Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Ako vybaviť svoju prázdninovú chalupu

Leto je konečne tu a s ním aj obdobie chalupárčenia. Ako si ideálne vybaviť prázdninovú chalupu, aby ste sa v nej cítili skutočne komfortne, na čo je potrebné nezabudnúť a ako Vám pri zariaďovaní chalupy môžu pomôcť rolety FOA? 

Nie nadarmo sa hovorí, že Slováci sú národom chalupárov. Ako teda usporiadať a vybaviť rekreačnú chalupu funkčným a módnym spôsobom aj bez väčších investícií? Pripravili sme si pre Vás niekoľko praktických rád a tipov. 

clanek_001

3 tipy, ako vybaviť prázdninovú chalupu

Ako si efektívne, funkčne, a pritom originálne vybaviť chatu či chalupu? Toto sú naše tipy a rady. 

 

Dajte prednosť prírodným materiálom

Či už máte menšiu drevenú chalúpku či väčšiu murovanú chalupu, čo sa týka interiéru a vybavenia, vždy dávajte prednosť výhradne prírodným materiálom, ktoré sa k charakteru týchto stavieb hodia najviac. 

Pokiaľ teda budete vyberať nový nábytok, dekorácie či dokonca podlahu, kvalitné drevo by malo byť vašou prvou voľbou. Ďalej by ste mali preferovať skôr neutrálne a prírodné farby, ktorými nemôžete nikdy nič pokaziť.

clanek_002

Výber vhodných doplnkov

Pri výbere dekorácií na chalupu opäť myslite na to, že by ste mali skôr dávať prednosť doplnkom z prírodných materiálov, ako je napríklad drevo či korok. Vsadiť napríklad môžete na najrôznejšie drevené fotorámčeky, obrazy, keramické vázy, živé kvety a prútené košíky. Skvelo v takom interiéri pôsobia taktiež sviečky a kovové lampáše. Zabudnúť rozhodne nesmieme ani na  hebké deky a vankúše

Pokiaľ teda aj Vy plánujete vybaviť svoju prázdninovú chalupu, snažte sa do nej vniesť trochu prírody a pozitívnej energie. Dajte prednosť predovšetkým komfortu a vyzdobte si ju tak, aby ste sa v nej hlavne Vy sami cítili príjemne. 

clanek_003

Dostatok svetla s roletami FOA

Keď sa povie prázdninová chalupa, väčšine sa zrejmä vybaví ponurý interiér s minimom denného svetla. Pokiaľ teda plánujete stavať novú chalupu, nezabudnite na dostatok okien. Pokiaľ už danú chatu máte, obstarajte si vhodný typ zatienenia a osvetlenia. S vytvorením ideálnych svetelných podmienok nielen u Vás na chalupe Vám môžu pomôcť rolety Deň a noc FOA

Rolety Deň a noc FOA predstavujú to najlepšie, čo poskytuje spojenie žalúzií a bežných látkových roliet. Sú veľmi obľúbeným a praktickým tienením všetkých interiérov. Jednoduchý princíp striedania priehľadných a nepriehľadných pásov látky dovoľuje plynule regulovať tienenie cez deň a zaistenia súkromia v noci. 

Rolety Deň a noc, rovnako ako aj ďalšie nami ponúkané rolety a žalúzie, si u nás navyše môžete obstarať v mnohých rôznych odtieňoch a farbách.

Rolety Deň a noc FOA si môžete zakúpiť v otvorenej, POLO i MAXI kazete. V šírke 30 až 240 cm a dĺžke 150, 220 a 240 cm vo viac než 130 látkách.

Rolety dodávame vrátane mechanizmu pre ovládanie retiazky v dĺžke 1 m alebo 1,5 m (v prípade potreby iného rozmeru nám navyše môžete napísať a my Vám radi vyhovieme) a kompletné sady pre upevnenie. Rolety sú už zložené a majú niekoľko variantov prevedenia montáže. Môžete ich pripevniť zavesením na okno (bez vŕtania) alebo privŕtať do okenného rámu, do steny, či do stropu

Čo sa údržby roliet FOA týka, rozhodne sa nieje čoho obávať. Pri čistení nie je nutné roletu z okna dávať dole. Ušetríte si tak prácu s demontážou a montážou. Pokiaľ však vyžaduje hĺbkové čistenie, môžete roletu bez obáv dať dole, ale najlepšie sa Vám bude čistiť vo zvislej polohe na okne.

Rolety Deň a noc FOA majú antistatickú úpravu. Tá však nevydrží naveky. Výhodou oproti klasickým žalúziám je, že sa rolety neustále oklepávajú a prach na nich prakticky nezostáva. Pokiaľ sa tak predsa len stane, stačí použiť obyčajnú prachovku alebo vysávač na najnižší možný výkon. 

Pokiaľ je to možné, rolety čistite iba suchou handričkou. Pri väčšom znečistení môžete použiť aj handričku navlhčenú, ale nechajte potom roletu dobre vyschnúť, než ju zrolujete. Pokiaľ je roleta príliš znečistená, môžete použiť aj jemný čistiaci prostriedok. Najprv však vyskúšajte reakciu látky na skrytom mieste. Pokiaľ po uschnutí neuvidíte zmeny na látke, môžete začať s čistením aj inde.

Rolety Deň a noc je možné čistiť taktiež s pomocou vysávača. Použite však vhodný nástavec hadice a znížte výkon vysávača na minimum.

Rolety Deň a noc neperte ani nežehlite. V prípade veľkého znečistenia ich radšej zaneste do profesionálnej práčovne.

A v prípade, že si náhodou nie ste istí, aké rolety Deň a noc FOA si na svoju chalupu máte obstarať, nechajte si poslať až 8 vzoriek úplne zadarmo, a vyberte si tak ten pravý odtieň priamo u Vás na chalupe. 

Správne odhadnúť, ako budú rolety a žalúzie po inštalácii v danej izbe pôsobiť, nemusí byť totiž vôbec jednoduché. Aj keď na našom e-shope uvádzame obrázky, ktoré nie sú len ilustratívne, ale maximálne ukazujú, ako rolety skutočne vyzerajú, každý monitor môže byť nastavený inak, preto môže dochádzať k rozdielom v jednotlivých odtieňoch. Práve preto Vám ponúkame vzorky látok, s ktorými si predstavu urobíte ďaleko lepšie

Vidieť vzorky konkrétnych látok v obchode či na internete Vám neuľahčí výber tak, ako keď ich môžete vidieť naživo priamo vo svojej obývačke. Najlepše je teda nechať si od nás poslať vybrané vzorky, a tie si následne doma priložiť k podlahe, nábytku, oknu či ku stene v konkrétnej miestnosti, a až potom si rolety a žalúzie v kľude objednať. 

A pokiaľ by ste si náhodou behom výberu nových roliet nevedeli s čímkoľvek rady, neváhajte sa na nás kedykoľvek obrátiť. Náš profesionálne vyškolený personál Vám so všetkým ochotne poradí tak, aby ste s našimi roletami boli maximálne spokojní. Sme tu pre Vás každý všedný deň od 8 do 16 hodín.