Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Inšpirujte sa – rolety a žalúzie FOA

Hľadáte tieniacu techniku pre svoju domácnosť? Prinášame inšpiráciu a tipy, akú vybrať. Značka FOA pre Vás vyrába rolety a žalúzie rôznych typov. Ponúkame pestrý výber látok a farieb. Pretože každý domov potrebuje trochu niečo iné.

miniatura_FB-inspirace

Neustále pracujeme na naších produktoch a prichádzame s novými variantmi. Chceme Vám splniť všetky Vaše priania a nájsť to najlepšie riešenie aj pre Vašu domácnosť. Starostlivo zdokonaľujeme náš sortiment. Dbáme na to, aby produkty mali dlhú životnosť, trendy design a farebnosť. A zároveň aby Váš nákup výbavy pre celý dom alebo byt Vás nezruinoval. Dostupná cena je pre nás dôležitá.

Produkty vyrábame na zakázku na mieru. Po zadaní objednávky Vás kontaktujeme a overíme, že meranie prebehlo správne. A potom už len odošleme informácie do dielne, kde Vaše prianie získa finálnu podobu. Všetky naše látky sú netoxické, neobsahujú prchavé organické látky, ťažké kovy ani formaldehyd. Teraz sa pozrieme na konkrétne produkty FOA, ktoré na našom e-shope obstaráte.

Rolety Deň a noc

Rolety Deň a noc v sebe spájajú to najlepšie zo žalúzií a látkových roliet. Skladajú sa z dvoch pásov priehľadných látok, na ktorých sa striedajú nepriehľadné lamely. Vo finále to teda vyzerá tak, že sa striedajú nepriehľadné a priehľadné pruhy.

clanek_001

Pásy látky proti sebe môžete ovládacím systémom posúvať. Docielite tak toho, že lamely budú „cik cak“ a miestnosť zatienite. Alebo lamely prekryjete a voľnými pruhmi priehľadnej látky bude dovnútra presvitať svetlo zvonku. 

Vďaka roletám Deň a noc získate ako príjemné prítmie a tieň, tak súkromie v noci aj cez deň. Tieto rolety sú obľúbené pre svoj ľahko netradičný a originálny vzhľad. Pokiaľ sa navyše pohrajete s farebnými kombináciami, získate krásny doplnok do domácnosti.

Rolety Deň a noc pre Vás vyrábame z rôznych látok. Tak napríklad látka Farebná Slim je k dostaniu v mnoho farebných variáciách. Vhodná je najmä do miestností denného užívania.

clanek_002

Látka Standard prírodná zase okúzli lesklým žíhaným vzorom. Nikde inde ju na slovenskom trhu nenájdete. Doporučujeme do interiérov, kde prevládajú prírodné materiály.

clanek_003

Pokiaľ hľadáte zatemňujúci variant pre Vašu spálňu alebo obývaciu izbu, doporučujeme látky s prívlastkom Zatemňujúca. Napríklad typ Premium Zatemňujúca Magnum. Luxusná, s najširšími farebnými pruhmi.

clanek_004

Rímske rolety

Rímske rolety ocenia zákazníci, ktorí hľadajú alternatívu k ozdobným závesom alebo záclonám. Na prvý pohľad zaujmú dekoratívnym riasením, vďaka ktorému ich môžete upevniť v akejkoľvek výške. Ponúkame ich ako v jednoduchých, tak v designových variantoch. 

clanek_005

Od látkových roliet sa líšia práve riasením a šnúrkami alebo stuhami, pomocou ktorých sa zaviažu presne tam, kde ich chcete mať. Nemajú retiazku ani šnúrku, tak ako ste zvyknutý u žalúzií alebo roliet. Okrem farieb máte na výber aj z niekoľkých motívov. Využite elegantného 3D efektu pri skladaní a vyšperkujte svoju domácnosť k dokonalosti. 

Je to dobré riešenie aj pre domácnosť s deťmi alebo domácimi miláčikmi. Nikde nič nevlaje a nedráždi ich predstavivosť. Preto nehrozí, že by roletu z okna strhli. 

Rímske rolety nevyrábame zo zatemňujúcich látok. Avšak s látkou Premium Nepriesvitnou docielite príjemné zatienenie s minimálnym množstvom svetla zvonku. Perfektná voľba do spálne.

clanek_006

Obľúbená je taktiež látka Premium Priesvitná, ktorá sa textúrou podobá záclone. Je jemná a sú skrz ňu vidieť siluety. Vhodná je práve ako dekorácia, napríklad do kuchyne alebo jedálne.

clanek_007

Látkové rolety

Látkové rolety zakryjú plochu okna zo 100 %. Vďaka tomu zabránite svetlu, aby presvitalo z boku rolety, keďže neexistujú žiadne medzery. To je dobré aj ako ochrana proti zlodejom – nepoznajú, či je niekto doma. Nehovoriac o zvedavých susedoch. 

clanek_008

Ovládajú sa pomocou retiazky. Máte možnosť roletu nastaviť do určitej výšky, ktorá Vám v danú chvíľu vyhovuje. Rozhodne nemusí byť buď úplne vyrolovaná, alebo v kazete. Vďaka bezpečnostnému systému s kladkou je navyše vhodná aj do detských izieb.

Látkové rolety Vás ochránia pred svetlom. Navyše s nimi ľahko dosiahnete úplné zatemnenie, čo sa hodí nielen pre odpočinok cez deň, ale aj pre sledovanie filmov alebo hranie videohier. Sú dostupné v mnohých farebných variantoch a typoch látok. Na výber máte z Farebných, Zatemňujúcich, Vzorovaných alebo Prírodných.

Farebné látky sú silné a nepriehľadné. Tmavšie odtiene neprepúšťajú slnečné svetlo, sú preto skvelé do miestností s televíziou a spální. Ale nie sú zatemňujúce. 

clanek_009

Látka Standard Zatemňujúca LM naopak zatemňujúca je. Čo to znamená? Má špeciálnu vrstvu, ktorá bráni svetlu, aby vstúpilo do miestnosti. Žiadne denné, ani umelé osvetlenie Vás nebude rušiť a Vy vytvoríte podmienky ako vo fotobunke. 

clanek_010

Chcete u Vás doma docieliť prírodného vzhľadu? Obstarajte si látkovú roletu z látky Basic Žíhaná alebo Premium Prírodnú. Tá druhá má dokonca prímes papieru. 

clanek_011

Látkové rolety na strešné okná

Látkové rolety na strešné okná, ktoré sa neprevisujú a perfektne držia na mieste. Pre nás to nie je žiadne sci-fi. A ani pre Vás, keď si ich objednáte u nás. Pokiaľ bývate v podkroví alebo máte rodinný dom, vyriešite tak problémy s rozpálenými izbami a ostrým svetlom.

clanek_012

Látkové rolety na strešné okná dodávame v rovnakých typoch látok ako klasické látkové rolety. Môžete sa rozmyslieť, či túžite po tieni, dekoratívnom vzhľade, alebo chcete čo najvyššiu úroveň zatemnenia. 

clanek_013

Látkové rolety na strešné okná nemajú retiazku. Ovládajú sa pomocou madla v spodnej časti rolety. To stiahnete rukou a je to. Absencia retiazky zaistí maximálnu bezpečnosť pre Vaše deti, a preto je toto riešenie do detských izieb ideálne.

Rolety plisé

Plisé rolety si naši zákazníci obľúbili vďaka originálnemu riasenému vzhľadu. Trochu pripomínajú harmoniku. Medzi ich výhody patrí, že ich môžete vyťahovať aj zo spodnej časti okna smerom hore. Ľahko si tak tienenie prispôsobíte. Je možné roletu zhrnúť tak, aby látka bola len v polovici okna a z vrchu aj spodku svietilo slniečko. 

Ochránia Vás nielen pred pohľadmi zvonku a neľútostnými paprskami, ale čiastočne aj pred teplom, ktoré sa valí z ulice do interiéru. 

clanek_014

A keďže sa ovládajú pomocou dvoch madiel hore a dole, úplne im chýba retiazka. Preto ich môžete s kľudným svedomím umiestniť ako do detskej izby, tak do miestnosti s mačacími obyvateľmi. Na tejto rolete nie je vôbec nič, čo by priťahovalo ich pozornosť a zvádzalo ich k hraniu.

Vyberajte z viac než 90 látok a farebných kombinácií. Riaďte sa tým, akú veľkú intenzitu svetla v miestnosti potrebujete. Pokiaľ potrebujete viac zatemniť, sú pre Vás vhodné látky Blackout alebo Tieniaca. 

clanek_015

A naopak. Pokiaľ Vám nevadí vysoká intenzita svetla, voľte také, ktoré ho dovnútra vpustia viac. Napríklad typ Basic Priesvitná. Na dotyk je ľahko papierová a umožňuje rozpoznať siluety. Dodávame aj modely so žíhaným vzhľadom, ideálne do boho alebo minimalistických interiérov s prírodnými prvkami.

clanek_016

Rolety plisé na strešné okná

Rovnako ako u látkových roliet, aj plisé rolety Vám vyrobíme na strešné okná. Neprevesujú sa ani pri extrémnych náklonoch okna a perfektne držia na mieste. Typy látok ponúkame ako u klasických plisé roliet, teda jemne priesvitné a žíhané, aj tie, skrz ktoré neprejde žiadne svetlo. 

clanek_017

Termo rolety

Chcete ušetriť na účtoch za energie? Aj keď nekúrite pri otvorenom okne, určité percento tepla uniká skrz okenné tabule a rámy. Zabránite tomu tak, že si zaobstaráte termo rolety. Izolačné vlastnosti sú ich najväčšou prednosťou. To nakoniec oceníte aj v lete – toto ročné obdobie je čím ďalej tým teplejšie, a tak sa vyplatí sa proti nemu obrniť. Namiesto klimatizácie siahnite po riešení, ktoré zabráni teplu, aby vôbec do Vášho domova vstúpilo.

clanek_018

Termo rolety sú z jednej strany pogumované. Navyše majú striebornú energeticky efektívnu vrstvu, ktorá odráža paprsky a roleta sa neprehrieva. Tento typ tienenia pre Vás vyrobíme z látok, ktoré tienia, ale aj z látok, ktoré miestnosť perfektne zatemnia. Vďaka presahu cez strany okna navyše svetlo neprestupuje ani skrz okraje, ako je tomu u iných typov roliet.

Takéto vlastnosti má napríklad látka Termo Maloya. Ochráňte sa pred slnečnými paprskami a teplom. Skvelá voľba do mestských zástavieb, kde slniečko v lete nemilosrdne páli.

clanek_019

Vertikálne žalúzie

Vertikálne žalúzie tvoria zvislé pruhy látky, zavesené pomocou háčikov na nosnom profile s koľajničkami. Výhodou vertikálnych žalúzií je najmä ich schopnosť tieniť veľké presklené plochy. Ovládajú sa dvoma retiazkami. Jedna slúží na roztiahnutie a stiahnutie, druhá na otočenie lamiel. Lamely sú z textilu. 

clanek_020

Vertikálne žalúzie pre Vás vyrobíme tak, aby sa zhrnovali smerom naľavo, napravo, k obom stranám či do prostriedku. Ľahko tak skombinujete ten najlepší variant pre Váš domov. A to aj v prípade, že máte naozaj veľké presklené plochy. 

Ponúkame ich v mnohých farebných variantoch. Ľahko ich zladíte s interiérom, či už chcete, aby nenápadne zapadli, alebo naopak výrazne vystúpili čoby kontrastný akcent. Niektorí zákazníci u nás zakúpili vertikálne žalúzie v niekoľkých farbách, ktoré v interiéri prestriedali, a vytvorili tak originálny a hravý priestor. 

Lamely u nás môžete objednať v niekoľkých typoch. Tak napríklad látka Standard Farebná LE prepúšťa svetlo len čiastočne, avšak tmavšie odtiene takmer vôbec. Úplne zatemňujúca ale nie je.

clanek_021

Pokiaľ Vám ide o úplné zatemnenie, objednajte si vertikálne žalúzie vyrobené z látky s prívlastkom Zatemňujúca, napríklad Premium Zatemňujúca VK. Pokiaľ máte v spálni veľké okná, je to perfektné riešenie. Tento typ totiž po zatiahnutí neprepustí žiadne svetlo.

clanek_022

Opakom je látka Priesvitná alebo Standard Prírodná. Prvá má ľahko žíhaný vzhľad, ale je jednofarebná. U druhého typu je žíhanie výraznejšie, a tak pôsobí dvojfarebne. Oba druhy prepúšťajú slnečné svetlo, ale chránia pred zvedavcami a priamymi paprskami. Vhodné do denných miestností. 

clanek_023

Pár slov na záver

Dúfame, že sme Vám pomohli vybrať správne rolety pre Vašu domácnosť. Pokiaľ by ste váhali, radi Vám zašleme vzorku zadarmo, aby ste si mohli našu tieniacu techniku porovnať. Zároveň sme Vám k dispozícii na našej zákazníckej podpore, kde radi zodpovieme Vaše otázky. Telefónne číslo infolinky je +421 2 2220 51 42. Dovoláte sa nám každý všedný deň od 8:00 do 16:00.