Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Ako vybaviť dokonalú izbu pre hostí

Plánujete vo svojom dome zariadiť izbu pre hostí, ale stále neviete, ako presne ju vybaviť a čo by v nej rozhodne nemalo chýbať? Máme pre Vás hneď niekoľko rád a tipov. 

Možností, ako môžete izbu pre hostí u Vás doma zariadiť, je naozaj veľa. Okrem iného môžete vsadiť taktiež na nami ponúkané rolety či žalúzie FOA, ktoré sú do takých miestností úplne ideálne. 

clanek_001

Dokonalá izba pre hostí

Ešte predtým, než sa do samotného zariaďovania izby pre hostí pustíte, je dobré si povedať, či táto miestnosť bude skutočne slúžiť výhradne ako izba pre prichádzajúce návštevy, alebo tieto priestory budete využívať aj inak. Napríklad ako pracovňu či miestnosť na cvičenie

Rolety a žalúzie FOA do izby pre hostí

Či už teda bude miestnosť určená výhradne pre Vaších hostí, alebo si do nej čas od času pôjdete napríklad zacvičiť, dôležité je, aby ste v nej vytvorili ideálne svetelné podmienky pre všetky okamžiky. Teda aby cez deň bolo v izbe dostatok svetla, ale zároveň aby sa večer, kedy sa budete Vy alebo Vaša návšteva chystať ku spánku, dalo čo možno najviac zatemniť. Len tak totiž sa dá dosiahnuť kvalitného a ničím nerušeného spánku. 

A práve s vytvorením ideálnych svetelných podmienok v izbe pre hostí Vám skvelo pomôžu rolety FOA

clanek_002

Ako vybrať ideálne rolety/žalúzie do izby pre hostí? 

Ako teda do izieb pre hostí vybrať také rolety či žalúzie, s ktorými budete maximálne spokojní? 

Rôzne rolety/žalúzie do rúznych miestností

Hneď na začiatok je dobré si povedať, že každá miestnosť má svoje špecifické potreby. Jedno a to isté zatienenie sa preto nemusí hodiť do kúpeľne, hosťovskej izby aj pracovne. Skrátka s roletami, s ktorými budete spokojní napríklad v kuchyni, nemusíte byť spokojní v detskej izbe. 

Spálňa, detská izba či izba pre hostí slúži primárne k odpočinku a spánku. Naopak obývacia izba, kuchyňa či pracovňa sú najviac využívané cez deň k práci a relaxácii. Práve na to je pri výbere nových roliet a žalúzií potrebné myslieť. Vždy sa preto snažte dopredu starostlivo zvážiť, čo od roliet v danej miestnosti očakávate a akú chcete, aby plnili funkciu. 

Rolety do spální a izieb pre hostí by teda mali byť schopné miestnosť čo najviac zatemniť, a ľahko tak vytvoriť ideálne podmienky pre kľudný a nerušený spánok. Zároveň by však takéto rolety mali byť schopné v priebehu dňa iba príjemne regulovať denné svetlo či ostrý slnečný svit, pokiaľ sa v tejto miestnosti rozhodne hosť alebo Vy sami tráviť čas napríklad prácou či inou bežnou dennou aktivitou. 

clanek_003

Design a estetika zatienenia

Čím svetlejšia látka je, tým viac svetla prepúšťa. Vďaka týmto vlastnostiam sa svetlejšie rolety hodia predovšetkým do tých miestností, ktoré nechceme úplne zatemniť, ale iba v nich chceme príjemne regulovať mieru prichádzajúceho svetla. Svetlejšie látky sú preto ideálne napríklad do kuchýň či obývacích izieb, kde nie je úplné zatemnenie žiadané. 

Nie je avšak taktiež vylúčené, že aj zatemňujúca látka do spální a izieb pre hostí nemôže byť svetlá. 

Naopak tmavšie látky sa hodia predovśetkým do miestností, ktoré chceme čo najviac zatemniť. Tmavé rolety či žalúzie sú preto ideálne predovšetkým do miestností, kde spíme – teda práve do hosťovských izieb, spální či detských izieb

clanek_004

Vybavenie izieb pre hostí

Okrem vytvorenia ideálnych svetelných podmienok bude potrebné izbu pre hostí dostatočne vybaviť vhodným nábytkom a doplnkami. Čo by v takej hosťovskej izbe nemalo rozhodne chýbať? 

 

  • Posteľ a nábytok
  • Drobnosti pre komfortnejší pobyt
  • Dekorácia

 

 

Posteľ a nábytok

Základom každej izby pre hostí je bezpochyby pohodlná posteľ. Práve spánkom totiž zrejme budú Vaši hostia tráviť v miestnosti najviac času. Doprajte im preto u Vás doma skutočne kvalitný odpočinok a zaobstarajte im takú posteľ, z ktorej sa im nebude chcieť ráno vstať. 

Okrem postele je potrebné myslieť aj na úložný priestor, aby si hostia mali kam odložiť svoje oblečenie a osobné veci. Nejaká tá skriňa, komoda či police by tak v izbe rovnako nemala chýbať. 

Drobnosti pre komfortnejší pobyt

Pokiaľ chcete zaistit, aby sa u Vás hostia cítili ako v luxusnom hoteli, okrem toho najnutnejšieho im môžete do izby zaobstarať napríklad taktiež televízor, nočné stolíky, zrkadlo, hodiny, odpadkový koš, fén na vlasy, žehličku na prádlo alebo napríklad aj knihy a časopisy. Aj keď sa hostia bez týchto vecí obídu, pokiaľ v miestnosti budú, určite ich to poteší.

Dekorácie

Zároveň však môžete miestnosť taktiež vyzdobiť niekoľkými ďalšími drobnosťmi, ako sú napríklad obrázky či kvetiny, ktoré miestnosť zútulnia a vdýchnu jej pocit domova. Zbytočne to však s týmito dekoráciami nepreháňajte, nech majú hostia dostatok priestoru pre svoje veci. 

clanek_005

Viacúčelová izba 

Navyše okrem toho, že teda môžete izbu pre hostí ďalej využívať ako pracovňu, priestor na cvičenie či napríklad žehlenie prádla, v prípade, že máte skutočne veľký dom, môžete túto miestnosť taktiež prenajímať

Pokiaľ ste Vašu hosťovskú izbu pekne zariadili, môžete ju začať ponúkať ďalším ľuďom na najrôznejších cestovateľských weboch zameraných na ponuku a dobyt lacného ubytovania. Navyše si tak môžete za taký prenájom zarobiť aj pár korún. Vo svete je táto forma ubytovania veľmi populárna. Čas od času tak u seba doma môžete nechať prespať pár z Austrálie, ktorý sa rozhodol spoznávať krásy Európy, študenta z Anglicka, ktorý sa sem vydal za partiou priateľov, alebo mamku s dieťaťom, ktorá sa rozhodla stráviť na Slovensku dovolenku, ale nechce zbytočne utrácať za hotely.