Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Rolety Plisé na strešné okná: Všetko, čo potrebujete vedieť

Aj keď sú strešné okná veľmi praktické a dodávajú podkrovným miestnostiam dostatok prirodzeného svetla, v lete sú skôr strašiakom, ktorý dokáže rýchlo vytvoriť nepríjemnú imitáciu sauny v interiéri. Tienenie strešných okien je tak skôr nutnosťou než designovou voľbou. Rolety Plisé sa ako tieniaca technika na strešné okná skvele hodia a majú radu praktických výhod. Sú ale tým, čo hľadáte? Spísali sme pre Vás prehľadný článok so všetkými dôležitými parametrami, ktoré Vás iste zaujímajú.

miniatura_FB-plise

Čo sú rolety Plisé a ako fungujú

Čo vlastne názov Plisé znamená? Svoj názov získali rolety z francúzskeho slova preložený, čo je naozaj príhodné, pretože rolety vyzerajú ako papierový skladaný vejár. Tento špecifický design však nemá s materiálom roliet nič spoločného. Rolety Plisé sú vyrobené z pevnej a kvalitnej látky, ktorá dokáže svetlo dostatočne pohltiť.  

Veľkou výhodou roliet Plisé je ich jednoduché ovládanie. Tento typ vnútornej tieniacej techniky je pripevnený po celej výške okna a umožňuje obojstrannú manipuláciu. To znamená, že jedným jednoduchým ťahom môžete rolovať zhora dole alebo zdola hore. Oproti klasickým roletám sa tak môžete rozhodnúť, či horná či spodná časť okna zostane nezatienená, alebo si dokonca vytvoriť tieniaci pruh uprostred okna

Typy roliet Plisé na strešné okno

Na FOA môžete vyberať z 2 typov roliet Plisé na strešné okno, a to z <Plisé Classic> a <Plisé Decor>. Oba varianty sú pomerne podobné, zásadným rozdielom je ponuka farieb kaziet. Poďme sa na všetky parametre pozrieť detailne v prehľadnej tabuľke.

Plisé Classic

Plisé Decor

  • roleta o šírke do 73,9 cm má 1 madlo, roleta o šírke nad 80 cm 2 madla
  • roleta o šírke do 73,9 cm má 1 madlo, roleta o šírke nad 80 cm 2 madla
  • farba kazety: biela, hnedá, antracit, krémová, strieborná, svetle šedá
  • farba kazety: mahagón, bahenný dub, orech, borovica, winchester, zlatý dub
  • farba madiel: biela, hnedá, antracit, krémová, šedá, zlatý dub
  • farba madiel: biela, hnedá, antracit, krémová, šedá, zlatý dub
  • dodávaná zložená, vrátane vodiacich líšt vo farbách: biela, hnedá, borovica, strieborná a krémová
  • dodávaná zložená, vrátane vodiacich líšt vo farbách: biela, hnedá, borovica, strieborná a krémová
  • minimálna šírka rolety je 20 cm, maximálna 130 cm
  • minimálna šírka rolety je 20 cm, maximálna 130 cm
  • minimálna výška rolety je 50 cm, maximálna 150 cm
  • minimálna výška rolety je 50 cm, maximálna 150 cm
  • dá sa upevniť: montáž pomocou vŕtania s oceľovým drôtom alebo s vodiacou lištou
  • dá sa upevniť: montáž pomocou vŕtania s oceľovým drôtom alebo s vodiacou lištou

Nie je Vám z tabuľky niečo jasné? Potrebujete sa na niečo opýtať, aby ste vybrali tú správnu roletu pre Vaše strešné okná? Kontaktujte našu zákaznícku podporu na tel. 2 2220 51 42 alebo e-maily info@foa-rolety.sk

Druhy látok roliet Plisé na strešné okno

Nemusíte sa báť, doba, kedy sa vyberalo iba z nevýrazných béžových roliet, je dávno preč. V ponuke FOA nájdete viac než 90 druhov látok najrôznejších farieb. Jednoducho si tak strešnú roletu doladíte k designu Vášho interiéru. Pri výbere sa riaďte predovšetkým úrovňou zatemnenia danej látky, ktorá môže byť <nízka>, <stredná> alebo <blackout>. Pokiaľ chcete napríklad zatieniť strešné okno v spálni, voľte najlepšie látku typu blackout, ktorá miestnosť najlepšie zatemní a dopraje Vám najkvalitnejší spánok. Pokiaľ vyberáte tienenie napríklad do kúpeľne, kde sa chcete len zbaviť nepríjemného ostrého svetla a zároveň chcete, aby miestnosť zostala presvetlená, voľte radšej nízke či stredné zatemnenie. 

Možnosti montáže u roliet Plisé na strešné okno

Rolety Plisé si na strešné okno jednoducho pripevníte sami, menej technicky zdatným ľuďom bude stačiť pomocná ruka rodiny či priateľov. Vyberať môžete z 2 variant upevnenia, a to vŕtanie s vodiacimi lištami alebo vŕtanie s vodiacimi lankami. Ani jeden variant nie je náročný, takže sa nemusíte obávať, že by ste to nezvládli. Môžete sa taktiež riadiť našimi <prehľadnými videonávodmi>, ktoré Vám doslova povedú ruku.   

Vyberať môžete z týchto typov montáže:

  • Vŕtanie s vodiacimi lištami – Najprv navŕtate lišty na rám strešného okna. Potom vyberiete plastový diel zo 4 veľkostí podľa Vášho konkrétneho okna a navŕtate ho na okno. Na navŕtaný diel nasadíte plastový diel so šnúrkou a kovovým drôtikom a zaistíte malou kovovou skrutkou. Celý postup opakujete 4krát. Nakoniec pripevníte madlá pre manipuláciu, prípadne odstrihnete presahujúce šnúrky nožničkami.
  • Vŕtanie s vodiacimi lankami – Potom vyberiete plastový diel zo 4 veľkostí podľa Vášho konkrétneho okna a navŕtate ho na okno. Na navŕtaný diel nasadíte plastový diel so šnúrkou a kovovým drôtikom a zaistíte malou kovovou skrutkou. Celý postup opakujete 4krát. Nakoniec pripevníte madlá pre manipuláciu, prípadne odstrihnete presahujúce šnúrky nožničkami.

Ako zamerať okno pred objednávkou

Aby rolety Plisé správne fungovali, musia perfektne priliehať na okne. Práve preto je tak podstatné presné meranie strešného okna. Bojíte sa, že okná nezameriate správne? Pozrite sa na náš <podrobný návod, ako postupovať pri meraní okien>. S naším návodom sa vo výslednej výške a šírke nemôžete spliesť. 

Hľadáte individuálne riešenie? Pokiaľ máte doma atypický rozmer okna a potrebujete rolety Plisé prispôsobiť na mieru, kontaktujte nás na tel. 2 2220 51 42 alebo e-maily info@foa-rolety.sk. Preberieme s Vami možnosti a iste spoločne nájdeme riešenie.

Údržba a čistenie roliet Plisé

Rolety Plisé sú jednoznačne veľmi praktické, čo sa údržby a čistenia týka. Pri klasickom upratovaní interiéru Vám bude stačiť pretrieť rolety prachovkou či suchou, prípadne zľahka navlhčenou handričkou. Pokiaľ sa u Vás doma viac práši, môžete prach odstrániť taktiež vysávačom, odporúčame však použiť vhodný nadstavec a nastaviť najnižší výkon. 

Pokiaľ si všimnete hlbších a výraznejších nečistôt, môžete roletám Plisé pripraviť vodnú kúpeľ o teplote 30 °C (možné iba u stredne zatemňujúcich či blackout látok):

  1. Do vody o teplote 30 °C pridajte štandardný prací prostriedok na prádlo a rozmiešajte.
  2. Roletu Plisé ponorte na 15 min do vody, párkrát ju stiahnite a roztiahnite, aby sa voda dostala aj do záhybov látky.
  3. Následne roletu opláchnite pod sprchou čistou vodou a vyžmýkajte stlačením látky k sebe medzi dvoma profilmi.
  4. Plisé namontujte späť na okno a dajte do stiahnutej polohy približne na 12 až 24 hodín podľa okolitej teploty s výnimkou občasného roztiahnutia a stiahnutia, aby ste predišli jejmu zlepeniu.
  5. Po tejto dobe roletu roztiahnite a nechajte doschnúť.

Výhody nákupu roliet Plisé na strešné okno od FOA

A prečo si vybrať rolety práve od FOA? Spísali sme pre Vás 7 výhod, ktoré nás odlišujú od konkurencie:

  1. rolety Plisé na strešné okná od FOA sú už zložené, montáž je tak omnoho jednoduchšia než u iných dodávateľov,
  2. vyberať môžete z 2 typov s až 12 farebnými variantmi
  3. a z 90 druhov látok s rozdielnou úrovňou zatemnenia,
  4. FOA ponúka taktiež individuálne riešenie – môžete si prispôsobiť veľkosť roliet aj pre atypické okná,
  5. výber Vám taktiež uľahčia <vzorky látok>, ktoré Vám zašleme úplne zadarmo,
  6. pravidelne pre Vás pripravujeme prepracované návody a videomanuály

a vždycky sa môžete obrátiť na našu príjemnú a profesionálnu zákaznícku podporu, či už po telefóne, alebo skrz e-mail.