termo rolety FOA, môžete si u seba doma vytvoriť presne také podmienky, ktoré Vám najviac vyhovujú. A to nielen v priebehu leta, ale aj v priebehu celého roku. 

Ako už samotný názov napovedá, Termo rolety pracujú okrem svetla hlavne s teplom. Pripomínajú bežné rolety do okien, ale sú vybavené TERMO látkou pre úplné zatemnenie a ochranu pred horúcimi letnými dňami. Veľkou výhodou Termo roliet je, že v lete chránia miestnosť pred prehriatím a v zime zabraňujú úniku tepla z miestnosti.

Na prvý pohľad patria Termo rolety medzi bežné látkové rolety. Rozdiel je najmä v použitej látke, ktorá svojimi vlastnosťami umožňuje blokovanie ako svetla, tak hlavne tepla. Vždy si teda môžete v interiéri svojho domova nastaviť presne tú teplotu, ktorá Vám vyhovuje, nezávisle na počasí či ročnom období

clanek_001

Termo rolety FOA

Termo rolety sú jednoduchým, avšak veľmi elegantným a funkčným doplnkom každého interiéru. Na zadnej strane majú energeticky efektívnu striebornú pogumovanú vrstvu, ktorá tlmí prenikanie slnečného svetla do miestnosti na minimum. Vďaka tejto vrstve sú rolety úplne zatemňujúce a do istej mieri chránia miestnosť pred prehriatím slnečnými paprskami

Rovnako vďaka roletám nepreniknú do Vášho domova ani zvedavé pohľady zvonku a rolety Vám tak poskytnú pocit maximálneho súkromia. Obzvlášť potom vtedy, pokiaľ okná Vášho domova smerujú do rušnej ulice. 

Jednoduchá montáž a široká ponuka farieb 

Termo rolety u nás nájdete v mnohých farebných odtieňoch, ktoré perfektne zapadnú prakticky do každého interiéru. Farbu profilu si môžete zaobstarať v bielom, hnedom alebo striebornom odtieni.

Termo rolety vyrábame v troch rôznych kazetách – otvorená, POLO a MAXI a v dĺžke 150 cm, 220 cm a v šírke 30 cm až 210 cm.

Čo sa upevnenia a montáže Termo roliet týka, jednoduchšie už to byť naozaj nemôže. Naše Termo rolety Vám prídu už zložené, vďaka čomu ich zvládnu upevniť behom niekoľkých minút skutočne úplne všetci. Rolety je možné montovať niekoľkými spôsobmi, a to s vŕtaním do okenného rámu či do stěny alebo bez vŕtania zavesením

Termo rolety navyše vyrábame podľa Vašich individuálnych požiadaviek na výšku, šírku a typ zavesenia.

clanek_002

Údržba a čistenie Termo roliet FOA

Rolety bývajú neustále vystavované prachu a znečisteniu. U čistenia Termo roliet ale nemusíte mať vôbec žiadne obavy. Ich údržba je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná. Termo rolety sa dajú veľmi ľahko dať dole, a preto bude jednoduchšie aj umývanie okien. Inšpirujte sa našími radami pre údržbu a čistenie.

Čistenie roliet na okne

Pri čistení nie je nutné roletu z okna dávať dole. Ušetríte si tak prácu s demontážou a montážou. Pokiaľ však vyžaduje hĺbkové čistenie, môžete roletu bez obáv dať dole, ale najlepšie sa Vám bude čistiť vo zvislej polohe na okne.

Začnite s prachom pomocou prachovky 

Termo rolety FOA majú antistatickú úpravu. Tá však nevydrží večne. Výhodou oproti klasickým žalúziám je, že sa rolety neustále oklepávajú a prach na nich prakticky nezostává. Pokiaľ sa tak predsa len stane, stačí použiť obyčajnú prachovku alebo vysávač na najnižší možný výkon.

Uprednostnite suchú handričku

Pokiaľ je to možné, rolety čistite iba suchou handričkou. Pri väčšom znečistení môžete použiť aj handričku navlhčenú, ale nechajte potom roletu dobre preschnúť, než ju zarolujete.

Môžete použiť jemný čistiaci prostriedok

Pokiaľ je roleta príliš znečistená, môžete použiť aj jemný čistiaci prostriedok. Najprv však vyskúšajte reakciu danej látky na skrytom mieste, ktoré nie je vidieť. Pokiaľ po uschnutí neuvidíte na látke žiadne zmeny, môžete začať s čistením pomocou čistiaceho prostriedku aj inde, teda na viditeľných miestach. 

Na čistenie Termo roliet nepoužívajte kefy, piesok ani iné drsné predmety. Povrch rolety by sa mohl poškodiť.

Vysávač používajte na najnižší výkon

Ako už bolo zmienené, Termo rolety je možné čistiť taktiež s pomocou vysávača. Použite však vhodný nástavec hadice a znížte výkon vysávača na minimum.

Rolety neperte ani nežehlite

Termo rolety neperte ani nežehlite. V prípade veľkého znečistenia ich radšej zaneste do profesionálnej práčovne, kde si s odolnou špinou poradia jednoducho a rýchle. 

clanek_003

Tipy a rady na záver 

  • Najväčšou výhodou roliet od FOA je, že sú už zložené. Vďaka tomu ušetríte čas a navyše sú rolety pevnejšie.
  • Rolety na zavesenie sa hodia do 99,9 % eurookien.
  • Farbu mechanizmu voľte podľa farby okna.
  • Roletu na fixné okno je možné vŕtať, podobne ako štandardné žalúzie. Vďaka tomu, že naše rolety majú zadný plastový profil, môžete ho celý polepiť kvalitnou obojstrannou lepiacou páskou alebo kvalitným lepidlom.

clanek_004

Vzorky zadarmo až k Vám domov

Pokiaľ si pri výbere nových Termo roliet nebudete s čímkoľvek vedieť rady, nechajte si zaslať až 8 vzoriek úplne zadarmo, a vyberte si tak ten pravý odtieň priamo z pohodlia svojho domova. 

Správne odhadnúť, ako budú rolety po inštalácii v danej izbe pôsobiť, nemusí byť totiž vôbec jednoduché. Aj keď na našom e-shope uvádzame obrázky, ktoré nie sú len ilustratívne, ale maximálne ukazujú, ako rolety skutočne vyzerajú, každý monitor môže byť nastavený inak. Preto môže dochádzať k rozdielom v jednotlivých odtieňoch. Práve preto Vám ponúkame vzorky látok, s ktorými si predstavu urobíte ďaleko lepšie

Vidieť vzorky konkrétnych látok v obchode či na internete Vám neuľahčí výber tak, ako keď ich môžete vidieť naživo priamo vo svojej obývačke. Najlepšie je teda nechať si od nás poslať vybrané vzorky, a tie si následne doma priložiť k podlahe, nábytku, oknu či k stene v konkrétnej miestnosti, a až potom si rolety a žalúzie v kľude objednať. 

Nebojte sa na nás kedykoľvek obrátiť

A pokiaľ by ste náhodou potrebovali s niečím ohľadom Termo roliet FOA poradiť, neváhajte sa na nás kedykoľvek obrátiť. Náš profesionálne vyškolený personál Vám so všetkým ochotne poradí tak, aby ste s našimi roletami boli maximálne spokojní. Sme tu pre Vás každý všedný deň od 8 do 16 hodiny. K spojeniu s nami môžete využiť našu infolinku na čísle +421 2 2220 51 42 alebo e-mail info@foa-rolety.sk.