Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Tipy pre spálňu Vašich snov

Spálňa je miestom, kde trávime významnú časť svojho života. Preto je dôležité, aby bola praktická a pohodlná. Aby ste sa v spálni cítili skutočne príjemne, musí byť správne zariadená a vybavená. Veľkú úlohu zohráva správny nábytok, posteľná bielizeň alebo tieniaca technika. Tu je niekoľko tipov, ako dosiahnuť spálňu svojich snov.

clanek_001

Správne zatemnenie

Príspevok o nápadoch na zariadenie spálne by sme nemohli začať bez zmienky o okenných roletách. A ako sa dalo očakávať, v našich spálňach zohrávajú veľmi významnú úlohu. Spomenuli sme už, aké dôležité sú tieto miestnosti pre vytvorenie bezpečného útočiska a relaxačnej zóny? Sú miestom, kde spíme a vlastne prežívame tretinu svojho života. Ak chcete dosiahnuť čo najregeneračnejší a najhlbší spánok, potrebujete priestor, ktorý funguje v súlade s Vašimi prirodzenými rytmami.

Aby sme sa mohli naplno oddávať odpočinku, naše telo potrebuje produkovať hormón nazývaný melatonín. Spúšťa ho tma - čo dáva zmysel vzhľadom na to, že ľudia kedysi vstávali a chodili spať s východom a západom slnka. Aby sme sa čo najlepšie vyspali, musíme si vytvoriť dostatočne tmavú miestnosť, aby naše telo mohlo produkovať melatonín. To je jeden z dôvodov, prečo odborníci odporúčajú odložiť elektronické zariadenia a vypnúť obrazovky 30 minút pred plánovaným spánkom.

Ako to teda vyriešiť a zachovať si túžbu po štýlovej spálni? Samozrejme, pomocou zatemňovacích roliet! Osvedčenou možnosťou sú štandardné látkové rolety. Ponúka najdokonalejšie pokrytie celej plochy okna, pretože ide o jeden súvislý pás látky bez medzier. Do spální odporúčame tmavšie látky alebo blackout rolety, ktoré ponúkajú úplné zatemnenie.

clanek_002

Môžete si však vybrať ľubovoľný typ roliet a žalúzií z našej ponuky, podľa toho, čo preferujete:

  • Rolety Deň a noc - ak Vás ráno radi budia slnečné lúče, ale nie sú príliš ostré. Spálňa dostane moderný dizajn.
  • Rímske rolety - pre dekoratívne interiéry s požiadavkou na dôkladnejšie zatienenie.
  • Látkové rolety - keď uprednostňujete funkčnosť pred dizajnom. Hoci je k dispozícii množstvo farieb a motívov.
  • Rolety na strešné okná - do spální so strešnými oknami.
  • Rolety Plisé - kombinujú estetické tienenie s variabilitou tienenia.
  • Termo rolety - pomáhajú udržiavať ideálnu teplotu v spálni.

Správny matrac a rošt

Ak sa v posteli cítite pohodlne, budete lepšie spať. Preto je dôležité vybrať si správny matrac a rošt, aby ste si zabezpečili pohodlný spánok. Vyberte si matrac podľa svojich potrieb a pohodlia, zvážte tiež tvrdosť a veľkosť.

Výber správneho roštu a matraca môže byť pre mnohých ľudí náročnou úlohou. Je však dôležitá pre zdravý spánok a pohodlie počas noci. Zvážte typ matraca, ktorý vyhovuje Vášmu telu a potrebám spánku. Najbežnejšie typy sú penové, latexové, kokosové a tradičné pružinové matrace.

Dôležitá je aj tvrdosť matraca. Niektorí ľudia uprednostňujú mäkký matrac, iní zasa tvrdší.

Ďalším parametrom je veľkosť matraca. Zdá sa, že tu je výber jasný - podľa rozmerov postele. V praxi sa však často stáva, že matrace sú o niečo väčšie ako samotná posteľ. Majitelia si potom pochvaľujú, že sa im ľahšie vstáva z postele v sede bez toho, aby im drevená hrana postele tlačila do kolenných jamiek.

clanek_003

Oplatí sa investovať do kvalitného roštu. Je rovnako dôležitý ako matrac. Existujú matrace, ktoré sú polohovateľné a majú možnosť nastaviť si ich tvrdosť - od najpružnejšieho až po takmer tvrdý variant. Uistite sa však, že rošt je kompatibilný s matracom. Niektoré matrace si vyžadujú pevný rošt, zatiaľ čo iné potrebujú rošt s pružnými zónami.

Výber správneho roštu a matraca môže mať významný vplyv na kvalitu Vášho spánku a celkové pohodlie počas noci. Preto sa uistite, že ste si vybrali správne a pred rozhodnutím o kúpe zvážte všetky možnosti.

Pohodlná posteľná bielizeň

Pohodlná posteľná bielizeň je základom dobrého spánku. Môže výrazne ovplyvniť Vaše nočné pohodlie a dokonca aj Vaše zdravie. Vyberajte si posteľnú bielizeň vyrobenú zo 100 % prírodných materiálov, ako je bavlna, ľan alebo hodváb. Tieto materiály sú priedušné a umožňujú Vašej pokožke dýchať.

Pre pohodlný spánok zvážte gramáž posteľnej bielizne. Odporúča sa vyberať posteľnú bielizeň s vyššou gramážou, aby bola pevnejšia a odolnejšia.

Zvážte farbu posteľnej bielizne. Svetlé farby môžu pôsobiť upokojujúco, zatiaľ čo tmavé farby môžu byť dráždivé.

Dôležitosť spánku

Spánok je základnou životnou potrebou každého z nás. Počas spánku sa naše telo a myseľ regenerujú a obnovujú, čo je nevyhnutné pre dobré zdravie a duševnú pohodu. Okrem toho existuje mnoho ďalších dôvodov, prečo je spánok taký dôležitý pre naše zdravie a pohodu.

  • Zlepšuje fyzickú kondíciu: Počas spánku sa telo vracia do pôvodného stavu a zotavuje sa z námahy a stresu, ktorému bolo vystavené počas dňa. Tým sa zlepšuje fyzická kondícia, čo má následne pozitívny vplyv na našu pracovnú a športovú výkonnosť a celkové zdravie.
  • Udržuje správnu hladinu hormónov: Spánok je dôležitý pre udržiavanie správnej hladiny hormónov v tele, ako je inzulín a rastový hormón. Tieto hormóny zohrávajú dôležitú úlohu pri udržiavaní zdravej hmotnosti, regulácii metabolizmu a prevencii chorôb.
  • Zlepšuje náladu: Keď sa cítime unavení a nevyspatí, má to negatívny vplyv na našu náladu a môže to spôsobiť úzkosť a depresiu. Naopak, keď máme dostatok spánku, cítime sa svieži a plní energie, čo má pozitívny vplyv na našu náladu a psychiku.
  • Zlepšuje kognitívne funkcie: Počas spánku sa obnovujú informácie a ukladajú sa do pamäte. Keď máme dostatok spánku, naša myseľ funguje lepšie, čo zlepšuje našu koncentráciu, pamäť a schopnosť učiť sa nové informácie.

Spálňa snov s roletami FOA

Či už ste škovránok alebo sova, potrebujete izbu na pokojný spánok. Trochu starostlivosti pri výbere správneho vybavenia sa určite vyplatí. A nie je potrebné hneď plánovať veľké kroky, ako je výmena postelí alebo kompletná rekonštrukcia spálne. Začnite pomaly.

Napríklad výberom správnej rolety. Poradíme Vám s výberom a zodpovieme všetky Vaše otázky týkajúce sa našich roliet a žalúzií.

Takže dobrú noc