Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Prečo dávať prednosť prirodzenému svetlu pred umelým?

Svetlo dokáže značne ovplyvňovať kvalitu našeho života, našu náladu, naše zdravie aj duševnú pohodu. Dostatok prirodzeného svetla je tak pre spokojný život človeka skutočne nevyhnutný. Umelým svetlom však prirodzené svetlo nahradiť nejde. Ako si teda môžete ideálne svetelné podmienky vytvoriť u seba doma ľahko a rýchlo? 

Vedeli ste, že nesústredenosť a nepozornosť u detí môže byť vyvolaná nielen nejakou poruchou, ale predovšetkým taktiež nevhodným výberom osvetlenia? Nepodceňujte preto svetelné podmienky u Vás doma a vždy sa snažte dávať prednosť prirodzenému svetlu pred tým umelým. 

clanek_001

Prirodzené svetlo verzus umelé

Umelému osvetleniu nie sú deti vystavené iba doma, ale predovšetkým potom v škole. Rovnako tak bývajú umelému svetlu vystavení aj dospelí, ktorí trávia väčšinu pracovnej doby v kanceláriách či veľkých fabrikách. S tým, aké svetelné podmienky poskytuje Vašim deťom škola a Vám zamestnávateľ, toho príliš nezmôžete. O to viac sa ale snažte sústrediť na to, aby ste dostatok denného svetla mali aspoň u seba doma

Umelé svetlo sa totiž nikdy nemôže ani zďaleka vyrovnať tomu dennému. Denné svetlo je úplne nenahraditeľné, a navyše má taktiež pozitivny vplyv na detský zrak.

Umelé svetlo je jednotvárne a bez blahodarných účinkov na ľudský metabolizmus. Je naozaj preukázané, že dostatok denného svetla pôsobí pozitívne nielen na detskú psychiku, ale aj na psychiku dospelých. Vďaka tomu potom omnoho lepšie znášame každodenné povinnosti, sme menej podráždení a máme viac energie. Denné svetlo má navyše priaznivý vplyv taktiež na naše kosti, metabolizmus, a dokonca aj imunitu.

Pokiaľ sa teda chystáte stavať nový dom alebo si obstarať byt, zamerajte svoju pozornosť práve aj na to, či je v danej nehnuteľnosti dostatok prirodzeného svetla, a následne zvážte, aké zatienenie do interiéru svojho domova obstaráte. Za ideálne riešenie sa považuje také zatienenie, ktoré sa dá ľahko ovládať, a jednoducho tak prispôsobiť mieru zatienenia danej svetelnosti. 

Rolety a žalúzie FOA 

S vytvorením vhodných svetelných podmienok u Vás doma Vám môžu skvelo pomôcť taktiež rolety a žalúzie FOA. Práve tie totiž do interiéru prepúšťajú požadované množstvo denného svetla, príjemne regulujú ostrý slnečný svit, behom chvíľky sa zároveň dajú prakticky úplne zatemniť a vytvárajú v interiéri dostatok súkromia, pokiaľ okná Vášho bytu či domu smerujú do rušnej ulice. 

Aké rolety či žalúzie si teda môžete zaobstarať? 

 

  • Rolety Deň a noc FOA
  • Rímske rolety FOA
  • Rolety plisé FOA
  • Termo rolety FOA
  • Rolety na strešné okná FOA
  • Vertikálne žalúzie FOA

 

 

Rolety Deň a noc FOA

Prvým variantom regulácie svetla v interiéri, ktorú Vám ponúkame, sú rolety Deň a noc od FOA. Predstavujú to najlepšie, čo poskytuje spojenie žalúzií a bežných látkových roliet. Sú veľmi obľúbeným a praktickým tienením domácností aj kancelárií. Jednoduchý princíp striedania priehľadných a nepriehľadných pásov látky dovoľuje plynule regulovať tienenie cez deň a zaistenia súkromia v noci. 

Rolety Deň a noc, rovnako ako aj ďalšie nami ponúkané rolety a žalúzie, si u nás navyše môžete obstarať v najrôznějších farebných prevedeniach. To je taktiež záruka, že si u nás tie pravé rolety či žalúzie pre svoj domov vyberie skutočne každý.

clanek_002

Rímske rolety FOA

Ďalším variantom zatienenia interiéru, ktorý zároveň taktiež príjemne spestrí celý interiér, sú rímske rolety FOA. Rímske alebo riasiace sa rolety sú niečo medzi závesom a klasickou roletou. Môžu byť prosté, ale aj rôzne ozdobné a dajú sa zaviazať alebo upevniť v akejkoľvek výške okna.

Zatiaľ čo klasické rolety sú väčšinou zhotovené z jednoduchého pruhu jednofarebnej látky a zaťahujú sa pomocou tenkej retiazky alebo šnúrky, rímske rolety majú napríklad všité rôzne ozdobné pásky či stuhy, pomocou ktorých sa dá roleta nariasiť a v požadovanej výške pripevniť. Rímske rolety preto vyzerajú veľmi ozdobne a sú obzvlášť vhodné do interiérov, ktoré potrebujú oživiť a spestriť.

clanek_003

Rolety plisé FOA

Plisé rolety predstavujú dokonalý a estetický spôsob tienenia a ochrany pred slnečným žiarením a prenikaním tepla z neho do interiéru. Vďaka svojej variabilite sú vhodné k zatieneniu všetkých typov okien a presklených plôch, vrátane šikmých strešných okien.

Rolety Vám ponúkame vo variantoch kaziet Plisé Economy, Plisé s profilom Classic a Plisé s profilom Decor vo viac než 90 látkach, kedy jednotlivé typy kaziet potom majú rôzne možnosti uchytenia

clanek_004

Termo rolety FOA

Ako už napovedá názov, Termo rolety pracujú okrem svetla hlavne s teplom. Pripomínajú bežné rolety do okien, ale sú vybavené termo látkou pre úplné zatemnenie a ochranu pred horúcimi letnými dňami. Veľkou výhodou Termo roliet teda je, že v lete chránia interiér pred prehriatím a v zime zabraňujú úniku tepla z miestnosti.

Termo rolety patria medzi bežné látkové rolety. Rozdiel je najmä v použitej látke, ktorá svojimi vlastnosťami umožňuje blokovaniu ako světla, tak hlavne tepla. Vždy si teda môžete nastaviť presne tú teplotu, ktorá Vám vyhovuje, nezávisle na počasí či ročnom období.

clanek_005

Rolety na strešné okná FOA

Rolety pre strešné okná musia okrem svojej tieniacej funkcie spĺňať ešte jednu náročnú požiadavku – neprovesovať sa aj pri extrémnom uhle naklonenia okna. Strešné rolety preto nemôžete len tak nahradiť žalúziami alebo bežnými roletami. Práve preto Vám ponúkame aj rolety špeciálne navrhnuté pre potreby strešných okien

clanek_006

Vertikálne žalúzie FOA

Zmieniť samozrejme musíme aj Vertikálne žalúzie FOA, ktoré sú vhodné najmä k zatieneniu veľkých presklených plôch. Okrem bežných izieb sú tak vhodné napríklad taktiež do kancelárií. 

Konkrétně si potom môžete Vertikálne žalúzie vybrať v štyroch základných typoch ovládania vo viac než 70 látkach.

clanek_007

8 vzoriek úplne zadarmo až k Vám domov

A pokiaľ si náhodou nebudete behom výberu nových roliet či žalúzií FOA s čímkoľvek istí, nechajte si zaslať až 8 vzoriek úplne zadarmo, a vyberte si tak ten pravý odtieň priamo z pohodlia svojho domova. 

Správne odhadnúť, ako budú rolety a žalúzie po inštalácii v danej izbe pôsobiť, nemusí byť totiž vôbec jednoduché. Aj keď na našom e-shope uvádzame obrázky, ktoré nie sú len ilustratívne, ale maximálne ukazujú, ako rolety skutočne vyzerajú, každý monitor môže byť nastavený inak, preto môže dochádzať k rozdielom v jednotlivých odtieňoch. Prave preto Vám ponúkame vzorky látok, s ktorými si predstavu urobíte ďaleko lepšie, a vyberiete tak tie pravé rolety skutočne na mieru interiéru svojho domova

A pokiaľ by ste náhodou potrebovali s niečím ohľadne roliet a žalúzií FOA poradiť, neváhajte sa na nás kedykoľvek obrátiť. Náš profesionálne vyškolený personál Vám so všetkým ochotne poradí tak, aby ste s našimi roletami boli maximálne spokojni. Sme tu pre Vás každý všedný deň od 8 do 16 hodin. K spojeniu s nami môžete využiť našu infolinku na čísle +420 2 2220 51 42 nebo e-mail info@foa-rolety.sk.