Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Aké rolety a žalúzie sú vhodné pre domácnosť s mačkami?

Máte doma mačku a bojíte sa, čo zase vyvedie, až nebudete doma? Tieniaca technika sa môže pre Vašich maznáčikov stať skutočnou hrozbou. Preto si jej výber starostlivo premyslite. V nasledujúcom článku sa pozrieme na to, aké rolety sú pre mačky vhodné, a akým tienidlám by ste sa naopak mali úplne vyhnúť.

clanek_001

Taktiež sa Vaše mačky tak radi slnia na okennom parapete? Jeden by povedal, že se opaľujú rovnako rady, ako my, ľudia. Pokiaľ patríte medzi mačacích rodičov, tak určite viete, ako sa môže ľahko ich najobľúbenejšia aktivita premeniť v nebezpečné hrátky. Sú proste neposedné a v tomto ich povahu nezmeníte.

Mačky sa totiž veľmi rady zamotávajú do retiazok od žalúzií. Chcú sa s nimi hrať, ale také hranie sa s  ovládacím prvkom môže privodiť i zranenie. Určite ste už niekedy sami videli, ako sa mačka do retiazky zamotala.

Ďalším problémom je obtiažna údržba. Mačky, ale aj ostatní chlpáči, veľmi víria prach. Nehovoriac o zvedavých čumáčkoch a otlačkoch. A preto môžu byť klasické žalúzie doslova prekliatím. Nedajú sa totiž dôkladne vyčistiť. Aj z toho dôvodu je dôležité vybrať takú tieniacu techniku, ktorá tento problém nemá.

Máme pre Vás dobrú správu. V našom e-shope nájdete tieniacu techniku, ktorá je vhodná pre domácnosť s mačkami. Existuje totiž hneď niekoľko typov roliet so šikovným systémom ovládania, ktoré nijak neohrozujú našich chlpatých kamarátov. Spoločnosť FOA pre Vás naviac rada vytvorí riešenie na mieru, a tak môžete ľahko zatieniť aj atypické okno. 

Poďme sa teraz pozrieť na varianty, ktoré sú pre mačacích rodičov prijateľné. V nasledujúcom texte nájdete prehľad rôznych roliet, ktoré si môžete s čistým svedomím do bytu alebo rodinného domu zaobstarať. Uvidíte, že život s mačkou neznamená, že nesmiete na oknách vôbec nič mať.

Rolety plisé

Úplne najjednoduchšie bude, keď zvolíte takú tieniacu techniku, ktorá nemá retiazku. Tá je totiž pre mačky najväčším nebezpečím. Rolety plisé sa ovládajú pomocou madla, ktoré nájdete na oboch koncoch rolety. Plisé rolety si tak môžete ľubovoľne posúvať ako zdola hore, tak zhora dole. Ľahko tak nájdete optimálne zatienenie pre seba aj svojho maznáčika.

clanek_002

Rolety plisé doporučujeme každému, kto hľadá náhradu za klasické horizontálne žalúzie. Ponúka nový, neopozeraný design, ktorý vyzerá pekne v modernom aj tradičnejšom interiéri. Tento typ roliet pre Vás vyrábame hneď v niekoľkých typoch látok, a tak si môžete zvoliť medzi materiálom s žíhaným vzhľadom, ďalej úplne priesvitnými, alebo naopak zatmavovacími.  A keďže je možné vybrať z niekoľkých farebných variantov, ľahko tak docielite veľmi zaujímavého efektu.

Výhodou plisé roliet je aj ľahká údržba. Vďaka antistatickej úprave sa na roletách plisé nezachytáva prach. Pri upratovaní ich povysávajte vysávačom na najnižší výkon, prípadne použite navlhčenú handričku. A keď sa na rolete objaví odolná škvrna, pripravíte jej vodný kúpeľ s jemným pracím práškom. Chlpy ani prach zo zvieracieho kožúšku už nebudú žiadny problém.

Aké ďalšie vlastnosti rolety plisé majú?

  • Čiastočne Vás ochránia pred teplom zvonku. Hoci klasické látky nemajú tak silné izolačné vlastnosti, dokážu odraziť niečo z tepla, ktoré dovnútra prichádza zvonku. A naviac miestnosť príjemne zatienia. Pokiaľ však chcete vyložene izolačné plisé rolety, potom zvoľte tzv. Blackout látku s postriebrenou vrstvou. Tie naviac vedia  interiér aj efektívne zatemniť.
  • Ľahko sa ovládajú. Práve vďaka madlám, ktoré nájdete na obidvoch stranách. 
  • cenovo dostupné. Zabudnite na predražené závesy alebo záclony. Plisé rolety sú za dobrú cenu a šik!
  • Ľahko sa inštalujú. Všetky naše produkty vyrábame s ohľadom na Vás, našich zákazníkov. Nechceme, aby ste sa pri montáži zbytočne trápili. A preto sme závesný systém plisé roliet urobili taký, aby ste si ho zvládli namontovať behom pár minút svojpomocne. 

Plisé rolety naviac ponúkame aj vo variante pre strešné okná. Pokiaľ teda bývate v podkrovnom byte, môžete si dopriať kvalitnú tieniacu techniku. Samozrejme bez retiazky. K strešnému oknu si mačka na parapetu síce nesadne, ale nikdy nie je na škodu byť pripravený na čokoľvek. S mačkami jeden skrátka nikdy nevie dňa ani hodiny, kedy zase vyvedú nejakú tu nezbedu.

Látkové rolety s bezpečnostným prvkom

Pokiaľ preferujete klasické látkové rolety alebo vertikálne žalúzie, aj tie si môžete do domácnosti s mačkou zaobstarať. Tak napríklad látkové rolety Vám vždy dodáme s kladkou, ktorá sa privŕta do steny alebo do okna. Stačí na ňu nedať ťažítko, s tým by sa chceli mačky hrať. Zároveň nenechávajte retiazku voľne visieť. Mačka by sa inak na ovládací systém zavesila a ublížila si.  A to je celé, látkové rolety budú vďaka tomuto opatreniu bezpečné.

clanek_003

Látkové rolety na strešné okná naviac majú tú výhodu, že žiadne retiazky nemajú. Ovládajú sa podobne ako rolety plisé, teda pomocou madla na konci látky. U tohto typu nehrozí, že by mačaciu predstavivosť akokoľvek dráždil.

Látkové rolety ponúkame v niekoľkých farebných prevedeniach, a tak skvele zapadnú do Vašej domácnosti. Ochránia Vás nielen pred pohľadmi zvonku, ale aj pred ostrým slnkom, a dokonca horúčavou či zimou. Látky z materiálu s vyššou gramážou majú izolačné vlastnosti. Ponúkame také látky, ktoré sú zatmievacie. S ich pomocou v izbe vytvoríte príjemné prítmie aj vtedy, keď vonku panuje pravé poludnie. Ideálne riešenie do spálne.

Rovnako ako u predchádzajúceho typu, aj tu je montáž zjednodušená, ako to len šlo. U látkových roliet si môžete vybrať medzi tým, či ich zavesíte na okno bez vŕtania (v podstate nacvaknete na rám), alebo ich necháte navŕtať na okno, do steny či do stropu.

U látkových roliet opäť platí, že se ľahko udržujú. A preto nehrozí, že ich Vaši maznáčikovia zničia, či už slinami alebo chlpami. S bežnou špinou si poradíte jednoducho navlhčenou handričkou. A s prachom si robiť starosti nemusíte skoro vôbec. Majú totiž antistatickú povrchovú úpravu, a naviac sa neustálym rolovaním oklepávajú.

Rolety Deň a noc

Taktiež rolety Deň a noc môžeme odporučiť do mačacej rodiny. Rovnako ako u látkových roliet, aj tento typ môžete nainštalovať tak, aby sa retiazka samovolne nepohybovala, a nedráždila tak vašu mačku.

V porovnaní s klasickými záclonami rolety Deň a noc nijako nepoletujú vo vetre a nezvádzajú k tomu, aby sa na ne mačka skúšala vešať alebo sa s nimi hrala packou. Splývajú spoločne s okennou tabuľou a nepohnú sa z miesta. 

clanek_004

Vďaka posuvným lamelám, ktoré sa pohybujú naproti sobe, si môžete sami nastaviť, ako veľmi miestnosť zatienite. Ľahšie tak nájdete stupeň zatienenia, ktorý bude vyhovovať Vám aj Vašej mačke. Vy si odpočiniete a ona sa bude môcť slniť a sledovať pri tom, čo sa deje na ulici.

Rolety Deň a noc ponúkame v niekoľkých farebných prevedeniach a na výber máte aj z niekoľkých typov látok. Je len na Vás, či Vám ide len o ľahké zatienenie, alebo chcete miestnosť zahaliť do príjemného šera. Vyjdeme Vám vo všetkom v ústrety. 

Montáž roliet Deň a noc zvládnete sami behom pár minút. Môžete si vybrať variant so systémom, ktorý sa iba zavesí na okno bez vŕtania. Pokiaľ ale chcete, aby látka presahovala cez okraje okna, doporučujeme variant s vŕtaním. 

Akej tieniacej technike by ste sa mali úplne vyhnúť?

  • Ako už sme v texte spomenuli, nie je dobré zvoliť pre domácnosť tieniacu techniku, ktorá akýmkoľvek spôsobom povláva vo vetre, či už sama o sebe, alebo niektorou  svojou časťou. V tomto ohľade sú najhoršie klasické záclony a závesy. Aj keď do nich našijete závažie, stále sa budú trochu pohybovať, a to je pro mačku veľké pokušenie.
  • Pokiaľ chcete rolety s retiazkou, dajte si záležať na tom, aby sa nekývala volne v miestnosti. Stačí len malé opatrenie a uvidíte, aký rozdiel to urobí. Predsa len nie ste stále doma a svojho chlpáča nemôžete strážiť nonstop. Dobre pripevnená retiazka mačku zaujímať nebude. 
  • Pozor na lapače prachu a chlpov. Vyhnite sa materiálom, ktoré zadržujú prach a drobné čiastočky. Naša tieniaca technika má antistatickú povrchovú úpravu, a naviac sa neustále oklepáva. 
  • Vyhnite sa delikátnym látkám. Niektorým materiálom stačí málo k tomu, aby sa nenávratne poškodili. Mačky síce nemajú tendenciu všetko olizovať, tak ako například psíky. Ale aj tu hrozí, že bude látku očuchávať a nechtiac ju zašpiní. Naše látky sa čistia takmer samé. A pokiaľ si na pomoc prizvete jemný saponát, špiny sa zbavíte raz dva. U roliet Deň a noc však doporučujeme látky, ktoré nemajú v priehľadnom pruhu sieťku, ale skôr priehľadnú látku. Ta je voči mačacím chlpom odolnejšia.

Získajte zľavu na Váš nákup!

Nakúpte u nás za viac než 99 € a dopravu máte zadarmo. Okrem dopravy zadarmo sme si pre Vás pripravili aj množstevné zľavy:

  • zľava 3 % pri nákupe nad 150 €,
  • zľava 5 % pri nákupe nad 190 € ,
  • zľava 7 % pri nákupe nad 350 € .

Zľavy sa sčítajú v rámci jedného nákupu. Platí teda na jeden konkrétny nákup. Pokiaľ máte v košíku produkty v hodnote napr. 160 €, nákup bude zľavnený o 3 %. Prečo teda k roletám hneď neobjednať aj siete proti hmyzu? Bez nich už si jar ani leto nedokážeme predstaviť. 

Rolety Vám vyrobíme na mieru

Rolety vyrábame na zakázku, a preto pre Vás radi pripravíme presne taký rozmer, aký potrebujete. Pokiaľ ste v ponuke nenašli Váš rozmer, vyberte najvyšší podobný a do poznámky uveďte, akú veľkú roletu chcete naozaj.

Radi Vám so všetkým poradíme

Na našich webových stránkach nájdete všetky dôležité informácie ohľadom toho, ako vybrať správnu veľkosť, ako rolety namontovať, ako sa o nich starať a mnoho ďalšieho. Rozkliknite si kategóriu Poradňa, kde na Vás čaká veľa praktických návodov. Chcete inšpiráciu pri zariaďovaní interiéru? Tak práve od toho tu je sekcia Inšpirácia

Pokiaľ by ste mali akékoľvek otázky a nenašli na nich odpoveď na našich stránkach, neváhajte nás kontaktovať. Radi sa Vám budeme venovať a poradíme s výberom alebo nákupom. Sme Vám k dispozícii na telefónnom čísle 2 2220 51 42 každý všedný deň od 8:00 do 16:00. alebo nám napíšte e-mail na adresu info@foa-rolety.sk.