Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Ako si zariadiť kuchyňu

Vybaviť a zariadiť novú kuchyňu nie je nič jednoduché. Práve v kuchyni pritom trávime pomerne dosť času. Pri jej plánovaní by sme si preto mali dať skutočne záležať, lebo len v dobre zariadenej kuchyni sa nám môže dobre pracovať a žiť. 

clanek_001

Ako si zariadiť novú kuchyňu?

Ako si zariadiť novú kuchyňu? Máme pre Vás hneď niekoľko tipov. 

Prvotné plánovanie kuchyne

Pokiaľ plánujete stavať nový dom, je rozhodne lepšie umiestniť kuchyňu na sever alebo východ. Nie je totiž potrebné, aby do nej išlo v priebehu dňa toľko slniečka ako napríklad do obývacej izby. Zároveň si taktiež dobre rozmyslite, či má miestnosť dostatočné vetranie. Ideálne je priamo okno, ktoré v miestnosti navyše zaistí dostatok denného svetla.

Pri plánovaní novej kuchyně je výhodné si vytvoriť pomyselný trojuholník, ktorý Vám umožní pohodlne a efektívne pracovať. Jedná sa o prepojenie uloženia potravín, chladenia potravín a prípravy potravín. Žiadne z týchto miest by nemalo byť od tých ostatných zbytočne ďaleko.

Kuchyňa nie je len o varení

O kuchyni už dávno neplatí že je to miestnosť výhradne pre varenie. Pri plánovaní kuchyne sa preto zamyslite nielen nad praktickými otázkami. Myslite taktiež na to, aby Vám vyhovovala z hľadiska toho, kto v nej bude nielen najviac variť, ale celkovo tráviť čas. Uvedomte si, či chcete samostatne oddelenú miestnosť, alebo či naopak chcete kuchyňu prepojiť s obývačkou.

clanek_002

Design kuchyne

Linku a skrinky sa snažte zladiť s podlahou a ostatným nábytkom. Pokiaľ máte vo zbytku domova drevené podlahy a bojíte sa, že nezoženiete dekor, ktorý by k nim dobre ladil, je ideálne mať kuchynskú linku napríklad v čiernej alebo bielej farbe. Dva rôzne drevodekory totiž skutočne nepôsobia veľmi dobre.

Pri výbere spotrebičov si musíte uvedomiť, či chcete vstavané spotrebiče, ktoré sú v posledných rokoch najviac žiadané, alebo tie samostatne stojace. Základom je chladnička, varná doska, rúra a digestor. Najlepšie je, pokiaľ vyberiete spotrebiče z jednej rady, aby ste zbytočne nekombinovali niekoľko rôznych dizajnov. 

Nezabúdajte na osvetlenie

Zatiaľčo nad pracovnou doskou sa najčastejšie používajú led panely a led profilové svetelné lišty, chýbať by v miestnosti nemal ani jeden dominantný luster. Zabúdať by sa však nemalo ani na denné svetlo, ktoré je rovnako veľmi dôležité. S dostatkom denného svetla a regulácie ostrých slnečných paprskov v kuchyni Vám pomôžu rolety FOA

Tienenie do kuchyne

Rolety a žalúzie FOA majú nespočet výhod, vďaka ktorým sú vhodné práve aj do kuchyní. Nielen, že teda v interiéri vytvárajú ideálne svetelné podmienky, ale súčasne sa veľmi jednoducho udržujú a ovládajú. Čo v kuchyni isto oceníte. 

Farba roliet do kuchyne

Čo sa týka farby roliet, tak obecne platí že čím tmavšiu tkaninu si zaobstaráte, tým väčšieho zatienenia dosiahnete. V kuchyni môžeme za ideálne riešenie považovať svetlejšie typy látok a látky s nižšou gramážou, ktoré priechod svetla do kuchyne príjemne regulujú, ale zároveň miestnosť zbytočne nezatemnia. Navyše takéto rolety pôsobia čisto, elegantne a jednoducho sa kombinujú s ďalšími prvkami v kuchyni aj v celom dome. 

Dostatok súkromia aj svetla

Pokiaľ ste sa aj Vy rozhodli, že si do svojej kuchyně obstaráte práve rolety či žalúzie FOA, určitě budete nadšení. Rolety totiž pustia do priestoru dostatek svetla, regulujú nepríjemné, ostré slnečné paprsky, a navyše vytvárajú dostatečné súkromie, pokiaľ okná Vašej kuchyne smerujú do ulice

clanek_003

Rolety a žalúzie FOA

U nás vo FOA môžete vyberať medzi 8 typmi roliet a žalúzií v najrôznejších odtieňoch, rozmeroch aj spôsobov upevnenia. Nech už teda pre svoju kuchyňu hľadáte čokoľvek, u nás to bezpochyby nájdete.

 

Rolety Deň a noc FOA

Prvým ponúkaným variantom sú rolety Deň a noc FOA. Rolety Deň a noc FOA predstavujú to najlepšie, čo poskytuje spojenie žalúzií a bežných látkových roliet. Sú veľmi obľúbeným a praktickým tienením domácností aj kancelárií. Jednoduchý princíp striedania priehľadných a nepriehľadných pásov látky dovoľuje plynule regulovať tienenie cez deň a zaistenie súkromia v noci. 

Rolety Deň a noc, rovnako ako aj ďalšie nami ponúkané rolety a žalúzie, si u nás navyše môžete zaobstarať v najrôznejšom farebnom prevedení. To je taktiež záruka, že si u nás tie pravé rolety či žalúzie pre svoj domov vyberie skutočne každý.

Rímske rolety FOA

clanek_004

Ďalší variant zatienenia interiéru, ktorý zároveň taktiež príjemne spestrí celý interiér, sú rímske rolety FOA

Rímske alebo riasiace sa rolety sú niečo medzi závesom a klasickou roletou. Môžu byť prosté, ale aj rôzne ozdobné a dajú sa  zaviazať alebo upevniť v akejkoľvek výške okna.

Zatiaľčo klasické rolety sú väčšinou zhotovené z jednoduchého pruhu jednofarebnej látky a zaťahujú sa pomocou tenkej retiazky alebo šnúrky, rímske rolety majú napríklad všité rôzne ozdobné pásky či stuhy, pomocou ktorých sa dá roleta nariasiť a v požadovanej výške pripevniť. Rímske rolety preto vyzerajú veľmi ozdobne a sú obzvlášť vhodné do interiérov, ktoré potrebujú oživiť a spestriť.

Látkové rolety FOA

Zabudnúť nesmieme ani na  látkové rolety FOA, ktoré sa v poslednej dobe vracajú opäť do módy. Sú to totiž práve látkové rolety, ktoré chránia domov pred slnečným svetlom, teplom a nežiaducimi pohľadmi zvonku. Vďaka veľkému množstvu ponúkaných farebných variácií tvoria látkové rolety zároveň taktiež výrazný designový prvok Vášho domova.

Látkové rolety sú navyše tak obľúbené aj preto, že kryjú sklenenú plochu okna zo 100 %. V porovnaní so žalúziami alebo roletami Deň a noc je pomocou látkových roliet jednoduchšie docieliť úplného zatienenia.

Rolety plisé FOA

Plisé rolety predstavujú dokonalý a estetický spôsob tienenia a ochrany pred slnečným žiarením a prenikaním tepla z neho do interiéru. Vďaka svojej variabilite sú vhodné k zatieneniu všetkých typov okien a presklených plôch, vrátane šikmých strešných okien.

Termo rolety FOA

clanek_005

Ako už napovedá názov, termo rolety pracujú okrem svetla hlavne s teplom. Pripomínajú bežné rolety do okien, ale sú vybavené termo látkou pre úplné zatemnenie a ochranu pred horúcimi letnými dňami. Veľkou výhodou termo roliet teda je, že v lete chránia interiér pred prehriatím a v zime zabraňujú úniku tepla z miestnosti.

Termo rolety patria medzi bežné látkové rolety. Rozdiel je najmä v použitej látke, ktorá svojími vlastnosťami umožňuje blokovanie ako svetla, tak hlavne tepla. Vždy si teda môžete nastaviť presne tú teplotu, ktorá Vám vyhovuje, nezávisle na počasí či ročnom období.

Rolety na strešné okná FOA

Rolety pre strešné okná musia okrem svojej tieniacej funkcie spĺňať ešte

 jeden náročný požiadavok – neprevesovať sa aj pri extrémnom uhle naklonenia okna. Strešné rolety preto nemôžete len tak nahradiť žalúziami alebo bežnými roletami. Práve preto Vám ponúkame aj rolety špeciálne navrhnuté pre potreby strešných okien, pokiaľ sa Vaša kuchyňa náhodou nachádza v podkroví. 

Rolety Plisé na strešné okná FOA

Okrem bežných roliet pre strešné okná nájdete na našom webe taktiež plisé rolety do strešných okien. Plisé rolety na strešné okná zaisťujú reguláciu prichádzajúceho a odchádzajúceho svetla a tepla tak, aby bez ohľadu na počasie za oknami bolo vo vnútri izby vždy toľko svetla a tepla, koľko si práve prajete mať.

Vertikálne žalúzie FOA

clanek_006

Spomenúť samozrejme musíme aj vertikálne žalúzie FOA, ktoré sú vhodné najmä k zatieneniu veľkých presklených plôch. Okrem bežných izieb sú tak vhodné napríklad taktiež do kancelárií. 

Konkrétne si potom môžete Vertikálne žalúzie vybrať v štyroch základných typoch ovládania vo viac než 70 látkach.

8 vzoriek zadarmo až k Vám domov

V prípade, že si náhodou nebudete behom výberu nových roliet či žalúzií FOA do Vašej kuchyne s čímkoľvek istí, nechajte si zadarmo poslať až 8 vzoriek, a vyberiete si tak ten pravý odtieň priamo z pohodlia svojho domova. 

Správne odhadnúť, ako budú rolety a žalúzie po inštalácii v danej izbe pôsobiť, nemusí byť totiž vôbec jednoduché. Aj keď na našom e-shope uvádzame obrázky, ktoré nie sú len ilustratívne, ale maximálne ukazujú, ako rolety skutočne vyzerajú, každý monitor môže byť nastavený inak, preto môže dochádzať k rozdielom v jednotlivých odtieňoch. Práve preto Vám ponúkame vzorky látok, s ktorými si predstavu urobíte ďaleko lepšie, a vyberiete tak tie pravé rolety skutočne na mieru interiéru svojho domova

Pokiaľ by ste navyše potrebovali s niečím ohľadom roliet a žalúzií FOA poradiť, neváhajte sa na nás kedykoľvek obrátiť. Náš profesionálne vyškolený personál Vám so všetkým ochotne poradí tak, aby ste s našimi roletami boli maximálne spokojní. Sme tu pre Vás každý všedný deň od 8 do 16 hodiny. K spojeniu s nami môžete využiť našu infolinku na čísle +421 2 2220 51 42 alebo e-mail info@foa-rolety.sk.