Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Tipy, ako osviežiť nudnú izbu novými roletami či žalúziami od FOA

Hľadáte spôsob, ako vhodne osviežiť nudnú a nevýraznú izbu? Máme pre Vás pár tipov. Okrem dekorácií a bytových doplnkov môžete staviť taktiež na nami ponúkané rolety a žalúzie FOA.

clanek_001

5 tipov, ako osviežiť nudnú izbu s roletami a žalúziami FOA

Možností, ako môžete vniesť do všedných a menej nápaditých miestností svojho domova trochu života, je skutočný nespočet. Pár z nich sa Vám pokúsime priblížiť v riadkoch nižšie. 

Veselé a hravé farby

Základom každého útulného, originálneho, nevšedného a príjemne pôsobiaceho interiéru je bezpochybne dostatečné množstvo farieb. Sú to totiž práve jednofarebné biele či šedé izby, ktoré môžu pôsobiť ľahko nudným dojmom. Pokiaľ teda do takého interiéru zakomponujete trochu farieb, rázom bude působiť ďaleko veselejšie. 

S blížiacou sa jarou potom naviac môžete dať prednosť predovšetkým jarným odtieňom, ktoré celý interiér príjemne rozžiari. 

Farby je bezpochyby potrebné vniesť do interiéru pomocou konkrétnych predmetov, a práve s tým Vám môžu perfektne pomôcť nami ponúkané rolety a žalúzie FOA

 

clanek_002

Rolety Deň a noc FOA

Prvým variantom, ako môžete vniesť do interiéru svojho domu trochu farieb, je staviť na rolety Deň a noc od FOA

Rolety Deň a noc FOA predstavujú to najlepšie, čo poskytuje spojenie žalúzií a bežných látkových roliet. Sú veľmi obľúbeným a praktickým tienením domácností aj kancelárií. Jednoduchý princíp striedania priehľadných a nepriehľadných pásov látky dovoľuje plynule regulovať tienenie cez deň a zaistí súkromie v noci. 

Rolety Deň a noc, rovnako ako aj ďalšie nami ponúkané rolety a žalúzie, si u nás naviac môžete zaobstarať v najrôznejšom farebnom prevedení. To je taktiež záruka, že si u nás tie pravé rolety či žalúzie pre svoj domov vyberie skutočne každý.

Konkrétne môžete vniesť do interiéru svojho domova trochu radosti pomocou blankytne modrých, fialových či svetlo ružových roliet Deň a noc od FOA.

clanek_003

Rímske rolety FOA

Ďalším variantom zatienenia interiéru, ktorá zároveň taktiež príjemne spestrí celý interiér, sú aj rímske rolety FOA

Rímske čiže riasiace sa rolety sú niečo medzi závesom a klasickou roletou. Môžu byť prosté, ale aj rôzne ozdobné a dajú sa zaviazať alebo upevniť v akejkoľvek výške okna.

Zatiaľ čo klasické rolety sú väčšinou zhotovené z jednoduchého pruhu jednofarebnej látky a sťahujú sa pomocou tenkej retiazky alebo šnúrky, rímske rolety majú napríklad všité rôzne ozdobné pásky či stuhy, pomocou ktorých sa dá roleta nariasiť a v požadovanej výške pripevniť. Rímske rolety preto vyzerajú veľmi ozdobne a do interiéru, ktorý potrebuje oživiť, sú tak úplne ideálne

Zaobstarať si môžete napríklad bielo-hnedé vzorované rímske rolety, bielo-strieborné vzorované rímske rolety či rímske rolety v pomarančovom odtieni.  

clanek_004

Látkové rolety FOA

Zabudnúť rozhodne nesmieme ani na látkové rolety FOA, ktoré sa v poslednej dobe vracajú späť do módy. 

Sú to totiž práve látkové rolety, ktoré chránia domov pred slnečným svetlom, teplom a nežiaducimi pohľadmi zvonku. Vďaka veľkému množstvu ponúkaných farebných variácií tvoria látkové rolety zároveň taktiež výrazný designový prvok Vášho domova.

Látkové rolety sú naviac tak obľúbené aj preto, že kryjú sklenenú plochu okna zo 100 %. V porovnaní so žalúziami, alebo roletami Deň a noc, je tak pomocou látkových roliet jednoduchšie docieliť úplného zatemnenia.

Látkové rolety si môžete zakúpiť v naozaj veselých farebných kombináciách, ktoré zaručene prejasnia každý interiér. Konkrétne sa môže jednať o broskyňové, karmínové či olivové látkové rolety.  

clanek_005

Rolety plisé FOA

Plisé rolety zo všetkého najviac pripomínajú ťahaciu harmoniku, a pre spestrenie fádneho interiéru sú tak zkrátka absolútne perfektné. 

Plisé rolety predstavujú dokonalý a estetický spôsob zatienenia a ochrany pred slnečným žiarením a prenikaním tepla do interiéru. Vďaka svojej variabilite sú vhodné k zatieneniu všetkých typov okien a presklených plôch, vrátane šikmých strešných okien.

Ich farebná ponuka je navyše veľmi bohatá, takže okrem citrónovo žltých, horčicovo žltých či limetkových plisé roliet si môžete vyberať aj z mnoha ďalších odtieňov. 

clanek_006

Vertikálne žalúzie FOA

A zmieniť samozrejme musíme aj vertikálne žalúzie FOA, ktoré sú vhodné najmä k zatieneniu veľkých presklených plôch. Okrem bežných izieb sú tak vhodné taktiež do kancelárií, kde svojimi svetlo zelenými, žltými či modrými odtieňmi môžu príjemne spestrovať inak čistú farebnú líniu. 

Vhodná kombinácia farieb

Ak je reč o farbách, rozhodne je dobré zmieniť, že aj kombinácia viacero farieb má svoje pravidlá. Konkrétne sa jedná o pravidlo 60-30-10. Zjednodušene by sa dalo povedať, že šesťdesiat percent miestnosti by mala tvoriť dominantná farba, tridsať percent sekundárna farba a posledných desať percent by malo byť iba akcentom. Skrátka vybrané farby by sme ideálne mali kombinovať v pomere 6:3:1.

Bytové dekorácie a doplnky

Okrem farebných žalúzií a roliet môžete trochu farieb vniesť do interiéru svojho domova taktiež pomocou najrôznejších bytových doplnkov a dekorácií

Vhodné sú napríklad farebné vankúšiky, prehozy, fotorámčeky či kvetináče

Staviť zaiste môžete aj na osobné predmety, ako sú obrázky Vašich detí, najrôznejšie trofeje či poháre. Tie interiér príjemne ozvláštnia a dodávajú mu na originalite. 

clanek_007

Dostatok rastlín 

Pokiaľ chcete do fádneho interiéru vniesť trochu farieb, potom rozhodne nezabúdajte na živé rastliny. Ak totiž do miestnosti zaobstaráte nejakú živú rastlinu, je to, ako by ste jej vdýchli úplne nový život. 

V miestnostiach, kde je dostatočné množstvo kvetov, sa Vám naviac bude omnoho lepšie relaxovať, odpočívať a celkovo žiť. Nejakú tú rastlinu by ste si tak do svojho domova rozhodne mali zaobstarať. Úplne ideálne sú napríklad veľké rastliny do rohu miestností, zavesné rastliny či menšie kvety na parapet

Okrem bežných živých rastlín môžu byť zaujímavou alternatívou aj najrôznejšie tapety s motívmi rastlín či fotografie rastlín. Práve aj vďaka týmto originálnym prvkom môžete do interiéru svojho domu vniesť kúsok kľudnej oázy, aj keď napríklad práve bývate v rušnejšej štvrti. 

Nechajte si zaslať vzorky roliet a žalúzií až k Vám domov

Pokiaľ si nie ste istí, aké rolety či žalúzie FOA zvoliť, nechajte si poslať až 8 vzoriek úplne zadarmo, a vyberte si tak ten pravý odtieň priamo z pohodlia svojho domova. 

Správne odhadnúť, ako budú rolety a žalúzie po inštalácii v danej izbe pôsobiť, nemusí byť totiž vôbec jednoduché. Aj keď na našom e-shope uvádzame obrázky, ktoré nie sú len ilustratívne, ale maximálne ukazujú, ako rolety skutočne vyzerajú, každý monitor môže byť nastavený inak, preto môže dochádzať k rozdielom v jednotlivých odtieňoch. Práve preto Vám ponúkame vzorky látok, s ktorými si predstavu urobíte ďaleko lepšie

Vidieť vzorky konkrétnych látok v obchode či na internete Vám neuľahčí výber tak, ako keď ich môžete vidieť naživo priamo vo svojej obývačke. Najlepšie je teda nechať si od nás poslať vybrané vzorky a tie si následne doma priložiť k podlahe, nábytku, oknu či ku stene v konkrétnej miestnosti, a až potom si rolety a žalúzie v kľude objednať. 

A pokiaľ by ste si náhodou behom výberu nových roliet nevedeli s čímkoľvek rady, neváhajte sa na nás kedykoľvek obrátiť. Náš profesionálne vyškolený personál Vám so všetkým ochotne poradí tak, aby ste s našimi roletami boli maximálne spokojní. Sme tu pre Vás každý všedný deň od 8 do 16 hodin.