Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Zima sa blíži, vybavte sa termo roletami!

Bude zima, bude mráz. A tá tohtoročná zima bude podľa všetkého stáť za to! Nehovoríme samozrejme len o tom, koľko stupňov pod nulou tento rok nameriame. Vykurovacia sezóna už začala a je okolo nej mnoho otáznikov – či bude dosť plynu na kúrenie, koľko bude stáť jedna kilowatthodina a či to vôbec zvládneme. Pomôcť by nám v tom mohli termo rolety.

clanek_001

Termo rolety – ochrana pred nadmerným teplom

Rolety, žalúzie a vlastne všetka tieniaca technika má jeden hlavný a základný účel – zabrániť slnečným paprskom v prieniku do miestnosti. Ďalším efektom zatienenia je potom aj zníženie teploty vo vnútri bytu. Nároky súčasného bývania navyše kladú požiadavky na estetický dojem a design.

Termo rolety spĺňajú všetky kritéria na súčasnú tieniacu techniku. Ako už ale ich názov napovedá, sú výnimočne výkonné v boji s nadmerným teplom. Nejde ale len o to, aby sa v lete miestnosť chránená Termo roletou príliš nezahrievala. Naše rolety dokážu taktiež udržať teplo v miestnosti, čo zase oceníte v zimných mesiacoch. Používaním Termo roliet teda šetríte v lete náklady na klimatizáciu a v zime náklady na vykurovanie.

Ako Termo rolety pracujú?

Pokiaľ poznáte bežné látkové rolety na okná, tak máte jasnú predstavu o tom, ako vyzerá roleta Termo. Na prvý pohľad ich od seba vlastne nerozoznáte. Hlavný rozdiel je skrytý v použitej látke, resp. v špeciálne upravenej vrstve, ktorá sa na látku nanesie. Táto izolačná vrstva sa nanáša na odvrátenú stranu látky, takže nijak nenarušuje farbu a vzhľad rolety.

clanek_002

Je logické, že izolácia proti teplu zároveň zdvíha účinnosť tienenia. Všetky naše Termo rolety majú teda úroveň tienenia blackout čiže maximálne možnú. Sú teda veľmi vhodné do miestností, v ktorých sa spí. Najviac ich oceníte tam, kde sa spí aj cez deň. S ich pomocou vyrobíte nočnú tmu aj na poludnie spolu so znížením teploty, ktorá je pre spánok príjemná.

V zimnom období zase ponúkajú uchovanie tepla v miestnosti po dlhšiu dobu. Najväčśie úniky tepla totiž prebiehajú skrz okná. A to aj v prípade, kedy sú zatvorené a sú správne nastavené. Termo roleta predstavuje ďalšiu vrstvu ochrany proti unikajúcemu teplu z miestnosti.

Pripravte sa na zimu – tohto roku bude tuhá

Ešte nie je neskoro urobiť pár praktických opatrení, aby ste tohtoročnú zimu zvládli v pohode prečkať. Náklady na vykurovanie rastú do astronomických výšin. A zdá sa, že sa to len tak nezastaví. Nenechajme sa zmiasť nejakým zastropovaním cien energií – pokiaľ domácnosti aj firmy budú platiť menej, než je skutočná cena, doplatí zbytok štát. Lenže štát nie je zárobkovo činný podnik. Všetky jeho peniaze pochádzajú z našich daní, takže konečnými platcami budeme aj tak zase my všetci.

Čo sa teda konkrétne dá urobiť pred nadchádzajúcou vykurovacou sezónou?

  • Nechajte si nastaviť okná a dvere odbornou firmou. Docielite tým toho, že prípadné dierky zmiznú a okná budú správne doliehat. U nenastavených okien totiž uniká významné množstvo tepla, aj keď sú zavreté. Niekdy dokonca vidíte, ako vlaje záclona pred zavretým oknom.
  • Obstarejte si tie Termo rolety. Sú to síce ďalšie náklady, ale ide o investíciu, ktorá sa Vám skoro vráti. Ceny Termo roliet nie sú nijako závratné a ich montáž zvládnete hravo za pár minút sami.
  • Utesnite miesta, kadiaľ teplo uniká. Veľmi často je to napríklad miesto pod okenným parapetom. Ďalší zlodej tepla sú vchodové dvere. Skúste si na vonkajšej chodbe rozsvietiť, doma zhasnúť a sledujte, či okolo dverí nepresvitá svetlo. Pokiaľ áno, použite tesnenie do okien a dverí.
  • Znížte teplotu kúrenia. V bytoch s ústredným kúrením sme sa nechali trochu zhýčkať. Hlavica radiátoru je stále nadoraz a kúri sa naplno. Pokiaľ je teplo, otvorí sa proste okno. Znížením teploty len o 2 stupne ale môžete výrazne ušetriť náklady na kúrenie.
  • Nevypínajte kúrenie úplne. Pokiaľ Vás ale napadne, že ušetríte tým, keď v niektorých miestnostiach vypnete kúrenie úplne, budete sklamaní. V týchto miestnostiach potom rýchle vychladnú steny, čo má negatívny dopad na teplo v celom byte. Je potom omnoho energeticky náročnejšie vytopiť zbytok bytu. Chlad zo studených stien sa totiž šírí aj do vykúrených miestností. V neobývaných miestnostiach nechajte topenie na nižší stupeň, nech je miestnosť aspoň trochu zavlažená.
  • Proste sa viac oblečte. Znie to ako banalita, ale pokiaľ je Vám zima, je vážne najlepšie vziať si sveter aj na doma. To Vás naozaj nič nestojí. A pokiaľ to niekomu príde zo začiatku divné, rýchlo si na to zvykne.
  • Zacvičte si trošku. Nielen, že urobíte niečo pre zdravie, ale pekne Vás to aj zahreje. Najskôr nebudete mať doma telocvičňu, ale stačí len trocha miesta na pár drepov či klikov. Alebo si skúste pár jednoduchých pozícií z jógy, nejakú zostavu tai-chi pre začiatočníkov, tieňový box, čokoľvek, kde sa musíte trošku hýbať.
  • Otužujte sa. Ďalšia obecne prospešná rada. Otužilci znášajú dobre nielen ľadový kúpeľ v zamrznutej rieke, ale obecne aj nižšie teploty. Nemusíte hneď liezť do vane s ľadom. Dokonca sa to ani neodporúča. Skúste ale ten pocit, keď si po kúpeli osprchujete nohy studenou vodou. Stačí len po kolená. Potom ich vytrite uterákom a dostaví sa príval tepla. To potom ide dole aj ten sveter.

Že sa musí šetriť, to je jasné každému, kto má aspoň trochu prehľad o súčasnej situácii. Niekto prijme radu odborníka alebo kamaráta, ale väčšinou si nájdeme vlastnú cestu a to, ako ušetriť, nám nemusí nikto radiť.

Je ale pravda, že použitie Termo roliet medzi bežnými tipmi na ušetrenie veľmi vidieť nie je. Pritom je to dlhodobo veľmi výhodné riešenie, ako ušetriť v zime za kúrenie a v lete za klimatizáciu.

Výhody nákupu termo roliet u FOA

clanek_003

Termo rolety sa dajú samozřejme kúpiť u mnohých dodávateľov. My sa Vás ale pokusíme presvedčiť, že nákup na FOA je naozaj dobrý nápad. Prečo?

  • Rolety zasielame už zložené.
  • Máme skvelú spätnú väzbu od našich zákazníkov v podobe pochvalných recenzií.
  • Vďaka množstvu farieb a látok roliet FOA designovo vyladíte každú miestnosť.
  • Ponúkame veľmi populárny systém montáže bez vŕtania.
  • Každá roleta sa pre Vás vyrába presne na mieru.
  • Máme prepracované návody, manuály a videonávody pre meranie okna a montáže roliet.
  • Zasielame na požiadanie až 8 Vami vybraných vzoriek látok zadarmo.
  • Garantujeme výrobu a doručenie nášho produktu do 10 pracovných dní od telefonického potvrdenia Vašej objednávky naším pracovníkom.
  • Ponúkame množstevné a vernostné zľavy.
  • Doprava zdarma už od 990 Kč.
  • Po celý proces nákupu aj inštalácie rolety je tu pre Vás telefonická podpora.

Termo rolety od FOA sú proste skvelá voľba, či už máte doma ústredné kúrenie, kúrite plynom, elektrinou, alebo v krbe. S nami sa tuhej zimy báť nemusíte.