Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Je možné vidieť cez rolety zvonku? Nie, ak vyberiete tie správne!

Nikomu nie je príjemné, keď cudzí človek pozerá do jeho domova a prezerá, čo vo vnútri má. Bráňte sa zvedavým pohľadom pomocou vhodnej tieniacej techniky. Stačí zvoliť rolety s látkou, ktorá má dostatočnú hustotu vlákna a gramáž. Účinne tak zablokujete výhľad každému, kto ide okolo. Niektoré typy dokonca zakryjú okno natoľko, že ani nejde poznať, či sa u vás doma svieti alebo nie. Poradíme, ako vybrať tie pravé.

clanek_001

Rolety Deň a noc, maximálne súkromie aj štýl

Rolety Deň a noc poskytnú ochranu pred slnkom aj pouličným svetlom. Zároveň dokážu zablokovať výhľad náhodným okoloidúcim. S našimi roletami Deň a noc si môžete byť istí. Naozaj je možné mať módne rolety, ale zároveň domácnosť v bezpečí.

Najprv však niečo o tom, ako rolety Deň a noc fungujú. Na roletách Deň a noc sa striedajú priehľadné a nepriehľadné pásy látky. Ľahko si tak môžete určiť stupeň zatienenia aj súkromia. A to nezávisle od toho, či je vonku noc alebo deň.

Pri navíjaní látky z kazety či do kazety sa budú pásy rôzne prekrývať. Môžete teda docieliť to, že sa prekryjú úplne a priesvitná látka nebude viditeľná. Vďaka tomuto šikovnému mechanizmu zamedzíte komukoľvek zvonku, aby prezrel až do Vašej domácnosti. Na rolety sa dá spoľahnúť ako v každodennom režime, tak keď idete napríklad na dovolenku, a chcete tak odradiť prípadných zlodejov.

Je však dôležité vybrať správnu látku. Niektoré typy sú viac priehľadné ako iné. To je dané hustotou vlákien a gramážou. Látky, ktoré majú zatemňujúce vlastnosti, sú v tomto ohľade lepšie. Pokiaľ teda hľadáte čo najvyšší stupeň súkromia a ochranu pred zvedavcami, vyberajte z látok s prívlastkom Zatemňujúce. Zároveň platí, že tmavé látky sú ešte o stupeň menej priehľadné ako tie svetlejšie. Poďme si o nich niečo povedať.

 

  • Látka Standard Zatemňujúca: Vyšší stupeň zatemnenia, a teda aj vyšší stupeň súkromia. Látka má luxusný melírovaný vzor, ​​ktorý pripomína prírodné materiály. Materiál je 100% polyester.
  • Látka Standard Zatemňujúca Slim: Od predchádzajúceho typu sa líšia užšími pruhmi látky. Opäť vyrobené zo 100% z polyesteru.
  • Látka Premium Zatemňujúca Fine: Túto látku ponúkame v základných farebných tónoch. Možno ju zaobstarať napríklad v čiernej variante. Cez takú látku máte 100% ochranu. Má melírovaný vzor. Vyrobené z polyesteru.
  • Látka Premium Zatemňujúca Magnum: Táto látka miestnosť zatemní ešte viac ako látka prírodná a je veľmi pevná. Je to látka s najvyššou gramážou a najširšími farebnými pruhmi. Priehľadnú časť tvorí luxusná hladká lesklá látka, 100% polyester.
  • Látka Premium Blackout: Tento typ poskytuje najvyššiu mieru zatemnenia, ktoré je možné u roliet Deň a noc dosiahnuť. Vnútorná vrstva je tvorená tmavými vláknami, a preto dochádza k maximálnemu možnému zatemneniu miestnosti. 100% polyester zaistí, že zvonku nikto nič neuvidí.

 

Nasledujúce typy látok zabránia tomu, aby bolo zvonku dovnútra vidieť. Avšak prepúšťajú trochu svetla, a preto je poznať, či sa vo vnútri svieti alebo nie.

 

  • Látka Standard Pruhovaná Slim: Ak chcete niečo neobvyklé a so zaujímavým dizajnom, látka Standard Pruhovaná Slim zaujme ľúbivým pruhovaným vzhľadom zatemňujúcich lamiel. Vďaka vysokej gramáži poskytuje dostatočné súkromie. Vyrobená z polyesteru.
  • Látka Standard Žíhaná: Vysoká gramáž, nepriehľadnosť a krásny, prírodný vzhľad. Látka Standard Žíhaná pripomína dreviny. Ani nespoznáte, že sa vyrába z polyesteru.

 

Viac o látkach roliet Deň a noc sa dozviete v článku Typy látok pre rolety Deň a noc.

clanek_002

Cez látkové rolety neuvidí ani Bystrozraký

Ďalší typ produktov, ktoré Vám odporúčame, sú klasické látkové rolety. Ak ich zatiahnete, z domácnosti razom vytvoríte pevnosť, do ktorej neprenikne ani to najzvedavejšie oko. Čo sa týka zatmievacej tieniacej techniky, tak práve látkové rolety sú najžiadanejšie.

Najväčšou výhodou látkových roliet je, že cez ne nie je vidieť ani v noci, ani cez deň. Zatiaľ čo rolety Deň a noc prepúšťajú trochu svetla a je možné poznať, že sa vo vnútri svieti, cez látkové rolety nie je vidieť ani svetlo. Kľúčom však je vybrať správnu veľkosť. To znamená nechať si roletu vyrobiť na mieru, čo pre Vás radi urobíme.

Prečo nevsádzať na nákup v hobby markete? V prípade, že kúpite látkovú roletu v obchode, nebude na okno dokonale doliehať. A tak každý zvonku uvidí, či sa vo vnútri svieti, či tam niekto naozaj je atď. Táto vlastnosť je kľúčová kedykoľvek, keď potrebujete domácnosť čo najlepšie zabezpečiť.

Dávajte si teda pozor na medzierky na okrajoch tieniacej techniky, teda medzi roletou a rámom! Bezpečne sa im vyhnete tak, že si objednáte rolety na mieru u značky FOA, ktoré Vášmu oknu padnú ako Popoluške črievičky.

Nezabudnite však, že aj rolety na mieru treba dobre zmerať. Inak budú mať rovnaký efekt ako kúsky, ktoré sú masovo vyrábané. V texte Ako zmerať látkové rolety poradíme, ako na to.

Pokiaľ chcete dosiahnuť čo najvyššie súkromie, je dôležité zvoliť tú správnu látku. Platí, že čím tmavšie farby roleta má, tým menej je cez ňu vidieť. Avšak aj látky s vysokou gramážou môžete zaobstarať vo svetlejších prevedeniach. Efekt bude rovnaký, ako pri tmavých farbách. Aké majú tie najlepšie vlastnosti?

  • Látka Standard Farebná LA: Silná látka, ktorá je nepriehľadná. Tmavé odtiene neprepustia slnečné svetlo, ale látka nie je úplne zatemňujúca. Svetlé odtiene prepúšťajú svetlo čiastočne. Vyrobené z polyesteru.

 

  • Látka Standard Farebná LE: Látka je silná, pevná a nepriehľadná. Tmavé odtiene neprepúšťa slnečné svetlo, ale látka nie je úplne zatemňujúca. Svetlé odtiene prepúšťajú svetlo čiastočne. Rovnako vyrobená zo syntetiky.

 

  • Látka Standard Farebná LT: Silná, pevná. Je nepriehľadná, takže siluety nie sú rozpoznateľné, ale slnečné svetlo čiastočne prepúšťa. Nie je zatemňujúca. Vyrobená z polyesteru.
  • Látka Standard Zatemňujúca LM: Úplne nepriehľadná. Pokiaľ teda chcete maximálny stupeň súkromia, odporúčame tento typ. Neprepúšťa žiadne svetlo, pretože je na zadnej strane potiahnutá hladkou zatemňujúcou vrstvou. Tento typ vyrábame z polyesteru.
  • Látka Basic Žíhaná LS: Nepriehľadná – siluety nemožno rozpoznať. Avšak čiastočne prepúšťa slnečné svetlo. Má moderný melírovaný vzhľad, vďaka ktorému dodáte interiéru prvok so zaujímavou textúrou. Vyrobená z polyesteru.
  • Látka Premium Prírodná LSA: Silná a pevná látka, ktorú vyrábame z papiera a polyesteru. Vďaka tomu má originálny prírodný vzhľad. Je nepriehľadná. Siluety cez ňu nie sú vidieť, ale svetlo trochu áno.

Viac o látkach, z ktorých rolety vyrábame, sa dočítate v texte Typy látok pre látkové rolety.

clanek_003

Termo rolety na ochranu proti zvedavcom aj extrémnemu počasiu

Termo rolety vyrábame zo špeciálneho TERMO materiálu. Z našej ponuky tieniacej techniky tieto rolety zatemňujú najviac. Vďaka tejto vlastnosti nikto vonku nespozná, čo sa u Vás doma momentálne deje. Môžete sa napríklad pozerať na televíziu. Čítať si pri lampičke. Alebo byť preč na dovolenke. Zatiahnuté termo rolety vytvárajú stále rovnaký efekt – úplne priehľadnú clonu.

Tento efekt sme docielili vďaka tomu, že sme našu látku Termo Standard na jednej strane potiahli energeticky efektívnou postriebrenou vrstvou. Tá zabraňuje akémukoľvek priehľadu a zároveň blokuje svetlo zvnútra aj zvonku.

Naše termo rolety majú aj izolačné vlastnosti. To znamená, že v lete zabráni horúčave, aby vnikalo dovnútra. A v zime sa zase postará o to, že teplo zostane v miestnosti. Vďaka termo roletám tak môžete ušetriť peniaze za vykurovanie.

clanek_004

Rímske rolety sú dekoračné, ale nie je cez ne vidieť

Pokiaľ Vám nevadí, že cez roletu bude poznať, či sa vo vnútri svieti, aj rímske rolety Vám dobre poslúžia. Zaujal Vás ich ozdobný vzhľad a krásne riasenie? Odporúčame látku Standard Tieniacu. Zatieni tak, že siluety nie sú rozpoznateľné. A tak nikto nebude vedieť, či ste prítomní a aké vybavenie doma máte. Počítajte však s tým, že svetlo mierne prepúšťa.

clanek_005

Rolety plisé neprezradia žiadne tajomstvo

Ďalším variantom sú rolety plisé. Je možné ich vyťahovať ako zo spodnej časti okien smerom nahor, tak z hornej časti smerom nadol. Vďaka tomu si ľahko upravíte stupeň zatienenia podľa aktuálnych potrieb. U roliet plisé, obdobne ako u rímskych roliet, nemožno dosiahnuť efekt úplného zatienenia okna. Na okrajoch bude svetlo mierne presvitať, a tak sa dá zvonku spoznať, či sa u Vás svieti.

Avšak poskytujú dostatočné súkromie. Nie sú skrze ne vidieť siluety a pozorovateľ zvonku nespozná, čo sa u Vás doma deje a čo tam všetko máte za nábytok či elektroniku. Ako ochrana proti zvedavcom sú teda efektívne. Stačí zvoliť správny typ látky. Ktorý Vám odporučíme?

 

  • Látka Standard Nepriehľadná: Silná, pevná, nepriehľadná. Siluety nie sú rozpoznateľné, ale slnečné svetlo čiastočne prepúšťa. Nie je úplne zatemňujúca. Vyrába sa zo syntetiky.
  • Látka Premium Blackout P1 Žíhaná: Na dotyk skôr papierová, ale pevná. Má žíhaný vzhľad a na zadnej strane je potiahnutá bielou zatemňujúcou vrstvou, preto cez ňu nie je vidieť. Vyrobená z polyesteru.
  • Látka Premium Blackout P2 Swing: Na dotyk papierová, skôr tenšia. Na povrchu je viditeľná štruktúra vlákien látky a na zadnej strane je potiahnutá bielou zatemňujúcou vrstvou, takže cez ňu nie je zvonku vidieť, 100% polyester.
  • Látka Premium Blackout P3 Scala: Pevná a hladká na dotyk. Na zadnej strane je potiahnutá bielou zatemňujúcou vrstvou, zvonku teda nikto nič neuvidí. Farebná je iba z vnútornej strany. Materiál je polyester.
  • Látka Premium Blackout P4 Tango: Veľmi silná a pevná. Vďaka svojej hrúbke je úplne zatemňujúca a nikto cez ňu nič neuvidí. Obe strany rolety sú rovnako farebné. Vyrábame ju z polyesteru.

 

Viac o látkach roliet plisé sa dočítate v texte Typy látok pre rolety plisé.

clanek_006

Máte otázku? Kontaktujte našu zákaznícku podporu 

Pokiaľ by ste chceli ohľadom nepriehľadných roliet poradiť, neváhajte nás kontaktovať na telefónnom čísle 2 2220 51 42 každý všedný deň od 8:00 do 16:00. Alebo nám napíšte e-mail na adresu info@foa-rolety.sk.  Radi s Vami preberieme Vaše požiadavky a ponúkneme to najlepšie riešenie.

Pár slov na záver

Teraz už viete, ktoré rolety Vám pomôžu chrániť Vašu domácnosť pred zvedavými pohľadmi zvonku. S nami máte istotu, že bude Váš domov v bezpečí a že sa v ňom budete cítiť „ako doma“. Aby sme Vám nákup ešte uľahčili, vypracovali sme pre Vás detailného Sprievodcu, ktorý Vás prevedie nákupom od začiatku až do konca a poradí, ako vybrať tú najlepšiu tieniacu techniku.

Veríme, že si u nás vyberiete a že budete s nákupom spokojní.