Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Ako si zaistiť čo najväčšie súkromie v byte či dome s roletami FOA

Hľadáte vhodné tienenie do Vášho domu, ktoré by príjemne regulovalo prívod denného svetla a zároveň mu poskytovalo dostatok súkromia? Vsaďte na rolety a žalúzie FOA. 

Čo to vlastne rolety a žalúzie FOA sú, ako fungujú a prečo by ste si ich mali do svojej spálne, kúpelne či do akejkoľvek inej miestnosti vo Vašom dome zaobstarať aj Vy? 

clanek_001

Dostatok súkromia vďaka roletám a žalúziám FOA

Aké konkrétne rolety či žalúzie Vášmu domovu poskytnú dostatok súkromia? 

 

  • Rolety Deň a noc FOA
  • Rímske rolety FOA
  • Látkové rolety FOA
  • Rolety plisé FOA
  • Termo rolety FOA
  • Vertikálne žalúzie FOA

 

 

clanek_002

Rolety Deň a noc FOA

Prvým variantom, ktorý Vášmu domovu môže poskytnúť dostatok súkromia, sú rolety Deň a noc FOA. Rolety Deň a noc FOA predstavujú to najlepšie, čo poskytuje spojenie žalúzií a bežných látkových roliet. Sú veľmi obľúbeným a praktickým tienením domácností aj kancelárií. Jednoduchý princíp striedania priehľadných a nepriehľadných pruhov látky dovoľuje plynule regulovať tienenie cez deň a zaistenia súkromia v noci. 

Rolety Deň a noc, rovnako ako aj ďalšie nami ponúkané rolety a žalúzie, si u nás navyše môžete zaobstarať v najrôznejších farebných prevedeniach. To je taktiež záruka, že si u nás tie pravé rolety či žalúzie pre svoj domov vyberie skutočne každý. Rolety sú navyše už zložené a majú niekoľko variant prevedenia montáže. Môžete ich pripevniť zavesením na okno (bez vŕtania) alebo privŕtať do okenného rámu, do steny, či do stropu.

clanek_003

Rímske rolety FOA

Ďalším variantom zatienenia interiéru, ktorý zároveň zaisťuje súkromie, sú rímské rolety FOA

Rímske alebo riasiace sa rolety sú niečo medzi závesom a klasickou roletou. Môžu byť obyčajné, ale aj rôzne ozdobné a dajú sa  zaviazať alebo upevniť v akejkoľvek výške okna.

Zatiaľčo klasické rolety sú väčšinou zhotovené z jednoduchého pruhu jednofarebnej látky a sťahujú sa pomocou tenkej retiazky alebo šnúrky, rímske rolety majú napríklad všité rôzne ozdobné pásky či stuhy, pomocou ktorých sa dá roleta nariasiť a v požadovanej výške pripevniť. Rímske rolety preto vyzerajú veľmi ozdobne a sú obzvlášť vhodné do interiérov, ktoré potrebujú oživiť a spestriť.

clanek_004

Látkové rolety FOA

Zabudnúť nesmieme ani látkové rolety FOA, ktoré sa v poslednej dobe vracajú opäť do módy. Sú to totiž práve látkové rolety, ktoré chránia domov pred slnečným svetlom, teplom a nežiadúcimi pohľadmi zvonku. Vďaka veľkému množstvu ponúkaných farebných variácií tvoria látkové rolety zároveň taktiež výrazný designový prvok Vášho domova.

Látkové rolety sú navyše tak obľúbené aj preto, že kryjú sklenenú plochu okna na 100 %. V porovnaní so žalúziami alebo roletami Deň a noc je pomocou látkových roliet jednoduchšie docieliť úplného zatemnenia.

clanek_005

Rolety plisé FOA

Plisé rolety predstavujú dokonalý a estetický spôsob zatienenia a ochrany pred slnečným žiarením a prenikaním tepla z neho do interiéru. Vďaka svojej variabilite sú vhodné k zatieneniu všetkých typov okien a presklených plôch, vrátane šikmých strešných okien.

clanek_006

Termo rolety FOA

Ako už napovedá názov, Termo rolety pracujú okrem svetla hlavne s teplom. Pripomínajú bežné rolety do okien, ale sú vybavené termo látkou pre úplné zatemnenie a ochranu pred horúcimi letnými dňami. Veľkou výhodou termo roliet teda je, že v lete chránia interiér pred prehriatím a v zime zabraňujú úniku tepla z miestnosti.

Termo rolety patria medzi bežné látkové rolety. Rozdiel je najmä v použitej látke, ktorá svojimi vlastnosťami umožňuje blokovanie ako svetla, tak hlavne tepla. Vždy si teda môžete nastaviť presne tú teplotu, ktorá Vám vyhovuje, nezávisle na počasí či ročnom období.

clanek_007

Vertikálne žalúzie FOA

Spomenúť samozrejme musíme aj vertikálne žalúzie FOA, ktoré sú vhodné predovšetkým k zatieneniu veľkých presklených plôch. Okrem bežných izieb sú tak vhodné napríklad taktiež do kancelárií. 

Akú látku roliet a žalúzií zvoliť do konkrétnych miestností?

Rolety a žalúzie neposkytujú Vášmu domovu iba súkromie, ale zároveň v ňom taktiež regulujú svetelné podmienky. Podľa toho, ako daná látka prepúšťa svetlo, sa hodí do určitých miestností. Aká látka sa preto hodí do kuchyne, a ktorá je naopak vhodná do spálne, kúpelne či detskej izby? 

Do akej miestnosti sa hodia svetlejšie látky?

Čím svetlejšia látka je, tým viac svetla prepúšťa. Vďaka týmto vlastnostiam sa svetlejšie rolety hodia predovšetkým do tých miestností, ktoré nechceme úplne zatemniť, ale iba v nich chceme príjemne regulovať mieru prichádzajúceho svetla. Svetlejšie látky sú preto ideálne napríklad do kuchyní či obývacích izieb, kde nie je úplné zatemnenie žiadané. 

Do akej miestnosti sa hodia tmavšie látky?

Naopak tmavšie látky sa hodia predovšetkým do tých miestností, ktoré chceme čo najviac zatemniť. A práve vďaka svojim nadmieru uspokojivým zatemňovacím schopnostiam sú tmavšie rolety a žalúzie vhodné predovšetkým do izieb, kde spíme – teda do spální, detských izieb a izieb pre hostí. Také rolety môžu behom dňa slúžiť k príjemnému zatieneniu a regulácii ostrých slnečných paprskov aj zaisteniu súkromia a večer, kedy sa chystáme uľahnúť k spánku, ich môžeme ľahko zatemniť. 

8 vzoriek zadarmo až k Vám domov

Pokiaľ si náhodou nebudete v priebehu výberu nových roliet či žalúzií FOA s čímkoľvek istí, nechajte si poslať až 8 vzoriek úplne zadarmo, a vyberte si tak ten pravý odtieň priamo z pohodlia svojho domova. 

Správne odhadnúť, ako budú rolety a žalúzie po inštalácii v danej izbe pôsobiť, nemusí byť totiž vôbec jednoduché. Aj keď na našom e-shope máme obrázky, ktoré nie sú len ilustrativne, ale maximálne ukazujú, ako rolety skutočne vyzerajú, každý monitor môže byť nastavený inak, preto môže dochádzať k rozdielom v jednotlivých odtieňoch. Práve preto Vám ponúkame vzorky látok, s ktorými si predstavu urobíte ďaleko lepšie, a vyberiete tak tie pravé rolety skutočne na mieru interiéru svojho domova

Okenné fólie pre ešte väčšie súkromie

Pokiaľ máte pocit, že rolety či žalúzie FOA nevytvoria u Vás doma dostatok súkromia, môžete navyše skúsiť vsadiť na okenné fólie.

Pokiaľ sa pre tento variant rozhodnete, určite si nechajte poradiť od profesionála, ktorý Vám doporučí vhodný typ práve pre Váš dom a povie Vám všetko potrebné k aplikácii fólie na okno.

Ani okenná fólia však nie je zárukou 100% zatemnenia. Aj cez fóliu sa dajú v priebehu noci zvonku v osvetlenej miestnosti vidieť všetky kontúry alebo siluety. V takom prípade môžete okrem roliet, žalúzií alebo fólií skúsiť vsadiť ešte na tmavé závesy, ktoré rovnako zaisťujú dostatok súkromia. 

A pokiaľ by ste náhodou potrebovali s niečím ohľadom roliet a žalúzií FOA poradiť, neváhajte sa na nás kedykoľvek obrátiť. Náš profesionálne vyškolený personál Vám so všetkým ochotne poradí tak, aby ste s našimi roletami boli maximálne spokojní. Sme tu pre Vás každý všedný deň od 8 do 16 hodin. K spojeniu s nami môžete využiť našu infolinku na čísle +421 2 2220 51 42 alebo e-mail info@foa-rolety.sk.