Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Zariaďujete chlapčenskú izbu? Poradíme, ako vybrať správne rolety

Zariaďovať detskú izbu pre našich najmenších je vždy veľká radosť. Bohužiaľ k tomu patria aj nejaké starosti. Od toho tu sme my, aby sme vám rozhodovanie uľahčili. Poradíme, ako vybrať správne rolety do chlapčenskej izby.

clanek_005

Bezpečnosť na prvom mieste

Pri zariaďovaní detskej izby je najdôležitejšie dbať na to, aby všetky predmety a nábytok boli bezpečné. Tak ako existujú normy pre textil, ktoré sa zaoberajú toxicitou materiálov, je aj bezpečnostná norma pre tieniacu techniku.

Produkty značky FOA spĺňajú normu ČSN EN 13120. Tá upravuje zaistenie bezpečnosti detí a pre jej dodržanie sú naše rolety a žalúzie vždy opatrené jedným z bezpečnostných prvkov. Tento prvok je buď:

  • kladka na napnutie retiazky,
  • systém pre pretrhnutie.

Prečo by ste mali chcieť tieniacu techniku, ktorá túto normu spĺňa? Určite sami viete, aké sú deti zvedavé a skúšajú všetko, čo je v ich dosahu a blízkosti. Stačí chvíľka nepozornosti a nehoda je na svete. Rodičia nemôžu dieťa neustále strážiť, tým skôr, keď sa žalúzie nachádzajú v detskej izbe.

Pre deti sú klasické žalúzie s retiazkou nebezpečné. V prípade, že je retiazka neistená a Vaša ratolesť na ňu dosiahne, môže sa na ňu zavesiť a zraniť sa, v horšom prípade dokonca uškrtiť.

Kupujte teda taký tieniaci systém, ktorý bezpečnostný prvok obsahuje. U značky FOA máte garantované, že Vám tento bezpečnostný prvok doručíme spoločne so žalúziou/roletou. Zároveň dbajte na to, aby ste roletu skutočne upevnili podľa daných inštrukcií, aby dobre držali na mieste. Pretože aj zle pripevnená tieniaca technika môže dieťa ohroziť.

Ďalšou možnosťou je zaobstarať si plisé rolety. Tento typ roliet nemá žiadnu retiazku, ani zložitý ovládací systém. Ovláda sa iba rukami. Uchopíte držadlo v spodnej alebo hornej časti plisé rolety a vysuniete ju hore alebo dole.

To je výhodou tohto typu tieniacej techniky - je možné ju vytiahnuť ako z hornej časti okna, tak z tej dolnej. Ľahko s ňou dosiahnete presne také zatienenie, aké požadujete. A navyše nijako neohrozuje Vaše deti.

clanek_001

Farebné rolety pre veselú atmosféru

Detská izba by nebola detskou izbou, ak by v nej neboli aspoň nejaké veselé farbičky. Nemusíte hneď vymýšľať bláznivé kreácie a maľovať steny na modrozeleno. Farebné rolety budú v kombinácii s obyčajnými bielymi stenami vyzerať skvele. Možno ich však zakomponovať aj do farebnejšej schémy. Môžu predstavovať buď doplňujúci prvok, alebo naopak výrazný akcent, ktorý bude v kontraste so zvyšnými farbami v izbe.

V našej ponuke nájdete množstvo rôznych farieb, od tých studených až po teplé. A veľa ich odtieňov. V chlapčenských izbách najčastejšie vídame napríklad zelenú, ktorá je plná pozitívnej energie a nabíja dobrou náladou.

clanek_002

Obdobný účinok má aj žltá, farbička slnka. Pomôže Vašim najmenším, aby mali vždy dostatok elánu ako na hranie, tak aj na plnenie povinností. Pozitívny náboj do izby vnesie aj oranžová.

clanek_003

Asi najtypickejšou farbou pre chlapčenskú izbu je modrá. Tá sa navyše perfektne hodí do izby, kde sa spí, pretože upokojuje a pomáha rýchlejšie zaspať. Čo s ich pomocou vytvoriť námornícky ladenú detskú izbu? V kráľovstve malého chlapca urobí veľkú parádu aj roleta z fialovej farby. Podporí jeho kreativitu. Každodenné objavovanie a tvorenie mu tak pôjde oveľa lepšie.

clanek_004

Všetky spomínané farby (a mnoho rôznych odtieňov) nájdete na našom e-shope. Stačí rozkliknúť kategóriu Rolety, a potom si v ľavom stĺpci zaškrtnúť, aké farby by ste si priali. Požiadavku je možné špecifikovať aj tak, že si vyberiete konkrétny druh roliety, a až potom odfiltrujete dané farby.

Minimalistický design, keď máte nedostatok priestoru

Pokiaľ bojujete s nedostatkom miesta, alebo do izby Vášho chlapčeka nesvieti toľko denného svetla, pouvažujte nad minimalistickým štýlom. Pre tie sú typické prevažne neutrálne farby ako je biela, krémová, béžová alebo svetlo sivá.

Pomôžu vytvoriť ilúziu, že je miestnosť väčšia, a zároveň ju pekne presvetlia. Všetky naše rolety zoženiete v spomínaných neutrálnych odtieňoch. Stačí si pri výbere vyfiltrovať farby ako biela a sivá.

Nebojte sa, minimalistický design rozhodne neznamená, že Vaša ratolesť bude bývať v holej a studenej izbe bez ničoho pekného. Miestnosť vybavte bielym nábytkom a svetlou posteľnou bielizňou. Steny ozdobte veselými nálepkami a na jednu prilepte samolepiacu tabuľovú stenu, na ktorú môže dieťa maľovať kriedami. Hračky a detské knižky sa postarajú o farebný prvok. Uvidíte, ako bude detská izba vyzerať útulne, čisto a svetlo.

clanek_005_1

Rolety pre veľké okná

Pokiaľ má Váš chlapec v izbe naozaj veľké okná, nájsť tú správnu tieniacu techniku ​​môže byť pekný oriešok. My pre Vás máme riešenie priamo na mieru! Naše vertikálne žalúzie sú určené práve na veľké presklené plochy a plnohodnotne nahradia klasické závesy, ktoré sú plné prachu a roztočov.

Na vertikálne žalúzie ste predtým narazili prevažne v kanceláriách. Túto predstavu sivých a nezaujímavých roliet však vymažte z pamäte. Ponúkame ich vo všetkých odtieňoch a farbách, vrátane tých veselých a žiarivých, ktoré sú do detskej izby ako stvorené.

clanek_006

Vďaka ľahkému ovládaniu si ich obľúbite Vy, aj Vaši najmenší. Keď sú vertikálne žalúzie zatiahnuté, okno úplne zatienia a zabránia tak svetlu, aby rušilo Vašu ratolesť pri spánku. Zároveň poskytujú dostatok súkromia. A naopak, akonáhle ich zhrniete na stranu, dovolíte slniečku, aby pekne vyhrialo miestnosť a osvietilo ju.

Vertikálne žalúzie ponúkame v 4 typoch ovládania. Môžete ich mať buď vo variante, kde sa úplne zhrnú na jednu alebo druhú stranu. Ponúkame ale aj možnosť zaťahovania smerom od krajov k stredu alebo od stredu ku krajom. Prvý variant od strany k strane patrí medzi klasiku. Zato ďalšie dve vytvoria efekt ako na zámku!

Trápi Vás hluk zvonku? Odhlučnite miestnosť pomocou roliet

V prípade, že bývate v hlučnej mestskej zástavbe, odporúčame kúpiť rolety, ktoré pomôžu miestnosť čiastočne izolovať od zvukov zvonku. Nedostatok spánku trápi nielen dospelých, ale aj deti a jeho dôsledky rozhodne nie sú príjemné. Chcete mať istotu, že sa Váš syn vyspí do ružova a v noci ho nebude nič rušiť? Máme riešenie.

Naše látkové rolety vyrábame z pevnej látky s vysokou gramážou, s hustými vláknami. Úplne nahradia závesy, a dokonca majú lepšie vlastnosti. Poskytujú nielen lepšiu ochranu pred slnkom, ale aj horúčavou alebo chladom zvonku. Okno zakryjú na 100%, ani lúč nepresvitne, pretože prekrývajú aj okraje rámu. Zároveň čiastočne izolujú hluk, ktorý prichádza z ulice.

Ak sa chcete proti hluku brániť čo najlepšie, odporúčame látku, ktorá má vysokú gramáž a väčšiu hrúbku, látku Standard Zatemňujúcu LM. Táto látka je veľmi silná, pevná a úplne nepriehľadná. Na zadnej strane je potiahnutá hladkou zatemňujúcou vrstvou, a preto neprepustí žiadne slnečné svetlo.

Ochráňte malého pred vysokými teplotami

Je izba Vášho chlapca hneď pod strechou? Trápia Váš dom v lete vysoké teploty? Keď je vonku veľký parák a doma nemáte klimatizáciu, málokomu je vo vnútri príjemne. Horúčavou trpia obzvlášť deti, ktoré nemajú také dobré schopnosti termoregulácie ako dospelí. Našťastie s tým môžete niečo urobiť.

Vieme, ako zraziť horko v miestnosti na príjemnejšie hodnoty! Pre tieto prípady sme vyvinuli špeciálne termo rolety. Pripravte sa s našou tieniacou technikou na neznesiteľné letné horúčavy. Termo rolety sa vyrábajú zo špeciálnej TERMO látky.

Tá nielen chráni pred horúčavou, ale izoluje miestnosť aj v zime. Takže toľko neprekúrite. V lete sa miestnosť nebude prehrievať a v zime zostane príjemne vykúrená. Ďalšou pozitívnou vlastnosťou termo roliet je, že miestnosť dokonale zatemnia. Vytvoria tak príjemné prítmie na odpočinok a relaxáciu.

clanek_007

Jednoduché ovládanie a údržba bez práce

Nikto si nechce kaziť deň tieniacou technikou, ktorá sa ťažko ovláda. Pri klasických žalúziách je ovládanie ťažké. Špagát sa zasekáva a uchytiť ju napríklad len v polovici okna je nemožné. Iba šnúrku zložito obtočíte okolo istiaceho kolieska. Všetky tieto obštrukcie s našou tieniacou technikou odpadajú.

Ovládanie lamiel je jednoduché a komfortné. Pomocou retiazky ľahko nastavíte stupeň zatienenia alebo polohu roliet. Nič sa nikam nezaväzuje . Pri plisé rolete sa zase využívajú držadlá, ktoré posúvate pomocou ruky. Stačí pár pohybov a máte tieniacu techniku ​​presne tam, kde ju potrebujete.

V detskej izbe chcete rolety, ktoré ľahko prispôsobíte tomu, čo Vaši najmenší práve potrebujú. Nie vždy chcú mať úplne zatienené. Rolety Deň a noc ponúkajú vôbec najväčšiu variabilitu, čo sa zatienenia týka. Tvoria ich dve látky, na ktorých sa striedajú lamely a priehľadná tkanina. Takže si sami určíte, aké veľké zatienenie budú detí mať bez toho, aby ste ich pripravili o súkromie.

A samozrejme údržba. Aj tu si predsa chceme uľahčiť čo najviac. Závesy sa čistia len ťažko a sú neustále plné prachu. O žalúziách nehovoriac. Tie často nejdú vôbec dôkladne vyčistiť. Naša tieniaca technika tieto problémy nemá.

Jednak má antistatickú povrchovú úpravu. Teda sa na nej nedrží prach. Aj tie najodolnejšie čiastočky sa oklepávajú tým, ako sa roleta používa. A keď už na to príde, od nečistoty ich očistíte jednoducho pomocou suchej alebo navlhčenej handričky, jemného saponátu, prípadne vysávača zapnutého na najnižšom výkone. V naprostej väčšine prípadov navyše rolety nemusíte kvôli čisteniu dávať dole.

clanek_008

Deti potrebujú súkromie

Vďaka tieniacej technike deti získajú súkromie. Chráňte ich pred zvedavými pohľadmi zvonku pomocou kvalitnej tieniacej technike. Napriek väčšine našich látok nie sú zvonku vidieť ani siluety. Najvyšší stupeň ochrany zaistia druhy látok s najvyššou gramážou. Informujte sa o type, ktorý kupujete. Všetko dôležité nájdete na našom e-shope.

Máte otázku? Kontaktujte našu zákaznícku podporu

Pokiaľ by ste počas výberu, merania či montáže narazili na čokoľvek, čo by Vám nebolo jasné, kontaktujte našu zákaznícku podporu. Sme Vám k dispozícii každý všedný deň od 8:00 do 16:00 hod. Dovoláte sa nám na čísle 2 22200 51 42. Alebo nám napíšte e-mail na info@foa-rolety.sk. My Vám odpovieme, príp. Vám zavoláme späť na telefónne číslo, ktoré nám na seba zanecháte.

Zopár slov na záver

Aby sme Vám nákup ešte spríjemnili, pripravili sme si pre Vás detailného Sprievodcu, ktorý Vás prevedie výberom vhodných roliet pre Vaše ratolesti a navedie Vás, kde nájdete všetko podstatné.

Značka FOA sa venuje tieniacej technike od roku 2017. Všetko sami vyrábame a radi Vám ponúkneme riešenie priamo na mieru. Zakladáme si na spoľahlivosti a bezkonkurenčných cenách. Našou špecialitou sú rolety a žalúzie, ktoré si namontujete sami bez pomoci odborníka a počas chvíľky.

Veríme, že si u nás vyberiete a že budete s nákupom spokojní.