Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Niekoľko tipov, ako udržať vo Vašom byte v lete chlad

Horúce letné dni sú definitívne tu, a tak veľa z nás začína riešiť, ako u seba doma vykúzliť príjemný chlad. Práve preto sme si pre Vás pripravili niekoľko praktických rád, ktoré určite oceníte, či už bývate v dome alebo v  byte. S horúčavou u Vás doma Vám navyše môžu pomôcť rolety FOA. 

clanek_001

Rolety a žalúzie od FOA

Obzvlášť behom letných dní, kedy slnečné paprsky dokážu byť naozaj veľmi ostré, je výber vhodnej tieniacej techniky skutočne dôležitý. Termo rolety FOA minimalistické, elegantné, nadčasové, cenovo ľahko dostupné a oceníte ich po celý rok. Vyrobené sú výhradne z prvotriednych materiálov a do interiéru Vášho domu skvelo zapadnú vďaka pestrej ponuke jedinečných farieb.

To, prečo si rolety FOA predovšetkým obstarávate, je možnosť plynulej regulácie svetla v akomkoľvek interiéri. Keďže sa rolety naozaj veľmi jednoducho ovládajú, regulácia svetla sa razom stane otázkou chvíľky. Rolety či žalúzie FOA však ponúkajú omnoho viac, než je vytvorenie ideálnych svetelných podmienok v interiéri. 

  • Izolácia – vďaka svojim dvom vrstvám sú rolety FOA ideálnym variantom, ako môžete ochrániť svoj dom pred ostrým slnkom a horúcimi letnými dňami. Ich schopnosť zachytiť a zadržiavať teplo medzi ich dvomi vrstvami znamená, že Vám pomôžu znížiť účty za energie, pretože môžu zadržiavať teplo v zime, a naopak odrážať teplo v lete.
  • Tieň – v lete sme určite všetci často vďační za trochu tieňu. Obzvlášť vtedy, keď sme boli vystavení teplu počas celého dňa. Vytvorte si preto aj Vy doma ideálne množstvo tieňu pomocou jednoducho ovládateľných roliet FOA. 
  • Súkromie a atmosféra – zároveň Vám taktiež môžu rolety FOA behom celého roka poskytnúť dostatok súkromia, pokiaľ okná Vášho domu smerujú napríklad do rušnej ulice.  Skvelo tak v danom interiéri dotvoria práve tú atmosféru, po ktorej túžite.

 

 

Termo rolety FOA

Ako  už napovedá názov, termo rolety pracujú okrem svetla hlavne s teplom. Pripomínajú bežné rolety do okien, ale sú vybavené termo látkou pre úplné zatemnenie a ochranu pred horúcimi letnými dňami. Veľkou výhodou termo roliet teda je, že v lete chránia interiér pred prehriatim a v zime zabraňujú úniku tepla z miestnosti.

Termo rolety patria medzi bežné látkové rolety. Rozdiel je najmä v použitej látke, ktorá svojimi vlastnosťami umožňuje blokovanie ako svetla, tak hlavne tepla. Vždy si teda môžete nastaviť presne tú teplotu, ktorá Vám vyhovuje, nezávisle na počasí či ročnom období.

clanek_002

Ďalšie možnosti zatienenia a ochrany pred teplom v jednom

Okrem termo roliet FOA Vám s vytvorením ideálnych svetelných podmienok u Vás doma a tieňu zároveň môžu pomôcť taktiež ďalšie nami ponúkané rolety a žalúzie: 

 

  • Rolety Deň a noc FOA
  • Rímske rolety FOA
  • Látkové rolety FOA
  • Rolety plisé FOA
  • Rolety na strešné okná FOA
  • Rolety plisé na strešné okná FOA
  • Vertikálne žalúzie FOA

 

Rolety Deň a noc FOA

Prvým variantom, ktorý Vám ponúkame, sú rolety Deň a noc FOA. Predstavujú to najlepšie, čo poskytuje spojenie žalúzií a bežných látkových roliet. Sú veľmi obľúbeným a praktickým tienením domácností aj kancelárií. Jednoduchý princíp striedania priehľadných a nepriehľadných pásov látky dovoľuje plynule regulovať tienenie cez deň a zaistiť súkromie v noci. 

Rímske rolety FOA

Ďalším variantom zatienenia interiéru, který rovnako príjemne spestrí akýkoľvek interiér, sú rímske rolety FOA

Rímske alebo tiež riasiace sa rolety sú niečo medzi závesom a klasickou roletou. Môžu  byť jednoduché, ale aj rôzne ozdobné a dajú sa zaviazať alebo upevniť v akejkoľvek výške okna.

Zatiaľ čo klasické rolety sú väčšinou zhotovené z jednoduchého pruhu jednofarebnej látky a sťahujú sa pomocou tenkej retiazky alebo šnúrky, rímske rolety majú napríklad všité rôzne ozdobné pásky alebo stuhy, pomocou ktorých sa dá roleta nariasiť a v požadovanej výške pripevniť. Rímske rolety preto vyzerajú veľmi ozdobne a sú obzvlášť vhodné do interiérov, ktoré potrebujú oživiť a spestriť.

Látkové rolety FOA

Zabudnúť nesmieme ani látkové rolety FOA, ktoré sa v poslednej dobe vracajú opäť do módy. Sú to totiž práve látkové rolety, ktoré chránia domov pred slnečným svetlom, teplom a nežiaducimi pohľadmi zvonku. Vďaka veľkému množstvu ponúkaných farebných variácií tvoria látkové rolety zároveň taktiež výrazný designový prvok Vášho domova.

Látkové rolety sú navyše tak obľúbené aj preto, že kryjú sklenenú plochu okna zo 100 %. V porovnaní so žalúziami alebo roletami Deň a noc je pomocou látkových roliet jednoduchšie docieliť úplného zatienenia.

Rolety plisé FOA

Plisé rolety predstavujú dokonalý a estetický spôsob tienenia a ochrany pred slnečným žiarením a prenikaním tepla z neho do interiéru. Vďaka svojej variabilite sú vhodné k zatieneniu všetkých typov okien a presklených plôch, vrátane šikmých strešných okien.

Rolety na strešné okná FOA

Rolety na strešné okná musia okrem svojej tieniacej funkcie spĺňať ešte jeden náročný požiadavok – neprevesovať sa aj pri extrémnom uhle naklonenia okna. Strešné rolety preto nemôžete len tak nahradiť žalúziami alebo bežnými roletami. Práve preto Vám ponúkame aj rolety špeciálne navrhnuté pre potreby strešných okien

Rolety plisé na strešné okná FOA

Okrem bežných roliet na strešné okná nájdete na našom webe taktiež plisé rolety do strešných okien. Plisé rolety na strešné okná zaisťujú reguláciu prichádzajúceho a odchádzajúceho svetla a tepla tak, aby bez ohľadu na počasie za oknami bolo v izbe vždy toľko svetla a tepla, koľko si práve prajete mať.

Vertikálne žalúzie FOA

Spomenúť samozrejme musíme aj vertikálne žalúzie FOA, ktoré sú vhodné najmä k zatieneniu veľkých presklených plôch. Okrem bežných izieb sú tak vhodné napríklad taktiež do kancelárií. 

clanek_003

Ako sa behom leta ľahko osviežiť? 

Vhodné zatienenie interiéru samozrejme nepredstavuje jediný spôsob, ako sa behom sparneho leta môžete schladiť. Šancu rozhodne dajte taktiež kvalitnému ventilátoru, vychladenému melónu, lahodnej zmrzline a samozrejme nezabúdajte na pohár vody s ľadom a citrónom

Pokiaľ je Vám doma v priebehu leta skutočne horúco, napustite do umývadiel, drezov a vane niekoľko centimetrov ľadovej vody. Tá sa bude v horúčave rýchlo odparovať a nielen, že ochladí, ale predovšetkým taktiež príjemne zvlhčí suchý vzduch. Studené sprchy či obklady sú rovnako skvelým riešením. 

Horúčavu v spálni v priebehu noci potom môžete skúsiť vyriešiť odložením prikrývky. Teda, odložte prikrývku a spite len pod plachtou, ktorú pred spaním vložíte na chvíľu do mrazničky. Pod chladnou látkou sa Vám bude zaručene jednoduchšie zaspávať. Rovnako tak môžete do mrazničky vložiť aj pyžamo

Rovnako sa behom leta vyhnite horúcim a ťažkým pokrmom a prednosť skôr dajte ľahkým šalátom, studeným polievkam či smoothie.

clanek_004

5 tipov, ako schladiť byt

Na záver Vám prinášame 5 praktických rád, ako môžete ľahko a jednoducho v priebehu horúcich letných dní schladiť Váš domov

  1. V priebehu dňa zbytočne neotvárajte okná.
  2. Vetrajte výhradne skoro ráno a v noci.
  3. Snažte sa okná maximálne zatemniť vhodným typom zatienenia. 
  4. Pozor na elektroniku a spotrebiče (TV, žehlička, varná doska, počítač), ktoré môžu byť nežiadúcim zdrojom tepla.
  5. Rozvešajte po miestnostiach vlhké uteráky.