Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Doplňte svoj interiér o dekor dreva

Chcete, aby Váš domov pôsobil príjemným, harmonickým a teplým dojmom? Použite dekor dreva. Zatiaľ čo napríklad sklo a kov pôsobia elegantne a chladne, drevo dodáva interiéru pocit teplého azylu pred vonkajším svetom. Okrem toho ponúkame aj rolety a žalúzie FOA v dekore dreva, aby si každý mohol vybrať tie správne pre svoj interiér. 

clanek_001

Dekor dreva v interiéri

Plánujete do svojho interiéru zakomponovať drevené dekorácie? V tom prípade by ste sa rozhodne mali držať hesla, že menej je niekedy viac. Nezáleží na tom, či chcete použiť dekor dreva na podlahe, oknách, dverách alebo nábytku, ak má krása tohto prírodného materiálu čo najlepšie vyniknúť, musíte mu dať príležitosť. Interiér preplnený drevenými prvkami nebude pôsobiť veľmi pozitívne. 

Určte hlavný tón

Kľúčom k dokonale zladenému interiéru s drevenými prvkami je určenie hlavného tónu. Nie je dobré používať úplne odlišné farby dreva na podlahu, kuchynské linky a skrinky. Vždy je ideálne zvoliť jeden tón, ktorý bude hlavnou farbou v celom priestore. Preto sa odporúča vyberať dreviny na základe rovnakej farebnej škály a vsádzať len na rôznu sýtosť. Len tak dosiahnete harmonický priestor. 

Teplý a studený podtón

Každá farba má v sebe teplý alebo studený podtón. Zatiaľ čo teplé tóny dreva vyzerajú skôr červené, oranžové alebo žlté, studené majú tendenciu vyzerať mierne sivo. Ak nechcete šliapnuť vedľa, vyberte si všetky farby dreva, ktoré používate vo svojom dome, v rovnakom tóne.

Pozor, pri dreve musíte byť naozaj opatrní. Použite maximálne dva alebo tri rôzne odtiene dreva v rovnakom tóne, aby priestor a jeho prvky nepôsobili disharmonicky.

Vsaďte na kontrast

Máte pochybnosti, že drevený interiér nedokážete doladiť? Môžete využiť kontrast farieb. Niekedy je to oveľa jednoduchší a efektívnejší spôsob, ako sa za každú cenu snažiť zladiť drevenú podlahu s rôznymi farbami dreveného nábytku. Stavte preto na kontrastné kombinácie odtieňov dreva, ako napríklad kuchynská linka z bieleho duba a podlaha z orechového dreva.

clanek_002

Jednu barvu viac než raz

Kúpili ste si krásny odkladací stolík z tmavého dreva? Najlepšie bude, ak rovnakú farbu použijete v miestnosti ešte aspoň raz. Napríklad na nohy pohovky alebo komody. Odkladací stolík tak nebude pôsobiť ako päsť na oko a interiér s ním krásne splynie. Ak by v miestnosti zostal len odkladací stolík v tmavom odtieni dreva, neprirodzene by z priestoru vystupoval a pôsobil by nevkusne.

Drevená podlaha a strop

Drevená podlaha a stropné trámy (alebo drevený podhľad) musia farebnému tónu čo najviac zodpovedať. Veľmi tmavá podlaha a svetlé trámy alebo naopak svetlá podlaha a tmavé trámy môžu pôsobiť nevyvážene a ťažko. Druhú farbu dreva možno potom zakomponovať medzi rovnaký tón podlahy a trámov, napríklad na drevený linku alebo skrinky.  

Nezabudnite na koberec

Práve koberce môžu byť skvelým pomocníkom, keď si nie ste istí, či ste zvolili tie najlepšie farby a kombinácie dreva. Dokážu skutočne dokonale rozbiť farbu dreva medzi podlahou a drevenými nohami kresla, jedálenského stola alebo komody.  A to bez ohľadu na to, či farby podlahy a ostatných prvkov ladia. Okrem toho koberec interiér zútulní a zahreje.

clanek_003

Rolety a žalúzie FOA v dekore dreva

Chcete priestor s drevenými prvkami dotiahnuť do dokonalosti? Získajte rolety a žalúzie FOA v dekore dreva. FOA ponúka rolety a žalúzie v rôznych farbách, napríklad v dekore dreva, takže si môžete vybrať. Môžete sa tešiť až na 8 rôznych roliet a žalúzií, ktoré sa hodia do každého interiéru.  

Rolety Deň a noc FOA

Prvou možnosťou tienenia v drevenom dekore sú rolety Deň a noc. Kombinujú v sebe to najlepšie čo ponúkajú žalúzie a štandardné látkové rolety. Jednoduchý princíp striedania priehľadných a nepriehľadných pruhov látky umožňuje plynulé nastavenie tienenia počas dňa, ale zároveň zabezpečuje maximálne zatienenie a súkromie v noci. Rolety Deň a noc od FOA sú k dispozícii v mnohých farbách dreva - hnedá, čierna breza alebo eben.

Rímské rolety FOA

Ďalšou možnosťou sú rímske rolety (alebo riasiace rolety), ktoré sú niečo medzi závesom a klasickou roletou. Zatiaľ čo bežné rolety sú zvyčajne vyrobené z jednoduchého jednofarebného pruhu látky a vyťahujú sa tenkou retiazkou alebo šnúrkou, rímske rolety majú všité rôzne ozdobné pásiky alebo stuhy, ktorými môžete roletu vytiahnuť a pripevniť v požadovanej výške. Rímske rolety preto pôsobia veľmi dekoratívne a možno ich zakúpiť vo farbách dreva, ako je svetlohnedá alebo gaštanová.

Látkové rolety FOA

Za zmienku stoja aj látkové rolety. Zároveň chránia interiér pred slnečným žiarením, teplom a nežiaducimi pohľadmi zvonku a zároveň dokonale dotvárajú dizajn každého interiéru. Sú obľúbené aj preto, že pokrývajú 100 % sklenenej plochy okna. Látkové rolety si môžete objednať vo farbách, ako je napríklad ílovito hnedá

clanek_004

Rolety plisé FOA

Plisé rolety sú Vám k dispozícii vo svetlohnedej alebo tmavohnedej farbe. Krásne ladia s dreveným interiérom, pekne ho zdobia a posúvajú ho o niekoľko úrovní vyššie. Plisé rolety od FOA sú pre interiéry s drevenými prvkami sú naozaj ideálne.

Termo rolety FOA

Ako už názov napovedá, Termo rolety pracujú okrem svetla predovšetkým s teplom. Na prvý pohľad pripomínajú bežné látkové rolety, ale sú vybavené termotkaninou na úplné zatemnenie a ochranu pred horúcimi letnými dňami. Najväčšou výhodou tepelných roliet je, že v lete chránia interiér pred prehrievaním a v zime zabraňujú úniku tepla. K dispozícii sú Vám napríklad v odtieni svetlohnedej strakatej

Rolety na strešné okná FOA

Okrem tieniacej funkcie musia rolety na strešné okná spĺňať aj ďalší pomerne náročný požiadavok, t. j. nesmú sa prevešovať ani pri extrémnom uhle sklonu strešného okna. Strešné rolety preto nemožno nahradiť žalúziami alebo bežnými roletami. Z tohto dôvodu ponúkame rolety špeciálne navrhnuté pre potreby strešných okien, konkrétne vo farbe lieskový orech alebo svetlohnedá strakatá.

Rolety Plisé na strešné okná FOA

Okrem klasických roliet na strešné okná sú k dispozícii aj plisé rolety na strešné okná. Tie regulujú prichádzajúce a odchádzajúce svetlo a teplo tak, aby bez ohľadu na počasie za oknami bolo v miestnosti vždy toľko svetla a tepla, koľko chcete. Navyše vyzerajú na oknách naozaj skvele a okrem iného ich možno zakúpiť v svetlohnedej alebo tmavohnedej farbe.

clanek_005

Vertikálné žalúzie FOA

V neposlednom rade je dôležité spomenúť aj vertikálne žalúzie. Tie sú vhodné najmä na tienenie veľkých zasklených plôch. Okrem bežných miestností sú ideálne aj do kancelárií, kde ich možno zakúpiť vo farbách dreva - škoricovej alebo tmavej okrovej

Vzorky roliet FOA vo farbách dreva úplne zadarmo

Neviete si rady, ktoré rolety FOA alebo žalúzie v dekore dreva si kúpiť? Pošleme Vám až 8 bezplatných vzoriek, aby ste si mohli vybrať ten správny odtieň priamo u Vás doma. Nie je ľahké získať dobrú predstavu o tom, ako budú žalúzie a rolety v danej miestnosti vyzerať po inštalácii. Hoci obrázky, ktoré zobrazujeme na našej webovej stránke, nie sú len ilustračné, ale maximálne ukazujú, ako žalúzie a rolety FOA skutočne vyzerajú, každý monitor môže byť nastavený inak, a preto sa môžu vyskytnúť rozdiely v jednotlivých odtieňoch. Preto Vám ponúkame možnosť objednať si vzorky zadarmo, vďaka ktorým získate oveľa lepšiu predstavu o konkrétnom odtieni.