Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Ako na montáž sietí proti hmyzu

Rolety a žalúzie Vás síce ochránia pred slnečným svetlom, pouličným osvetlením, horúčavou či zvedavými pohľadmi okoloidúcich. Avšak nepomôžu Vám pred tým, čo nás sužuje takmer celoročne s výnimkou zimy. A to pred lezúcim a lietajúcim hmyzom. Od toho tu sú naše  siete proti hmyzu. Zistite, ako správne vybrať a ako ich namontovať.

clanek_001

Pokiaľ už máte dosť chemických, a nie príliš spoľahlivých prípravkov proti hmyzu ako sú rôzne kapsule či tekutiny do zásuvky, prestaňte ich používať. Nielen, že kvôli nim musí byť neustále otvorené okno. Ale navyše ochráni len pred niektorými druhmi hmyzu. A navyše nie stopercentne. Zato siete proti hmyzu do okien, to je istota, ktorá nezradí. Fungujú ako také veľmi jemné sito, cez ktoré sa žiadny nepozvaný hosť nedostane.

Poradíme, ako siete proti hmyzu do okien inštalovať. Sami uvidíte, že to nie je nič zložité. Stačí len pár minút Vášho času, trocha trpezlivosti a je to - ochranná sieť proti hmyzu je pripravená na použitie.

Dôležité je však zvoliť vhodný profil a všetko správne premerať. Celým procesom Vás prevedieme v nasledujúcom texte.

Prečo a kedy sa rozhodnúť pre siete proti hmyzu

Ochránia pred lietajúcim a lezúcim hmyzom. Pokiaľ radi spíte alebo relaxujete pri otvorenom okne, určite Vás predovšetkým v lete obťažujú komáre a ďalší hmyz. To isté platí o sedení v spoločenských miestnostiach, sledovaní televízie atď. Akonáhle sa v noci rozsvieti, problém je na svete. S nami však máte istotu, že Vás otravný hmyz nechá na izbe.

Dovolia Vám v kľude spať. Pokojnejší spánok Vám zaistia nielen vďaka tomu, že Vás ochránia pred hmyzom. Ale už Vás nebude rušiť svetlo z prípravkov proti komárom, ktoré sa zapájajú do zásuvky, prípadne ich chemická vôňa. Siete proti hmyzu sú jednoduché, oproti elektrickým odpudzovačom hmyzu o nich nebudete ani vedieť. A napriek tomu sú účinné.

Zmestia sa do akéhokoľvek okna a dverí. Siete proti hmyzu vyrábame na mieru, a tak dokonale padnú aj do vášho okna. Okrem sietí do okien ponúkame siete do dverí. Na našom e-shope nájdete riešenie pre celú svoju domácnosť.

Hodia sa do firiem aj do domácností. Nielen doma máme problémy s hmyzom. Dotieraví lietavci radi zavítajú do Vašej kancelárie. Nie je preto nič jednoduchšie, než im zaťať tipec a okno zatarasiť tak, aby sa dovnútra nedostali.

Nebránia výhľadu von. Naše siete sú vyrobené z priesvitnej látky, ktorá nijako nebráni vo výhľade z okna. Aj naďalej sa môžete uvelebiť na obľúbenom miestečku a užívať si pohľad na záhradu alebo na rušnú ulicu.

Ľahko sa s nimi manipuluje. Ak by ste náhodou potrebovali okno umyť, prípadne vyniesť von bielizeň aj so sušiakom, siete proti hmyzu na dverách alebo okne jednoducho zložité. Ponúkame tiež rolovací variant, ktorý môžete zrolovať. Nič Vám tak nebude brániť vo voľnom pohybe na záhradu, balkón alebo verandu.

Jednoducho sa čistia. Rovnako ako sa staráte o čisté okná, starostlivosť občas potrebujú aj siete proti hmyzu. Údržba je jednoduchá. Sieť očistíte od prachu, hmyzu a ďalších nečistôt pomocou vysávača. Zapnite ho na najnižší výkon. Netlačte pri vysávaní na sieť.

Pokračujte kefou na oblečenie. Vlhkou handrou s jemným saponátom zase vyčistíte rám. Pozor, nepoužívajte agresívnu chémiu (riedidlo atď.). Hneď ako bude sieť čistá, nechajte ju uschnúť. Potom ju vráťte na miesto, prípadne upracte preč.

V prípade, že máte rolovaciu sieť proti hmyzu, nemusíte ju pri čistení ani dávať dole. Všetko sa dá urobiť, keď je namontovaná na okne a vo zvislej polohe. Po čistení ju nechajte vyrolovanú, a akonáhle uschne, môžete ju prípadne zrolovať do kazety.

clanek_002

Zvoľte si správny profil siete

Siete proti hmyzu u nás môžete objednať v troch základných typoch.

  1. Siete, ktoré sa nasadia do rámu okna. Nič sa nevŕta, ani sa inak do rámu nezasahuje.
  2. Rolovacie siete proti hmyzu – vŕtajú sa do rámu okna, steny alebo výklenku.
  3. Siete proti hmyzu do dverí – vŕtajú sa do rámu dverí, otvárajú sa pomocou pántov.

Siete proti hmyzu nasadené za rám okna, variant Standard

Jednoduchý systém montáže, ktorý je ideálny v prípade, že nechcete, alebo nemôžete doma vŕtať. Tesnenie nie je prekryté a je vidieť. Tento profil ponúkame vo farbách biela, hnedá, čokoládová, antracit, zlatý dub, orech, mahagón a winchester.

Profil je už zložený, Vy si teda nemusíte s ničím robiť starosti. Sieťku si môžete vybrať buď šedú, alebo čiernu. Šírka je dostupná od 20 cm do 180 cm, výška od 20 cm do 250 cm. Pri výške nad 160 cm používame extra horizontálny profil, ktorý sieť proti hmyzu spevní.

Siete proti hmyzu nasadené za rám okna, variant Exclusive

Tento profil je o niečo väčší ako variant Standard, tesnenie je vďaka tomu prekryté a nie je vidieť. Túto variantu odporúčame v prípade, že je rám okna viac zaoblený ako pri štandardnom prevedení EURO okien.

Profil môžete objednať vo farbách biela, hnedá, čokoládová, antracit, zlatý dub, orech, mahagón a winchester. Sieťku si môžete vybrať buď šedú, alebo čiernu. Šírka je dostupná od 20 cm do 180 cm, výška od 20 cm do 250 cm. Pri výške nad 160 cm používame extra horizontálny profil, ktorý sieť proti hmyzu spevní.

Siete proti hmyzu rolovacie

Upevňuje sa vŕtaním do steny, rámu okna alebo špalety. Má hliníkový profil. Ponúkame tieto farby profilu: biela, hnedá, antracit, zlatý dub, orech, winchester. Farbu sieťky si môžete vybrať šedú alebo čiernu.

Všetky komponenty sú zoskrutkované. Šírku tohto profilu dodávame na mieru od 20 cm do 160 cm. Výšku vyrobíme v rozmeroch od 20 cm do 250 cm. Každá rolovacia sieť proti hmyzu je vybavená brzdou. To znamená, že ak roletu pustíte, bude sa pomaly a bezpečne navíjať smerom nahor.

Siete proti hmyzu rolovacie do dverí

Vŕta sa do rámu dverí, na jeho nepohyblivú časť. Pokiaľ otvárate dvere von, sieť proti hmyzu budete vŕtať dovnútra. Pokiaľ otvárate dvere dovnútra miestnosti, sieť proti hmyzu sa bude otvárať von. Na dverový systém je možné umiestniť okopovú lištu. Potom je možné dvere otvoriť aj nohou.

Do dverného systému je možné nainštalovať dvierka pre domáceho maznáčika, a to v bielej alebo hnedej farbe. Šírku tohto profilu dodávame až do šírky 110 cm a výšky až do 240 cm.

Chcete si o jednotlivých profiloch prečítať viac do detailov? Článok Typy profilov pri sieťach proti hmyzu je tu pre Vás.

clanek_003

Typy sieťovín

Sieťky ponúkame v čiernej a šedej farbe. Vyrábame ich zo sklolaminátu. Navyše ich pre väčšiu odolnosť poťahujeme ochrannou vrstvou z PVC. Upevňujeme ich v hliníkovom ráme gumovými vypchávkami. Vďaka tomu perfektne držia na mieste a nezačnú sa z rámu po chvíli odlupovať.

Aj keď sú tmavšej farby, krásne prepúšťajú svetlo a je cez ne dobre vidieť von. Rozhodne sa teda nemusíte báť toho, že by vám blokovali výhľad.

Ako merať siete proti hmyzu

Pre úspešné dokončenie objednávky je potrebné presne zmerať Vaše okná a zistiť správnu veľkosť siete. Ako na to? Nie je to nič zložité. Pokiaľ by ste si neboli ohľadom čohokoľvek istí, zavolajte nám. Naša zákaznícka linka Vás bude tak či tak kontaktovať a overí, že ste všetko správne zmerali.

Teraz sa poďme pozrieť na to, ako zmerať sieť podľa toho, aký typ montáže ste si zvolili.

Nasadenie za rám okna

Výšku zmerajte po otvorení okna medzi rámom okna, ktorý je bližšie von. Výšku môžete zadávať až do 200 cm. Na montáž je potrebné mať priestor 1,2 cm od vonkajšieho rámu okna, a to na každú stranu. Pokiaľ máte okenné odkvapkávadlo na pevnej časti rámu okna, tak merajte na výšku od zhora nadol vrátane odkvapkávadla.

Šírku zmerajte rovnakým spôsobom, teda po otvorení okna. Nezabudnite zmerať aj hrúbku rámu vrátane tesnenia. To kvôli šírke háčika.

Vŕtanie do vonkajšieho rámu okna

Výšku získate nasledovne – premerajte celý rám okna po otvorení a pripočítajte 7,9 cm. Na montáž je potrebné mať priestor 3,2 cm od rámu okna k parapetu a 4,7 cm od horného rámu okna k omietke. Sieť pre Vás vyrobíme na mieru. Okná sa musia vždy otvárať smerom dovnútra.

So šírkou postupujte takto. Zmerajte šírku celého rámu okna po otvorení a pripočítajte 6,4 cm. Na každú stranu musí byť priestor na montáž od hrany rámu k omietke minimálne 3,2 cm. Merajte až od rovnej hrany okien. Okná sa musia vždy otvárať smerom dovnútra.

Vŕtanie do steny výklenku

Zmerajte výklenok na výšku v troch miestach a pošlite nám prostredný rozmer. Pri šírke postupujte rovnakým spôsobom.

Vŕtanie na stenu v miestnosti pre strešné okná

Zmerajte výšku celého výklenku. K zameranému rozmeru pripočítajte 7,9 cm. Na šírku zase pripočítajte 6,4 cm. Tieto hodnoty zadajte pri objednávke.

Vŕtanie na dvere

Zadajte nám výšku celého rámu dverí, ku ktorej pripočítajte 4 cm. Aj pri šírke pripočítajte 4 cm. Pokiaľ sa vám na rám dverí nevlezú pánty, musíte pridať menej ako 4 cm.

Detailne sme postup premeriavania sietí proti hmyzu popísali v texte Ako zmerať siete proti hmyzu.

Ako na montáž sietí proti hmyzu

  • Nasadenie za rám okna je najjednoduchšia. Sieť položíte na rám okna a pripevníte ju pomocou háčikov. A to je celé.
  • Vŕtanie do vonkajšieho rámu okna. Sieť má na sebe predvŕtané diery. Celý rám privŕtate na vonkajší rám okna alebo dverí. Rolety sa následne dajú sťahovať či vyťahovať tak, ako práve potrebujete. Okná sa však musia otvárať dovnútra do miestnosti. Inak by Vám nešla otvoriť.
  • Vŕtanie do steny výklenku. Spoločne so skrutkami navŕtate celý rám do výklenku. Strážte si dostatočnú vzdialenosť. Sieť by po zatiahnutí nemala narážať do kľučky. Okná je potrebné otvárať smerom von.
  • Vŕtanie na stenu. Tento variant najčastejšie využívame pre strešné okná. Celý rám sa privŕta na stenu pred výklenok. Sieť Vám príde už zložená, nemusíte si teda s ničím robiť starosti. Ovláda sa pomocou šnúrky alebo ťahaním za spodný rám.
  • Vŕtanie na dvere. Pánty sa privŕtajú k rámu dverí. Pripevnite ich na opačnú stranu, než sa dvere otvárajú. Ďalej pokiaľ máte magnetickú sieť, privŕta sa aj magnet. Ten drží rám siete pevne pri dverách. Tento spôsob montáže je veľmi pevný. Druhým variantom je magnetická páska, ktorá sa na rám jednoducho nalepí. Táto varianta je rýchlejšia.

Detailnejšieho sprievodcu montážami vrátane obrázkových a video návodov nájdete v texte Montáž sietí proti hmyzu.

Máte otázku? Kontaktujte našu zákaznícku podporu

Pokiaľ máte ohľadom sietí proti hmyzu akékoľvek otázky, neváhajte nás kontaktovať na telefónnom čísle 2 2220 51 42, každý všedný deň od 8:00 do 16:00. Alebo nám napíšte e-mail na adresu  info@foa-rolety.sk

Pár slov na záver

Teraz už viete, ako správne vybrať a namontovať siete proti hmyzu. Aby sme Vám nákup ešte uľahčili, vypracovali sme pre Vás detailného Sprievodcu, ktorý Vás prevedie výberom ako sietí, tak aj roliet a žalúzií pre celú Vašu domácnosť.

Veríme, že si u nás vyberiete a že budete s nákupom spokojní.