Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Akým spôsobom sa posielajú vzorky?

Plánujete si kúpiť nové rolety Deň a noc, látkové rolety alebo termo rolety od FOA, ale nie ste si istí, ako budú v interiéri Vášho domu vyzerať? Nechajte si poslať niekoľko vzoriek a vyberte si tie pravé priamo z pohodlia svojho domova. 

Správne odhadnúť, ako budú rolety po inštalácií v danom priestore pôsobiť, nemusí byť jednoduché. Na našom e-shope uvádzame obrázky, ktoré nie sú len ilustratívne, ale ukazujú, ako rolety skutočne vyzerajú. Fotky sú veľmi precízne upravované, aby sa odtieň čo najviac zhodoval. Problém však tkvie v tom, že každý monitor môže byť nastavený inak, proto môže dochádzať k rozdielom. Ničmenej aj tak chodiť po byte s notebookom či mobilom a prikladať ho k oknu nie je práve veľmi praktické. Práve preto Vám ponúkame vzorky látok, s ktorými si predstavu urobíte ďaleko lepšie

Pokiaľ si ale predsa len chcete odtiene najprv porovnať na obrazovke Vášho zariadenia, pozrite sa v detaile  produktu na štvrtú fotku, ktorá odtieň priblíži najlepšie. Pokiaľ váhate medzi dvomi farbami a chcete si ich porovnať na našich stránkach, môžete to urobiť tak, že si fotky obe otvoríte v dvoch menších oknách a porovnáte ich.

clanek_001

Objednajte si vzorky roliet až k Vám domov

Pokiaľ si teda nie ste istí, aký odtieň nových roliet FOA zvoliť, neváhajte a objednajte si nezáväzne vzorky látok. Sú zadarmo a dorazia k Vám domov naozaj rýchlo. Okrem roliet Deň a noc môžete vyberať taktiež z rímskych roliet, látkových roliet, roliet na strešné okná, roliet Plisé a termo roliet. Okrem iného má FOA širokú ponuku vertikálnych žalúzií a sietí proti hmyzu

Vidieť vzorky daných látok v obchode či na internete Vám uľahčí výber tak, ako keď ich môžete vidieť naživo u seba doma. Najlepšie je teda nechať si od nás poslať vybrané vzorky a tie si následne doma priložiť k podlahe, nábytku, oknu či k stene, a až potom si rolety objednať. Pokiaľ Vám na designe naozaj záleží, môže sa jednoducho stať, že výsledný odtieň rolety bez pomoci vzoriek látok proste netrafíte.

Akú farbu roliet FOA vybrať?

Samotná látka na roletách Deň a noc FOA je tvorená pruhmi z dvoch rôznych materiálov

Prvý je sieťka, ktorá priechodu svetla prakticky vôbec nebráni. Druhý pruh je nepriehľadná látka, alebo priesvitná len do určitej miery v závislosti na gramáži látky, ale predovšetkým teda na farbe látky. Látkové, termo, rímske či rolety Plisé sú potom tvorené jedným pruhom látky. Čo sa týka priesvitnosti daných látok, tak obecne platí, že čím tmavšiu tkaninu zvolíte, tým väčšieho zatienenia dosiahnete

Všetky látky roliet Deň a noc FOA však čiastočne prepúšťajú svetlo a nie su  100% zatemňujúce. Väčšieho zatienenia môžete jednoducho dosiahnuť obstaraním tmavšieho odtieňu a vyššou gramážou. 

Pokiaľ chcete docieliť 100% zatemnenie, potom sú  jasnou voľbou látkové rolety. Nepresvítá v nich ani jediný paprsok svetla, pretože v látke rolety niesu  žiadne medzery. Termo rolety majú zase tú výhodu, že okrem svetla pracujú taktiež s teplom. V horúcich dňoch chránia miestnosť pred prehriatím a v chladných naopak zabraňujú úniku tepla. 

Pokiaľ sa nemôžete rozhodnúť, či zvoliť skôr závesy alebo klasické rolety, mohli by pre Vás predstavovať vhodnú alternatívu rímske rolety. Môžete ich nariasiť v požadovanej výške, a tým pádom vytvoriť estetickú ozdobu. Rolety Plisé pre zmenu umožňujú zatieniť akúkoľvek časť okna. Môžete ich sťahovať zhora alebo tiež vyťahovať zo spodnej časti okna smerom hore.

Podľa toho, ako daná látka a materiál prepúšťa svetlo, sa hodí do určitých miestností. Aby teda mohli rolety dotvoriť atmosféru daných izieb čo možno najlepšie, je potrebné sa na výber konkrétnych látok zamerať naozaj dôkladne. 

Konkrétnu farbu samozrejme necháme len na Vás. Čo sa ale týka jednotlivých druhov, máme pre Vás radu. Svetlé látky s menšou gramážou sa hodia do izieb, ktoré potrebujete presvetliť, a naopak látky tmavšie s väčšou gramážou sa hodia do miestností, kde napríklad spíte a potrebujete tmu.

  • Kam sa hodia rolety so svetlejšími látkami?

    Čím svetlejšia látka je, tým viac svetla prepustí. Vďaka týmto vlastnostiam sa svetlejšie rolety hodia predovšetkým do tých miestností, ktoré nechceme úplne zatemniť, ale iba v nich chceme príjemne regulovať mieru prichádzajúceho svetla

    Svetlejšie látky sú  preto ideálne napríklad do kuchyne či obývacích izieb, kde nie je úplné zatemnenie žiadané. 

    Nie je však vylúčené, že zatemňujúca látka nemôže byť svetlá. V našej Blackout rade nájdete napríklad krémové či šedé látky, ktoré dokážu miestnosť taktiež značne zatemniť. 

  • Kam sa hodia rolety s tmavšími látkami? 

    Naopak rolety s tmavšími látkami sa hodia predovšetkým  do miestností, ktoré chceme čo najviac zatemniť. Ako už bolo vyššie uvedené, látky roliet Deň a noc nemajú schopnosť zatemniť miestnosť na 100 %, ale miera ich zatienenia je naozaj veľmi prijateľná. Je totiž dobré si uvedomiť, že sa ešte stále jedná o rolety, ktoré sú pripevnené na okne, 100% mieru zatemnenia teda ani nejde očakávať. Naopak látkové rolety, ktoré kryjú plochu okna na 100% túto schopnosť majú. Je s nimi teda jednoduchšie docieliť úplné zatemnenie.

    A práve vďaka svojim nadmieru uspokojivým zatemňovacím schopnostiam sú látkové alebo termo rolety vhodné predovšetkým do izieb, kde spíme – teda do spální, detských izieb a izieb pre hostí. Vhodné sú rovnako blackout rolety Deň a noc. Také rolety môžu počas dňa slúžiť k príjemnému zatieneniu a večer, kedy sa chystáme spať, ich môžeme ľahko zatemniť. 

    clanek_002

Ako si objednať vzorky roliet?

Objednať si vzorky je veľmi jednoduché. Vyberte si také rolety, látky a design, o ktorých si myslíte, že by vo Vašom byte vyzerali dobre. V tomto okamžiku nie  je vôbec potrebné premýšľať napríklad o type kazety, či o tom, na ktorej strane rolety má byť ovládanie. Pre lepšiu orientáciu môžete využiť filter na ľavej strane, ktorý Vám vyhľadávanie uľahčí.

Postupovat môžete dvojakým spôsobom:

  • Môžete si vyberať priamo v ponuke roliet. Vyberiete si rolety podľa farby alebo zatemnenia - nízke, stredné, vysoké alebo blackout. V každom type roliet Deň a noc, látkových roliet alebo termo roliet je uvedené i to, v akých kazetách ich dodávame. Štandardne sú k dispozícii otvorená, POLO a MAXI kazeta.

    Súčasťou názvu rolety je aj kód látky. Napríklad roleta Deň a noc, Krémová slim, A 036 má kód látky A 036. Poznačte si ho niekam a pokračujte v hľadaní a prezeraní ďalších látok. Vždy, keď nájdete látku, ktorá Vás zaujala, poznačte si jej kód.

  • Hľadajte látku len v zozname vzoriek. Vo chvíli, keď si vyberáte len typ látky a vzor, nemusíte riešiť nič iné. Kľudne teda prejdite na našu ponuku vzoriek zadarmo a len očami vyberajte vhodú látku. Výhodou je, že máte všetky látky a ich kódy na jednom mieste.

    Pokiaľ si chcete pozrieť ilustračný obrázok, stačí na vybranú látku kliknúť a dostanete se do detailu konkrétnej rolety. Tým získate predstavu, ako vyzerajú rolety nainštalované v miestnosti.

Akonáhle máte vybrané konkrétne látky, stačí na stránke vzoriek zdarma vyplniť jednoduchý formulár. Napíšte svoje meno a e-mailovú adresu, aby sme Vás mohli kontaktovať. Do textu správy vypíšte kódy látok (maximálne 8 látok) a taktiež svoju poštovú adresu, na ktorú Vám vzorník zašleme.

Pokiaľ si ale ani z 8 zaslaných látok nevyberiete, skúste nás kontaktovať a určite sa nejak dohodneme. Ozvať sa nám môžete:

Vzorky pre FOA chystá charita Hrabyně 

Vzorky pre spoločnosť FOA chystá a pripravuje charita Hrabyně, ktorej poslaním je pomoc ľudom, ktorým život komplikuje neľahký zdravotný stav. Naviac pripravujú taktiež náhradné diely, ktoré potom obratom posielame zákazníkom. Každou odoslanou vzorkou i náhradným dielom tak spoločne s Vami podporujeme dobrú vec. 

Je potrebné myslieť na to, že vzorky nemusia byť strihané vždy úplne presne. To je z dôvodu strihania nožnicami. Vami vybrané rolety sa však režú na stroji a v prípade rímskych roliet sa ešte prešívajú. Nemusíte mať teda obavy, rolety budú vždy rovné.

Charita Hrabyně 

Charita Hrabyně je neštátna nezisková cirkevná organizácia. Hlavným predmetom činnosti tejto charity je charitatívna činnosť v prospech ľudí v núdzi, poskytovanie sociálnych služieb, zariaďovanie a prevádzkovanie charitatívnych služieb, domovov, ústavov, sociálnych a iných zariadení, prevádzkovanie chránených dielní pre zdravotne postihnutých, organizovanie zbierok a humanitárnych akcií za účelom pomoci potrebným u nás i v zahraničí

clanek_003

A práve s charitou Hrabyně sme nadviazali v roku 2020 našu spoluprácu, ktorá trvá až do dnešnej doby. Spolupráca je zameraná predovšetkým na prípravu a chystanie vzoriek roliet a náhradných dielov pre e-shopy Fexi a FOA

A boli to práve tieto spolupráce, ktoré napomohli k zriadeniu nového pracovného miesta pro osobu s handicapom, ktorá sa vďaka tomu mohla zapojiť do pracovného procesu a kolektívu. S každou objednanou vzorkou FOA Vás tak môže tešiť pocit, že ste pomohli dobrému skutku