Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Tienenie ako dekorácia - látkové rolety

Hľadáte vhodné zatienenie do interiéru Vášho domova, ktoré ho zároveň ochráni pred neželanými pohľadmi okoloidúcich? Stavte na Látkové alebo Rímske rolety a máte po starostiach. Z ich ponuky si vyberú aj tí najnáročnejší a môžete si byť istí, že krásne ozdobia interiér Vášho domova. Už dávno neplatí, že rolety majú len praktickú funkciu. V posledných rokoch sa stali aj skvelým dizajnovým prvkom.

clanek_001

Tienenie ako dekorácia

Keď sa povie rolety, mnohým sa vybavia nevzhľadné retro rolety typické pre sídliská. Tak na tie rýchlo zabudnite. Súčasný trh ponúka trendy a moderné rolety, ktoré skvele plnia aj funkciu interiérovej dekorácie. Ich dizajn je absolútne prvotriedny a inšpirovaný najnovšími trendmi. Funkčnosť a praktickosť roliet tiež prešla dlhú cestu. V súčasnosti sú látkové rolety právom jednou z najobľúbenejších možností tienenia interiéru. Skúste im dať šancu aj Vy. Môžete sa na ne naozaj spoľahnúť, pretože ochránia interiér Vášho domu pred ostrými slnečnými lúčmi a zabránia neželaným pohľadom susedov a okoloidúcich. Už je to nejaký čas, čo rolety nepredstavujú nevzhľadné béžové plachty, ktoré sa za sprievodu hluku zasúvajú do nevzhľadnej kazety. Aj v modernom interiéri vyzerajú moderné Látkové rolety skvele a ich ovládanie je veľmi pohodlné a predovšetkým úplne tiché. 

Skutočne bohatá a rozmanitá ponuka FOA

Keď si pozriete sortiment roliet FOA, veľmi rýchlo pochopíte, prečo sa Látkové rolety vrátili na vrchol svojej slávy. Okrem skutočne rozmanitého sortimentu jednofarebných Látkových roliet vo všetkých odtieňoch sme pripravili aj Rímske rolety so vzorovaným dizajnom. Ocenia ich najmä tí, ktorí chcú oživiť interiér svojho domova a posunúť ho na vyššiu úroveň. Tak či onak, z ponuky roliet FOA si určite vyberie každý, pretože rolety FOA sa dokonale hodia do interiérov v štýle Boho, Glamour, Vintage a Art Deco. 

clanek_002

Látkové rolety 

Látkové rolety sa pred časom vrátili do módy a odvtedy zdobia čoraz viac domácností. Ich dizajn sa v posledných rokoch skutočne výrazne posunul, a právom sa tak jedná o skvelú interiérovú dekoráciu, ktorá je zároveň funkčná. Látková roleta chráni domov pred slnečným žiarením, teplom a nežiaducimi pohľadmi zvonku. Vďaka skutočne modernému dizajnu sa Látkové rolety rýchlo stanú elegantným a krásnym dekoratívnym doplnkom každého interiéru. 

Látkové rolety sú navyše čoraz obľúbenejšie, pretože sklenenú plochu okna zakrývajú na 100 %. Do interiéru tak neprenikne ani jeden lúč slnečného svetla, pretože v látke rolety nie sú žiadne medzery. V porovnaní s bežnými žalúziami alebo roletami Deň a noc je pomocou týchto rolieti oveľa jednoduchšie dosiahnuť úplné zatemnenie.

Ak teda hľadáte kombináciu klasického štýlu tienenia, moderných prvkov a zároveň sa chcete zmestiť do svojho rozpočtu, Látkové rolety FOA budú tou najlepšou voľbou.

Funkčnosť a skvelý dizajn v jednom

Látkové rolety do okien sú vysokofunkčným a jednoduchým tieniacim prvkom s dokonalým dizajnom. Vďaka svojim jedinečným vlastnostiam sú vhodné na použitie v takmer každej miestnosti. Môžete ich umiestniť do obývačky, spálne, kuchyne a detskej izby. Vďaka skutočne pestrej škále materiálov a farieb môžete rolety ľahko doladiť k svojmu interiéru, ktorý tak krásne dotvoríte. 

Najväčšou výhodou Látkových roliet je, že poskytujú kvalitnú ochranu pred slnkom a sú oveľa praktickejšie ako bežné závesy, od ktorých väčšina domácností v posledných rokoch postupne upúšťa. Látkové rolety Vám tiež poskytujú dostatok súkromia vo Vašej domácnosti a do určitej miery aj zvukovú izoláciu. 

clanek_003

Upevnenie látkových roliet

Látkové rolety na okná sa vyrábajú v troch kazetách - otvorenej, POLO a MAXI. Rolety majú niekoľko spôsobov prevedenia ich inštalácie. Môžete ich namontovať bez vŕtania alebo priskrutkovať do rámu okna, do steny alebo do stropu. Látkové rolety bez vŕtania sú medzi zákazníkmi najobľúbenejšie. Toto je najjednoduchší spôsob pripevnenia rolety k oknu. Nie je potrebné nič vŕtať. Roletu stačí zavesiť alebo prilepiť na okno. 

clanek_004

Rímske rolety

Ďalším skvelým riešením môžu byť Rímske alebo riasiace rolety. Rímske rolety sú niečo medzi závesom a klasickou roletou. Môžu byť úplne jednoduché a jednofarebné, ale aj rôzne zdobené, a dajú sa priviazať alebo upevniť v akejkoľvek výške okna.

Zatiaľ čo bežné rolety sú zvyčajne vyrobené z jednoduchého pásu jednofarebnej látky a vyťahujú sa pomocou tenkej retiazky alebo šnúrky, Rímske rolety FOA majú napríklad všité rôzne ozdobné pásy či stuhy, pomocou ktorých sa dá roleta vytiahnuť a potom upevniť v požadovanej výške. Rímske rolety preto pôsobia naozaj veľmi ozdobne a dokážu rozžiariť každý interiér a dodať mu pomyselnú iskru.

clanek_005

Funkčnosť a dizajn rímskych roliet

Rímske rolety sú veľmi moderným a žiadaným typom interiérovej tieniacej techniky. Ako dekoratívny a tieniaci prvok ich môžete použiť v spálni, kuchyni, pracovni a obývačke. Ochránia Váš domov pred neželanými pohľadmi zvonku, poskytnú potrebné súkromie, ochránia pred ostrými slnečnými lúčmi a dokonca aj ozdobia. 

Rímske rolety sa vyznačujú látkou, ktorá je horizontálne rozdelená na rovnaké pruhy pomocou výstuh. Ovládajú sa veľmi pohodlne pomocou retiazky a sú obľúbené najmä pre svoju ľahkosť a vzdušnosť. Rolety sa nenavíjajú, ale skladajú sa smerom nahor alebo nadol. 

Montáž Rímskych roliet

Moderná Rímska roleta poskytuje človeku podobný pocit ako napríklad závesy, ale s univerzálnosťou a funkčnosťou tradičných okenných roliet. Hoci je Rímska roleta mimoriadne obľúbená vďaka svojmu vzhľadu a funkčnosti, vyniká aj tým, že sa dá veľmi ľahko namontovať. 

Rímske rolety na okná majú niekoľko spôsobov montáže. Môžu byť pripevnené bez vŕtania na okenný rám alebo môžu byť navŕtané do steny alebo stropu výklenku aj mimo neho. Jednoznačne najobľúbenejšie sú Rímske rolety bez vŕtania. Tento spôsob montáže je neinvazívny a nie je teda potrebné vŕtať. Jednoducho pripevnite bezpečnostné koliesko k rámu okna a je to hotové. Toto riešenie je vhodné najmä pre okná, ktoré sa dajú otvoriť doširoka alebo na ventiláciu. Rímska roleta nemá na boku vodiaci silón.

Výhodou Rímskych roliet je, že ich možno namontovať s vŕtaním pred žalúzie, kým žalúzie zostanú na okne, ale vďaka Rímskym roletám môžete dať miestnosti dizajnový nádych bez toho, aby ste sa museli zbaviť pôvodných žalúzií. 

Každá Rímska roleta FOA sa vyrába samostatne na základe Vašich individuálnych požiadaviek na výšku, šírku a typ zavesenia. Rímske rolety na mieru sa dokonale hodia do Vášho domova. Zatemňujúce Rímske rolety sú jednoducho skvelým riešením pre všetkých, ktorí hľadajú funkčné, praktické, nadčasové a veľmi pútavé zatienenie do akéhokoľvek interiér.

Rolety FOA so všetkým

Ak si myslíte, že interiérové tienenie by malo mať nielen praktickú funkciu, ale malo by aj skvele vyzerať, Rímske a Látkové rolety FOA sú tým najlepším riešením. Nielenže chránia interiér pred ostrým slnkom, ale veľmi rýchlo sa stanú pýchou každej miestnosti. Zároveň na seba nebudú zbytočne upozorňovať. 

Navyše, ak si pri výbere nových roliet FOA nie ste istí, nebojte sa nás kedykoľvek kontaktovať. Jednou z výhod spoločnosti FOA je, že má pre svojich zákazníkov pripravenú zákaznícku podporu s profesionálne vyškolenými pracovníkmi, ktorí Vám môžu odpovedať na všetky Vaše otázky. Kontaktujte nás a my Vám so všetkým radi pomôžeme. Sme tu pre Vás na telefónnom čísle  +421 222 205 142 každý pracovný deň od 8:00 do 16:00. Prípadne nám zanechajte správu na adrese info@foa-rolety.sk a my sa Vám čo najskôr ozveme.